Deurdrangers

Voor iedere deur een oplossing

Een deurdranger zorgt ervoor dat uw deuren automatisch sluiten wanneer u ze opent. Deurdrangers worden op de door u gewenste snelheid afgesteld.

Er zijn verschillende mogelijkheden in type deurdrangers. Iedere deur vraagt om een aparte benadering. Denk aan brandveiligheid of gecontroleerde in-, en uitgangen. De combinatie van deze twee factoren kan soms vragen oproepen. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd en helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing.

Deurdrangers opties

Lagarde Groep heeft een compleet assortiment drangers voor de meest uiteenlopende situaties. Kies bijvoorbeeld uit de opties:

 • Enkele of dubbele deursituatie
 • Met of zonder sluitvolgorderegelaar
 • Met of zonder vastzetinrichting

Vraag een offerte aan of neem even contact op om uw situatie te bespreken.

Assa Abloy deurdrangers

Assa Abloy is een gerenommeerde speler in de markt waar het gaat om hang- en sluitwerk. Deurdrangers vallen onder de categorie hang- en sluitwerk. De drangers van Assa Abloy doen zeker niet onder voor de drangers van Dormakaba. Er zijn vele mogelijkheden zoals het instellen van de sluitsnelheid en sluitvolgorderegeling. Voor elke deursituatie is er een mooie oplossing te realiseren.

Assa Abloy deurdrangers

Dormakaba deurdrangers

Dormakaba is een bekende producent van deurdrangers. Niet alleen zijn de drangers esthetisch aantrekkelijk, ook zijn ze functioneel zeer sterk. Dormakaba beschikt over een brede range aan deurdrangers. Van standaard drangers, vrijloopdrangers tot drangers met elektromechanische vastzetinrichting. Voor elke situatie is er een geschikte oplossing voor handen.

Dormakaba TS98 XEA

De TS98 XEA is de nieuwste deurdranger in de lijn van Dormakaba. De deurdranger is compact en eenvoudig te monteren. De mogelijkheden qua montage zijn divers. Zo is de deurdranger te monteren op maar liefst 4 verschillende manieren. Door de EASY OPEN-technologie is de deur zonder veel moeite en kracht te openen. Door de regelbare sluitsnelheid sluit de deur snel en geruisloos. De hydraulische functies en sluitkracht kunnen aan de voorzijde van de dranger ingesteld worden. De dranger is zelfs geschikt voor deuren tot 1.400mm breed. Het nieuwe design heeft diverse mogelijkheden. Door de grote keuze aan materiaalaspecten en oppervlaktekwaliteiten is het eenvoudig om aan uiteenlopende eisen te voldoen. De TS98 XEA dranger heeft diverse design awards gewonnen.

Dormakaba TS93

De TS93 dranger is uitermate geschikt voor 1- of 2- vleugelige deuren. De dranger is modulair opgebouwd en heeft een multifunctioneel glijarmsysteem. Standaard heeft de dranger een ingebouwde sluitvertrager. Dit betekent dat de deur niet direct sluit. De TS93 kan toegepast worden op deuren met een vleugelbreedte van maximaal 1.600mm.

Dormakaba TS99

De TS99 is een vrijloopdranger. Dit betekent dat de dranger in normale situatie geen weerstand bied. De deur functioneert als een gewone deur. De dranger wordt aangesloten op de brandmeldcentrale. Wanneer het brandalarm afgaat zal de deurdranger worden geactiveerd en functioneert deze wel als deurdranger. De deuren zullen dan altijd gesloten worden. Dit voorkomt open deuren in een brandscheiding. De dranger is geschikt tot een maximale vleugelbreedte van 1.250mm. Vooral in verzorgingshuizen is dit een ideale oplossing.

Dormakaba TS97

De TS97 dranger kenmerkt zich door zijn slanke design. Het is met een diepte van slechts 37mm de slankste deurdranger voor projectmatige toepassingen. Ook deze dranger is voorzien van de Easy Open technology, dit zorgt ervoor dat het openen eenvoudig gaat. De standaard ingebouwde openingsbegrenzer zorgt ervoor dat de muur of deur niet beschadigd raakt. Deze dranger is geschikt voor een maximale vleugelbreedte van 1.100mm.

Dormakaba TS73 EMF

De TS73 EMF dranger is een deurdranger met elektromechanische vastzetinrichting. Dit betekent dat de deur in een openingshoek tussen 75 en 180 graden vastgezet kan worden. Omdat deze dranger op de brandmeldcentrale wordt aangesloten zal de deur sluiten wanneer het brandalarm afgaat. Optioneel kan de deur dranger gecombineerd met een vrijlooparm als vrijloopdranger gebruikt worden. De maximaal geschikte vleugelbreedte is 1.400mm.

Overige typen deurdrangers in de serie van Dormakaba zijn:

 • Dormakaba TS92/TS91
 • Dormakaba TS83
 • Dormakaba TS73 V
 • Dormakaba TS72
 • Dormakaba TS71
Domakaba deurdrangers

Vrijloopdrangers

In bepaalde situaties worden deuren intensief gebruikt waardoor ze continu openstaan. Denk bijvoorbeeld aan de zorg (ziekenhuis). 

Echter dienen de deuren, mogelijk brandwerende deuren, te sluiten bij brandmelding.

Vrijloopdrangers bieden in dit geval uitkomst. Bij melding van een brand sluit de deur automatisch. Hierdoor is er minder snelle verspreiding van de brand en/of rook. De vrijloopdrangers zijn rechtstreeks met de brandmeldinstallatie te koppelen.

Deurdrangers opties

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid