8,6 8 ,6 227 reviews Bekijk reviews

Verificatie PLUS: voorkomt nodeloze meldingen

Last van vals alarm
Heeft u ook last van valse alarmen in uw gebouw? Wordt de rust in uw organisatie regelmatig verstoord door een onecht alarm? Verificatie PLUS verifieert een (brand)melding voordat deze doorgemeld wordt. Verificatie PLUS is in ieder pand in te zetten en zorgt ervoor dat de brandweer alleen uitrukt wanneer het echt nodig is.

Hoe werkt het?

Wanneer een melder in alarm komt, bijvoorbeeld door de rook uit de sigaret van mevrouw Jansen, wordt een ongeverifieerde melding naar de brandmeldcentrale in het pand gestuurd. Verificatie van deze melding gebeurt, afhankelijk van de situatie, door de techniek in de centrale of door medewerkers ter plaatse.

De slimme techniek in de centrale bepaalt of deze ongeverifieerde melding terecht is: de status van de melder wordt binnen de verificatietijd (instelbaar 1-4 minuten) opnieuw gecontroleerd. In de situatie van een nodeloos alarm is er na het verstrijken van het verificatietijd geen sprake meer van een verschijnsel van brand (de melder is niet meer in alarm), en keert het systeem automatisch terug in de normale modus.

Als de oorzaak van de melding niet binnen de verificatietijd verdwijnt, en dus sprake is van een echte brand en de melder opnieuw in alarmstatus is, gaat een geverifieerde melding naar de hulpdiensten.

Persoonlijke verificatie vindt plaats nadat een persoon binnen het gebouw via bijvoorbeeld een DECT en/of PZI-installatie geattendeerd is op de ongeverifeerde melding. De persoon gaat naar de desbetreffende ruimte en, in geval van een nodeloos alarm, reset het alarm op de brandmeldcentrale. In geval van een echte brand start de persoon een ontruiming door bijvoorbeeld een handbrandmelder ter plaatse te activeren.

Voordelen Verificatie PLUS

»  Voorkomen onechte alarmen
Verificatie PLUS is een slimme technologische oplossing om nodeloze alarmen te voorkomen. Deze oplossing vermindert onrust en kosten voor uw organisatie én de brandweer.

»  Snellere melding bij echte brand
Ten opzichte van concurrenten detecteren onze brandmeldsystemen tot 3 minuten sneller een echte brand. Als iedere seconde telt is snelheid van levensbelang.

»  Betrouwbaar door technische en persoonlijke verificatie
Verificatie PLUS is een betrouwbare oplossing om nodeloze alarmen te voorkomen. De combinatie van technische en persoonlijke verificatie zorgt voor optimale betrouwbaarheid in iedere situatie.

»  Maatwerk, voor iedere situatie
De beschikbare opties in de software maken Verificatie PLUS tot een maatwerkoplossing. Voor ieder moment en in iedere situatie is optimale instelling beschikbaar.

»  Geen investering in dure componenten
Om Verificatie PLUS te installeren hoeft u vaak niet te investeren in dure componenten. De intelligentie van deze slimme oplossing zit immers in de centrale. Als u beschikt over de juiste melders is Verificatie PLUS slechts een software-update voor uw brandmeldsysteem. Dit maakt dit intelligente systeem een betaalbare oplossing!

Lagarde voorkomt nodeloze meldingen

Onze organisatie volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet. Samen met onze jarenlange expertise op het gebied van branddetectie en andere geïntegreerde systemen maakt dit dat wij een betrouwbare partij zijn. Lagarde is een NCP erkend Branddetectiebedrijf. Dit betekent dat wij werken conform de richtlijnen en eisen uit het nieuwste bouwbesluit en daarmee kennis en kwaliteit garanderen.

Lees meer over onze expertise op onze pagina over branddetectiesystemen. Of bekijk het filmpje over Verificatie PLUS van onze leverancier Hertek. 

voorkomen-nodeloze-meldingen-brand
Offerte
direct offerte aanvragen
Contact
direct contactformulier
Storing
een storing melden
0. 00