Elektromechanische sloten

Deuren elektronisch vergrendelen

Lagarde Groep levert en onderhoudt elektromechanische oplossingen en elektronische sloten. Op deze pagina lichten we er een aantal uit, in meer detail:

Tevreden klanten van Lagarde Groep

“Lagarde Groep heeft op veel onderdelen kennis in huis en kan onze organisatie goed onderhouden en adviseren.”
De Schutse, Kesteren

“Al jaren klant bij Lagarde. Een buitengewoon vriendelijke medewerkers. Actief in adviseren. Staan altijd meteen voor je klaar. Niets is te veel. Service staat op hoog niveau. Erg tevreden.

Luciver, Wijchen

Expertise elektromechanische sloten

Expertise in deurtechnieken, dat is wat Lagarde Groep in huis heeft. Voor elke situatie wordt een concept gemaakt waarvan vooraf duidelijk is aan welke normen het moet voldoen en zo zal het ook worden uitgevoerd door onze eigen montage specialisten. Voor een elektromechanisch slot van hoge kwaliteit bent u bij Lagarde Groep aan het juiste adres.

 • Gecertificeerde engineers
 • Jarenlange ervaring
 • Breed assortiment sloten
 • Landelijke dekking
Expertise elektromechanische sloten
brinkgrendel 2020

A1 Grendel

De uiterst solide A1-Serie grendels van Opening Controls wordt gebruikt in situaties waar veiligheid en duurzaamheid zeer hoge vereisten zijn en waar tegelijkertijd een adequate controle moet plaatsvinden op het verkeer met een toegangscontrole systeem. De A1 grendel wordt ontgrendeld met bijvoorbeeld een drukknop of een kaartlezer, maar ook door codetableaus en biometrie. Vrijwel elk toegangscontrole systeem is te combineren met deze grendel, die staat voor een hoge mate van veiligheid en kwaliteit. De bediening van de grendel gebeurt met een uitermate krachtige magneet, die speciaal geprepareerd is voor het best mogelijke evenwicht tussen inschakelstroom en houdstroom. Deze elektromagneet verbruikt weinig energie en wordt amper warm. Bovendien wordt de A1 grendel gekenmerkt door een grote mate van gebruiksvriendelijkheid.

Technische uitvoeringen A1 Grendel

De A1 Grendel is er in meerdere uitvoeringen. Het is mogelijk om te ontgrendelen bij uitval van stroom, maar ook om te vérgrendelen bij spanningsuitval (arbeidsstroom). De elektronische printplaat die is ingebouwd, is uitgevoerd met een microprocessor waarvoor geen extern gepositioneerde stuureenheid noodzakelijk is. De printplaat is gehuisvest in een kunststof behuizing en kan eventueel ingegoten worden in polyurethaanhars voor een optimale bescherming tegen vocht.

Optimale bescherming met A1 grendel

De A1 grendel is een product met optimale pantsering. Zo biedt het veiligheidsrozet een stevige bescherming tegen elke ‘aanval’ op de cilinder. De rozet bestaat uit 16 mm gegoten RVS en is gemonteerd met 2 x M8 schroeven. De uiterst krachtige elektromagneet staat garant voor een uitermate snelle vergrendeling of ontgrendeling. Hij is zo ontworpen, dat er een optimaal evenwicht ontstaat tussen inschakelstroom en houdstroom. De grendel is gemaakt op een massieve RVS basisplaat met een dikte van 10 millimeter. Deze plaat ondersteunt de vergrendelonderdelen op het moment dat er geweld op wordt uitgeoefend. De A1 grendel is uiterst intelligent dankzij de microprocessor die zich op de printplaat bevindt. Op deze chip wordt onder meer de doorbrandbeveiliging geprogrammeerd, maar worden ook alle uitgaande contacten ingevoerd. Lagarde Groep kan u tot in de details informeren over de A1 grendel, die inmiddels toegepast wordt in tal van situaties waarin optimale bescherming een must is.

Assa Abloy

Bouwkundig beveiligen bestaat niet alleen uit het aanbrengen van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Ook de kwaliteit van wanden en deuren verdient uitgebreide aandacht. Met slechts enkele aanpassingen kunt u het inbraakrisico met maar liefst 90 procent beperken. Lagarde Groep is erkend bouwkundig beveiligingsspecialist. Als geen ander weten we welke preventieve maatregelen het meeste effectief zijn. Uiteraard maken we daarbij gebruik van topmerken, waaronder ASSA ABLOY.

ECLIQ

Waarom zou u kiezen voor eCLIQ van Assa Abloy? Het is veilig, betrouwbaar en eenvoudig. Iedere sleutel wordt door u geprogrammeerd én beheerd. Zelfs het instellen van rechten is per sleutel mogelijk.

De cilinders zijn SKG*** gecertificeerd, de hoogste norm voor inbraakwerendheid.

U beheert zelf eenvoudig uw sluitsysteem, wat de eCLIQ oplossing zeer flexibel maakt. U breidt eenvoudig uit, deactiveert sleutels en heeft altijd de mogelijkheid rechten van iedere gebruiker aan te passen.

De voordelen voor u op een rijtje:

 • Hoog veiligheidsniveau
 • Eenvoudige plaatsing
 • Toekomstbestendig
 • CLIQ Web Manager
 • Maatwerk

Protec2 CLIQ

Met de Protec2 van Assa Abloy kiest voor u optimale veiligheid. Het is een dubbel beveiligde sluitoplossing en toegangscontrolesysteem in één. De Abloy Protec2 voldoet aan de nationale én internationale normen. Daarnaast bescchikt Assa Abloy over een uitgebreid assortiment, met één kern. Dit betekent dat de verschillende sloten in één sluitsysteem gebruikt kunnen worden. De cilinderkernen zijn hetzelfde, maar de behuizing kan altijd worden aangepast. De voordelen van de Abloy Protec2 voor u op een rijtje:
 • Hoog veiligheidsniveau
 • Master key functionaliteit
 • Intelligente CLIQ-technologie
 • Levensduur
 • Maatwerk
 • Beheer
Ook is de Protec2 te gebruiken in de meest uiteenlopende branches.
assa abloy

BRINK 2020/2050

De Brink 2020/2050 bevindt zich in het topsegment van elektromechanische vergrendeling. Het systeem werkt volgens het ruststroomprincipe met spanningsloze ontgrendeling. Op het moment dat de deur sluit, vergrendelt hij doordat het contact in de grendel en de magneet in de deur tegenover elkaar gepositioneerd worden. De Brink 2020/2050 is echter ook voorzien van bediening met een sleutel, met het doel de grendel eventueel mechanisch te openen. De Brink 2020/2050 wordt toegepast in hoog-risico-objecten en staat bekend als oerdegelijk en onverwoestbaar. De 2020 serie blijft functioneren bij een zijwaartse druk van 1500 kilogram. Daarnaast zijn er signaleringen geïntegreerd waardoor de beveiliging in hoge mate gewaarborgd blijft. De vergrendeling is verder voorzien van een afgeschuinde schoot, wat hem ook toepasbaar maakt voor doordraaiende deuren die zijn uitgerust met een vloerveer. De C-uitvoering kan bovendien toegepast worden in een kozijn of een bovendorpel.
Brinkgrendel 2020-2050
brinkgrendel 2020

EL serie Abloy

De Solenoïde sloten Abloy EL460 en EL560 zijn zo ontworpen dat ze voor diverse doeleinden toe te passen zijn. Deze elektrische sloten hebben een krukbesturing aan de buitenzijde van de deur en een mechanische krukbediening aan de binnenkant. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor industriepanden, kantoorgebouwen, appartementen en winkels. Bovendien zijn de Solenoïde sloten van Abloy uitstekend te integreren met toegangscontrolesystemen.

Het Solenoïde slot is voorzien van een zogenoemde paniekfunctie. Dat houdt in dat bediening van de deurkruk of de paniekbar de nachtschoot intrekt aan de binnenzijde en op die manier de dubbelwerkende dagschoot vrijlaat. Dit maakt de Solenoïde sloten Abloy EL460 en EL560 bij uitstek geschikt voor nooduitgangen.

Eenvoudige bediening van Solenoïde sloten

Eenvoudige bediening en gebruiksgemak staan voorop bij de Solenoïde sloten Abloy EL460 en EL560. De investering blijft beperkt, terwijl u toch van alle voordelen geniet die een elektrisch slot biedt. Bediening is mogelijk met een kaartlezer, maar ook met tijdklokken, schakelaars of codesloten. Als het slot is aangestuurd, kan het vanaf de buitenkant worden bediend. Dit kan onder spanning of spanningsloos, afhankelijk van de manier waarop het Solenoïde slot is ingesteld. Als de deur dicht gaat, komen de schoten automatisch naar buiten. De krukgestuurde sloten van het type EL560 en EL460 zijn geschikt voor enkelzijdige toegangscontrole, terwijl de EL561 en EL461 worden toegepast bij dubbelzijdige toegangscontrole. Daarnaast zijn de sloten ook in een ‘meerpunts’ uitvoering leverbaar onder de naam EL466 en EL566. Deze meerpuntsloten verhogen de inbraakwerendheid van de deur. Lagarde Groep is een gecertificeerd partner van de AssaAbloy-groep en kan u uitgebreid informeren over de toepassing van Solenoïde sloten.

Fuhr Autotronic

De Automatic Multisafe 833 is door Fuhr uitgebreid met een automatisch slot: de Fuhr Autotronic 834, een praktische oplossing in veel situaties. Op het moment dat de deur dichtvalt, wordt hij automatisch vergrendeld op alle sluitpunten. Met de Fuhr Autotronic motorsloten heeft Fuhr een elektromechanisch sluitsysteem op de markt gebracht met een verhoogde veiligheid. Automatische vergrendeling en ontgrendeling betekent immers dat u het afsluiten van een deur nooit meer kunt vergeten. Zodra de deur gesloten is, zorgen extra schoten voor optimale veiligheid. Dankzij de meerpuntsvergrendeling is de deur op meerdere plekken extra beveiligd tegen ongewenste toegang.

Automatische vergrendeling en ontgrendeling

De vergrendeling en ontgrendeling van de Fuhr Autotronic 834 kan via vrijwel alle toegangscontrolesystemen. De hoogwaardige materialen hebben een lange levensduur tot gevolg en bovendien is het systeem zowel rechts als links bruikbaar. Bij uitval van stroom kan de deur handmatig ontgrendeld worden met de sleutel. Toepassing van Fuhr Autotronic kent tal van mogelijkheden. Lagarde Groep heeft ruime expertise bij de implementatie van elektromechanische vergrendeling en ontgrendeling. Zo wordt deze technologie toegepast in de zorg en in tal van wooncomplexen.

Fuhr Autotronic 834, duurzame motorsloten

Lagarde Groep adviseert Fuhr Autotronic voor uiteenlopende situaties. De automatische sloten van Fuhr Autotronic komen in alle testen uitstekend uit de bus. Dankzij de toepassing van hoogwaardige componenten staan deze sluitsystemen te boek als zeer duurzaam. De krachtige motoren van het motorslot garanderen een laag energiegebruik en een goede geluidsinstallatie. Bovendien is het systeem open gebouwd en derhalve toepasbaar in talloze verschillende systemen voor toegangscontrole.
Fuhr Autotronic 834
ikon verso cliq

Ikon Verso Cliq

Lagarde Groep is een ervaren dealer van het professionele Ikon Verso Cliq, een innovatief sluitsysteem van de ASSA ABLOY-groep. Verso Cliq is superveilig, maar bovenal zeer gebruiksvriendelijk. Verso is een sluitsysteem waarvan u optimale flexibiliteit kunt verwachten, omdat het werkelijk elke verandering in uw toegangscontrole en gebouwbeheer heel eenvoudig managet, zonder bijkomende kosten. Bij Verso Cliq is het vervangen van een cilinder op het moment dat er mutaties zijn verleden tijd. U herprogrammeert eenvoudig de sleutel en hij is weer klaar voor gebruik.
Mutaties kosten gebouwenbeheerders doorgaans veel hoofdbrekens. Verlies van een sleutel of veranderingen in het personeelsbestand brengen veel werkzaamheden met zich mee, zoals de vervanging van cilinders. Met Verso Cliq wijzigt u eenvoudig de programmering van de sleutel. Ook een batterij vervangen is eenvoudig en effectief, want die bevindt zich niet in de cilinder maar in de sleutel zelf, waardoor de sleutelgebruiker verantwoordelijk wordt en niet de systeembeheerder.

Voor elke situatie

Verso Cliq is toe te passen op werkelijk alle sloten en in elke situatie. Of het nu gaat om buitendeuren of binnendeuren, het systeem werkt altijd. Daar komt bij dat Verso Cliq ook toepasbaar is op kasten, bureaus, kluizen, loketten, brievenbussen en garages. De grote bos sleutels die u al jaren met u mee neemt, kunt gerust achterwege laten als u overstapt op Verso Cliq, het sluitsysteem met VDS0-certificaat, klasse B en de hoogste SKG***.

Kosten besparen met Verso Cliq

De eisen die aan gebouwbeheer, toegangscontrole en beveiliging worden gesteld, worden steeds zwaarder. Naarmate er meer veranderingen zijn in uw organisatie, heeft u met steeds complexere situaties te maken. Veel organisaties zijn bovendien projectgeoriënteerd, wat betekent dat de samenstelling van uw personeel voortdurend verandert. Als er een teamlid wordt vervangen, veranderen ook de toegangsrechten van bepaalde ruimtes. Verso Cliq biedt daarvoor een eenvoudige oplossing in de vorm van eenvoudig herprogrammeerbare sluitcilinders. Dit gebeurt zonder demontage en zonder de vervanging van cilinders. Dat maakt Verso Cliq tot een sluitsysteem dat past in elke organisatie. Lagarde Groep adviseert u graag over de talloze mogelijkheden die dit sluitsysteem biedt.

Lips zorgslot

In de zorgsector is het, nog meer dan elders, van belang dat een sluitsysteem past bij de wensen van gebruikers. Het LIPS Zorgslot biedt uitkomst. Dit mechanisme heeft het antwoord op de meest complexe situaties. Aan de ene kant bepaalt de verlener van zorg immers wie in welke ruimte kan en mag komen. Aan de andere kant wilt u ook dat de privacy van patiënten gewaarborgd blijft. Het LIPS Zorgslot brengt deze wensen samen in een veel toegepaste oplossing.

Het LIPS Zorgslot heeft vier verschillende instellingen die afleesbaar zijn op de led indicatie boven de deurkruk. In één oogopslag is te zien of de deur op loopstand, privacystand, vergrendelingstand of ontruimingstand staat. In de loopstand is de deur onvergrendeld en is er vrij toegang voor elke gebruiker. In de privacystand kan de cliënt de deur aan de binnenzijde vergrendelen om te voorkomen dat andere patiënten zich in de ruimte begeven.

Ontruimingsstand

De zorgverlener heeft echter wel de mogelijkheid om de deur te openen, mocht daar een noodzaak toe zijn. In de vergrendelingsstand is het slot vergrendeld op de dagschoot en de nachtschoot. Met de sleutel kan de vergrendeling opgeheven worden. De ontruimingsstand biedt bescherming in geval van calamiteiten. Hierbij wordt de voeding afgeschakeld door een brandmeldinstallatie of een ontruimingssysteem. Hierdoor valt het slot vrij en kan de deurkruk zowel aan de binnen- als de buitenkant geopend worden.

Toepassingen zorgslot

Het Lips Zorgslot wordt veelal toegepast in zorgomgevingen als GGZ, ziekenhuizen, penetraire inrichtingen, jeugdgevangenissen, ophoudcellen, zorgcomplexen en zorghotels.

Fuhr Autotronic 834
Neem contact met ons op
 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren