Security Consultancy

Voor een integrale beveiliging

Hoe goed is uw organisatie beveiligd tegen gevaren? Intern en extern? Fysiek en digitaal? Alleen deze vragen geven al aan dat beveiliging de nodige aandacht verdient. Waar te starten? Welke maatregelen te nemen? Hoe uw beveiliging in stand te houden? Hierover informeren we u graag met onze consultancy op het gebied van security. Op deze pagina vindt u informatie over:

Tevens kunt u de securitycheck doen, waarbij u gratis adviezen ontvangt.

Integrale beveiliging

In hoeverre heeft u inzichtelijk:

 • wie binnen uw organisatie toegang heeft tot waardevolle zaken (zowel fysiek als digitaal)?
 • wie deze zaken kan beschadigen of wegnemen?

U wilt uw personeel, informatie en eigendommen toch beschermen tegen kwaadwillende personen? Wij zijn van mening dat uw personeel zich veilig moet voelen in hun werkomgeving. Maar hoe regelt u uw security? Wij zien security als een multidisciplinair vraagstuk (zie ook onderstaande afbeelding met toelichting) om uw bedrijfscontinuïteit te waarborgen en dit vraagt om een integrale aanpak, een totaaloplossing. Zowel op fysiek als digitaal (cyber) als menselijk gebied.

integrale beveiliging

Fysiek en bouwkundig

Toezicht op en toegang tot fysieke te beschermen belangen zoals objecten, informatie en informatie verwerkende systemen.

 

Mens en organisatie

De mens als uitvoerende en verbindende factor tussen fysieke en ICT beveiliging en zelf als te beschermen belang.

 

Elektronisch en ICT

Detectie van en autorisatie tot digitale te beschermen belangen zoals informatie, software en systemen.

[estimation_form form_id=”30″]

Medewerkers van Lagarde Groep staan voor u klaar

Lagarde Groep legt de focus van beveiliging op de belangen die bescherming verdienen. Hierdoor kunt u doelgerichte investeringen doen. Zo wordt beveiliging geen kostenpost, maar een effectieve waarborging van de continuïteit van uw organisatie!

Dimitri Thyssen – Security Consultant

Wat, moet waarom, tegen wie, beschermd worden? En hoe is dit te realiseren?

Zijn uw personeel, eigendommen en waardevolle informatie beschermd tegen kwaadwillende personen? Laat Lagarde Groep u ontzorgen op het gebied van beveiliging zodat u ongestoord kunt werken aan het behalen van de doelstelling waarvoor uw organisatie bestaat!

Meerwaarde

Waarom investeren in beveiliging?

 • Waarborgen continuïteit van bedrijfsprocessen.
 • Veiligheid garanderen van personeel en bewoners.
 • Doelgerichte beveiliging van waardevolle belangen en tegen in kaart gebrachte risico’s en dreigingen.
 • Voorkomen/ detecteren/ ingrijpen/ verhelpen van incidenten.
 • Observatie.
 • Inzicht in risico’s en dreigingen.
 • Compliance met normen, wet- en regelgeving.
 • Registratie van aanwezige personen.
 • Een veilig gevoel bij aanwezige personen/ een veilige werk- en/of woonomgeving.
 • Veiligheidsbewust en bekwaam personeel
 • Proportionele beveiligingsmaatregelen o.b.v. kosten-baten afweging.

Security audit: nulmeting

Waar te beginnen? Als eerste moeten we inzicht krijgen in uw beveiligingsniveau. Mooie bijkomstigheid: de dure én nutteloze investeringen voorkomt u hierdoor.

Tijdens deze nulmeting inventariseren wij samen met u uw belangen en bedrijfsprocessen. De volgende stap is het vaststellen van het huidige beveiligingsniveau: toetsen van huidige beveiliging van interne en externe risico’s.

De security nulmeting is de basis voor een totaaloplossing voor beveiliging. Op basis hiervan volgt advies. 

Risicoanalyse

Een gedegen beveiliging realiseert u als beveiliging integraal, zowel fysiek als op ICT-gebied, zowel vanuit interne als externe dreigingen bekeken wordt. Het implementeren van maatregelen zonder het uitvoeren van een analyse zien wij als het bouwen van een huis zonder fundering. Een risicoanalyse geeft inzicht in de risico’s en gevaren die schade kunnen veroorzaken aan het imago van uw organisatie, instelling of aan hier aanwezige mensen en objecten. Laat u een risicoanalyse door ons uitvoeren? Dan verkennen wij op basis hiervan de oplossingen die passen bij de cultuur van uw organisatie.
risico analyse gesprek

Stappenplan

Met de onderstaande stappen komen wij tot een totaaladvies op het gebied van fysieke en ICT-security.

b
Inventarisatie van wensen en te beschermen belangen
~
Inventariseren beveiligingsmaatregelen 
U
Analyseren en evalueren van heersende risico’s 
N
Vaststellen van het huidige beveiligingsniveau 
N
Vaststellen van aanwezige kwetsbaarheden 
Z
Aanbevelingen van passende maatregelen 

Integraal security advies

De security nulmeting is gedaan. Op basis hiervan adviseren wij u, voor een nieuwe situatie of naar aanleiding van een probleem of incident. We behandelen de volgende punten met u:

 • Ontwikkelen van een beveiligingsbeleid.
 • ‘Security by design’ bij nieuwbouwprojecten.
 • Inzicht in securityrisico’s
 • Schatten van risico’s op kans en mogelijke impact.
 • Scenario beschrijving van aanwezige risico’s
 • Advies over ICT, organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen.
 • Implementatie advies.

 

Integraal security advies

Zijn uw maatregelen nog doeltreffend?

Maatwerk oplossingen

Optimale security kan alleen ontstaan door maatwerk. De combinatie van verschillende maatregelen moet kloppen:

Daarnaast dient uw personeel op te hoogte te zijn van de risico’s. Op deze manier draagt security bij aan het waarborgen van de continuïteit van uw core business (primaire bedrijfsprocessen).

Vervolgens worden door ons de interne en externe risico’s in kaart gebracht en de nodige maatregelen getroffen. Het voordeel voor u: kosten voor onnodige beveiligingsmaatregelen zijn verleden tijd én u bent optimaal beveiligd dankzij deze maatwerkoplossing.

Kortom, samen met u realiseert Lagarde groep een situatie waarin iedereen met een veilig gevoel werk of woont, en waarin risico’s met negatieve impact en gevolgen worden beheerst worden. Zo wordt uw bedrijfscontinuïteit gewaarborgd en kunnen u en uw medewerkers zich ongestoord richten op de werkzaamheden waarvoor zij zijn aangenomen.

Compliance

Bent u genoodzaakt aandacht te besteden aan beveiliging vanuit wet- en regelgeving of naar aanleiding van een eis van de verzekering? Wij helpen u graag bij het implementeren van oplossingen volgens de AVG of voor compliance met:
 • ISO 27001;
 • NEN 7510;
 • VRKI.

Security Awareness

Uw personeel is een belangrijk onderdeel van uw beveiliging. Wij zien de mens als de belangrijkste factor in een gedegen beveiliging. Zowel bij het detecteren van risico’s als het handelen bij incidenten. Middels uw personeel kunnen beveiligingsmaatregelen worden omzeild. Maar hebben uw medewerkers de kennis, vaardigheid, gelegenheid en motivatie om juist en tijdig te handelen? Wij brengen het graag voor u in kaart!

Zorg en overheid

Security heeft de hoogste prioriteit in de zorg. Zowel op fysiek als digitaal gebied. Kunt u zich vinden in één van de volgende punten?

 • Uw (zorg)medewerkers zijn druk met het verlenen van zorg.
 • Bewoners zelf zijn niet in staat voor zichzelf op te komen.
 • Er heerst angstgevoel of er ontbreekt inzicht in de risico’s die uw medewerkers, bewoners of bezoekers kunnen verwonden.
 • Fysieke bedreiging en intimidatie komt wekelijks voor.
 • Er is niet bekend of wordt niet voldaan aan geldende wet- en regelgeving.
 • Er is geen inzicht in voor wie medicijnen te bereiken zijn.
 • Informatiebeveiliging krijgt niet voldoende de aandacht.

U wenst een open en gastvrije uitstraling maar toch beheersing van de bezoekersstroom die dagelijks uw instelling binnenkomt, toch? U wenst compliant te zijn met geldende normen (zoals NEN 7510) en wet- en regelgeving en u wil dat alle personen worden beschermd tegen gevaar en deze bescherming ook voelen. Speciaal voor de zorg- en overheidssector hebben wij een methodiek ontwikkeld waarmee wij deze situatie samen met u realiseren.

Zorginstelling security

Veelgestelde vragen

Wat is security consultancy en wat voor diensten bieden security consultants aan?

Security consultancy is een dienst waarbij gespecialiseerde professionals bedrijven en organisaties adviseren en ondersteunen bij het verbeteren van hun beveiligingsstrategieën en -praktijken. Security consultants bieden diensten aan zoals risicobeoordeling, het ontwerpen en implementeren van beveiligingsoplossingen, het opstellen van beveiligingsbeleid, het uitvoeren van beveiligingsaudits en penetratietests, en het geven van trainingen en workshops over beveiligingsbewustzijn.

Hoe kan het inschakelen van een security consultant mijn bedrijf helpen?

Het inschakelen van een security consultant kan uw bedrijf helpen door objectieve en deskundige beoordelingen van uw huidige beveiligingsmaatregelen, het identificeren van potentiële kwetsbaarheden en risico’s, en het aanbevelen van effectieve strategieën om deze risico’s te beperken. Consultants kunnen ook helpen bij het implementeren van nieuwe technologieën en processen, het trainen van medewerkers en het waarborgen van naleving van wet- en regelgeving, waardoor uw bedrijf beter beschermd is tegen beveiligingsincidenten.

Hoe kies ik de juiste security consultant voor mijn bedrijf?

Bij het kiezen van de juiste security consultant voor uw bedrijf, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals ervaring, expertise, certificeringen, referenties en communicatieve vaardigheden. Zoek naar een consultant die ervaring heeft in uw branche en bekend is met de specifieke beveiligingsuitdagingen waarmee uw bedrijf te maken heeft. Vraag om referenties en controleer de certificeringen van de consultant om hun competentie te verifiëren.

Wat is een penetratietest en hoe kan een security consultant hierbij helpen?

Een penetratietest, of pentest, is een gecontroleerde cyberaanval op een computersysteem, netwerk of applicatie, uitgevoerd om kwetsbaarheden en beveiligingslekken te identificeren. Een security consultant kan bij dit proces helpen door het uitvoeren van de penetratietest, het analyseren van de resultaten, het identificeren van kwetsbaarheden en het aanbevelen van corrigerende maatregelen om de beveiliging van uw systemen te verbeteren.

Wat is het belang van voortdurende samenwerking met een security consultant na de implementatie van beveiligingsmaatregelen?

Voortdurende samenwerking met een security consultant na de implementatie van beveiligingsmaatregelen is belangrijk omdat het zorgt voor continue monitoring, bijwerkingen en aanpassingen aan het veranderende bedreigingslandschap. Consultants kunnen regelmatige beveiligingsaudits uitvoeren, adviseren over nieuwe beveiligingstechnologieën en trends, en helpen bij het onderhouden en verbeteren van beveiligingsbeleid

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid