Branddetectie

preventieve maatregelen brandbeveiliging

Brand, en alle gevolgen ervan. U moet er niet aan denken. Een professionele brandmeldinstallatie detecteert vroegtijdig de brand en informeert automatisch hulpdiensten. Veel klanten maken gebruik van de brandmeldinstallatie van Lagarde Groep en profiteren van optimale bescherming tegen brand.

Er leven veel vragen omtrent brandbeveiliging, bijvoorbeeld:

 • Wanneer moet een organisatie een brandmeldinstallatie hebben?
 • Hoe dient deze te worden ingericht?
 • Hoe zit het met beheer?
 • Hoe zit het met onderhoud?
 • Hoe zit het met certificeringen?

Komt het u bekend voor? Met deze vragen, en meer, helpen wij u graag!

 

Branddetectie installatie

Zoekt u een betrouwbaar branddetectiesysteem voor uw organisatie? Dan bent u bij Lagarde Groep aan het juiste adres! Wij bieden brede ondersteuning bij de installatie van branddetectie bij organisaties. Van ontwerp tot realisatie tot beheerderstaken. Waar kunnen wij u mee helpen?

 • Opstellen PvE.
 • Projectering van brandmeldsystemen.
 • Leverering materiaal.
 • Installatie van brandmeldsystemen.
 • Oplevering van brandmeldsystemen.
 • Onderhoud op brandmeldsystemen.
 • Maandelijkse OP-taken/beheerderstaken op uw brandmeldinstallatie.
 • Noodverlichting als onderdeel van bedrijfsveiligheid.
 • Leveren, installeren en onderhouden van ontruimingsinstallaties.
Brandmeldinstallatie onderhoud monteur

Brandmeldinstallatie onderhoud (BMI)

Naast de verkoop van branddetectiesystemen zetten wij onze kennis ook in om u te voorzien van advies over de juiste compartimentering en ontruiming van uw bedrijfspand. Daarnaast verzorgen wij ook het onderhoud van uw systemen, zodat uw pand jarenlang brandveilig is. Met het uitvoeren van controles, door middel van brandsimulatie en rookontwikkeling, bent u verzekerd van continue zekerheid. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in het onderhoud en beheer van de systemen, want als het om brandveiligheid gaat, telt iedere seconde.

Brandmeldinstallatie beheer

Maandelijkse controle van uw brandmeldinstallatie is van levensbelang. Ook is het aanwijzen van de juiste personen die de brandmeldinstallatie beheren verplicht en belangrijk.

Beheer door gebruiker

De gebruiker (eigenaar) van de brandmeldinstallatie moet één of meerdere personen aanwijzen die verantwoordelijk zijn voor het maandelijks beheer van de installatie. De beheerder doet de bediening van de installatie, de periodieke controle en is verantwoordelijk voor preventief onderhoud. Als er maatregelen worden genomen om onechte brandmeldingen te voorkomen is de beheerder verantwoordelijk voor:

 • Het nemen van maatregelen om onechte meldingen te voorkomen.
 • Het vervangen van de automatische detectie bij buiten werking gestelde meldergroepen. Dit betekent het door personen uitvoeren van visuele controles in de betrokken ruimten.
 • Het informeren van de bevoegde autoriteit (als de installatie is voorgeschreven). Bij elke onderbreking van de installatie die langer is dan door de bevoegde autoriteit is toegestaan, maar ook bij een wijziging of uitbreiding van het Programma van Eisen (PvE).
 • Wijzigingen en uitbreidingen van de brandmeldinstallatie.

Waaraan moet worden voldaan?

 • Het PvE moet worden aangepast
 • De aanpassing moet worden gedaan door een erkend branddetectiebedrijf
 • De apparatuur moet van hetzelfde of gelijkwaardig, goedgekeurd, compatibel type zijn
 • De onderhouder moet worden geïnformeerd. Ook het onderhoudsplan moet worden aangepast aan de nieuwe situatie
 • Er moet een registratie in het logboek worden gedaan
Brandmeldinstallatie onderhoud monteur

Samenwerking Hertek

Hertek is importeur en distribiteur van brandmeld, noodverlichting, zorg en communicatiemiddelen. Hertek levert via dealers als Lagarde Groep. Hertek onderscheidt zich met een scherp oog voor het ontwikkelen van nieuwe hoogwaardige producten en toepassingen.

Lagarde Groep biedt met de producten van Hertek absolute topkwaliteit op het gebied van beveiliging en veiligheid in gebouwen.

Gecertificeerd beveiligingsbedrijf

Beveiliging is een cruciale zaak. Het belang van goede kennis, ervaring én certificeringen is groot. Onze engineers volgen continue de marktontwikkelingen en worden geregeld getraind bij onze leveranciers en certificeringsinstellingen.

Lagarde Groep is één van de weinige erkende bouwkundige beveiligingsbedrijven die projecten mag certificeren volgens de meest actuele normen vanuit CCV BORG. Voor bijzondere opdrachten hanteren we de richtlijnen van Defensie (ABDO). Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van de laatste (technische) ontwikkelingen, heeft Lagarde Groep inmiddels een professionele referentielijst van:

 • particuliere instellingen;
 • bedrijven;
 • scholen;
 • (semi)overheidsgebouwen;
 • bank- en defensiegebouwen.
KIWA technisch beveiligingsbedrijf
KIWA technisch beveiligingsbedrijf
KIWA brandmeldinstallatie installateur
KIWA BMI leveren
KIWA gecertificeerd NCP BORG Brandmeldinstallatie onderhoud

Succesvolle projecten

Klantwaardering

Jaar ervaring

Referenties branddetectie

Logo Vreugdenhil
Logo van lodenstein college
Logo Arla
Logo Brandweer Flevoland
Logo Voortman
Logo De Meerwaarde
Logo de Doelen
Logo Opella
Hero Kindercentra
Endress+Hauser
ERVARINGEN VAN OPDRACHTGEVERS

Lagarde Groep is al jarenlang een stabiele partner mbt onze (brand)veiligheid op diverse locaties. Erg plezierige samenwerking.

Andre, Shelter Hostels

“Lagarde Groep doet voor ons bijna alles op het gebied van brandveiligheid, waar wij erg tevreden over zijn. De samenwerking verloopt zeer prettig en mijn contactpersoon is ervaren en deskundig.”

Daan Otten, Hero Kindercentra

Klantenvertellen liggend nagebouwd aug 2022

Logo ICT waarborg


Brandmeld.nl

Nog meer weten over brandveiligheid? Neem dan een kijkje op onze website speciaal gericht op dit onderwerp: brandmeld.nl.

Ga naar website >>

 

Veelgestelde vragen

Wat is branddetectie en preventie en waarom is het belangrijk?

Branddetectie en preventie verwijzen naar het proces van het identificeren van potentiële brandgevaren en het implementeren van maatregelen om branden te voorkomen of te minimaliseren. Het is belangrijk omdat branden aanzienlijke schade en verlies kunnen veroorzaken, evenals levensbedreigende situaties kunnen opleveren.

Wat zijn enkele belangrijke overwegingen bij het kiezen van een branddetectiesysteem?

Bij het kiezen van een branddetectiesysteem zijn enkele belangrijke overwegingen de grootte en aard van het pand, de aanwezigheid van potentiële brandgevaren, het budget, de beschikbare technologieën en de betrouwbaarheid en onderhoud van het systeem.

Wat zijn enkele belangrijke preventiemaatregelen die bedrijven kunnen nemen om branden te voorkomen?

Enkele belangrijke preventiemaatregelen zijn het implementeren van goede huisvesting en beheerpraktijken, zoals het vermijden van overbelasting van elektrische systemen, het naleven van voorschriften en het trainen van medewerkers over brandveiligheid en evacuatieprocedures.

Wat zijn de voordelen van het integreren van branddetectiesystemen met andere beveiligingssystemen, zoals inbraakdetectie en toegangscontrole?

Het integreren van verschillende beveiligingssystemen, zoals toegangscontrole, biedt bedrijven een volledige beveiligingsoplossing, waardoor de kans op brand of inbraak wordt verminderd en de respons op mogelijke noodsituaties wordt verbeterd. Dit zorgt voor een betere beveiliging van werknemers en eigendommen en minimaliseert verliezen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn branddetectiesysteem effectief is?

Om ervoor te zorgen dat uw branddetectiesysteem effectief is, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het testen van het systeem, het vervangen van batterijen en sensoren en het updaten van de software. Het is ook belangrijk om medewerkers te trainen over brandveiligheid en evacuatieprocedures en om ervoor te zorgen dat het systeem is geïntegreerd met andere beveiligingssystemen om een volledige beveiligingsoplossing te bieden.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid