Rietenkapdetectie

Branddetectie voor uw rieten kap

Vroegtijdige detectie van brand bij rieten dak

Voor uw woonhuis kan een branddetectiesysteem noodzakelijk zijn. Zeker wanneer uw woning voorzien is van een rieten dak. Omdat riet zeer snel brandt, is vroegtijdige detectie van levensbelang. Het komt helaas nog voor dat een brand al ver ontwikkeld is voordat de bewoners op de hoogte zijn. Maar dat kan anders. Want snelle detectie kan levens redden en schade beperken. Lagarde is gecertificeerd en levert hoge kwaliteit branddetectie voor organisaties en particulieren.

boerderij rieten kap branddetectie
“Omdat riet zeer snel brand, is vroegtijdige detectie van levensbelang!”

Varianten rietenkapdetectie

Grofweg worden er twee methoden geboden voor het detecteren van een brand. Door middel van een detectiekabel op het dak of door middel van een vlammendetector richting het dak.

Branddetectie rieten kap met detectiekabel

Met ons rietenkapdetectiesysteem wordt een beginnende brand gedetecteerd, zodat u niet verrast wordt. In tegenstelling tot een brandmeldinstallatie wordt de installatie aan de buitenzijde geplaatst, de brand wordt zodoende eerder gesignaleerd. Het systeem is ongevoelig voor blikseminslag en weersomstandigheden. Wanneer er brand uitbreekt, wordt u gealarmeerd door een sirene, zwaailampen, eventueel een melding op uw smartphone of bericht via de meldkamer. Want bij een uitbrekende brand op uw rieten dak telt iedere seconde.

 

Rietenkapdetectie combineren

Rieten kap branddetectie kan ook gecombineerd worden met uw inbraakdetectiesysteem.

Branddetectie met vlammendetector

De vlammendetector van Flametech is een betrouwbaar alternatief voor de zogenaamde lusdetectie. De grootte van uw rieten kap bepaalt hoeveel detectoren geplaatst dienen te worden. Een vlammendetector wordt op de juiste afstand geplaatst en detecteert met hoge nauwkeurigheid elk beginnend brandje.

Door de vlammendedetector te koppelen met uw alarmsysteem krijgt u direct een melding of wordt er een alarm gegenereerd vanuit een sirene of zwaailamp.

Branddetectie rieten kap vlammendetector
r

Premie brandverzekering lager bij een branddetectiesysteem voor rieten daken

Brandverzekeraars geven forse premiekorting bij aanschaf van de rieten dak detectie van Lagarde. Logisch! Het snel ontdekken van de brand kan levens redden en schade beperken. “In het buitengebied zijn veel rieten daken te vinden. Hier is de aanrijtijd van de hulpdiensten naar verhouding behoorlijk lang.” Het systeem bestaat uit kunststofvezels die vrijwel onzichtbaar op het dak gelegd worden. De vezels zijn bestand tegen zon, regen en blikseminslag. Door de betrouwbaarheid zijn verzekeraars bereidt om korting te geven op de brandpremie waardoor het systeem zichzelf terugverdiend.
Z

Basispakket branddetectie rieten kap

Het basispakket bestaat uit een bedienpaneel, een webserver, 4 detectiezones, 100 meter detectiekabel en klein materiaal. Het basispakket beschikt over de mogelijkheid voor het instellen van 4 aparte detectiezones die afzonderlijk in- en uit te schakelen zijn. U kunt daardoor eenvoudig een zone uitschakelen bijvoorbeeld wanneer er onderhoud gepleegd wordt aan uw woonhuis (dak). Doordat het systeem beschikt over een webserver kunt u het waar ook ter wereld bedienen indien u de beschikking heeft over internet (dus ook via een smartphone).
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren