Drone detectie

Voor optimale beveiliging van uw organisatie

Tegenwoordig kunnen gevaren van alle kanten komen: cyberattacks, inbraken, of vanuit de lucht. Denk bijvoorbeeld aan spionage via drones. Hoe wapent u zich hiertegen? Met professioneel ingerichte drone detectie. Op deze pagina leest u meer over wat u kunt beschermen met drone detectie en op welke manier.

drone

Drone detectie video

Benieuwd naar de mogelijkheden van professionele drone detectie? In de video wordt de software van DeDrone toegelicht: Airspace Security. Hiermee worden drones automatisch gedetecteerd en meldingen getoond aan de gebruikers.

“Lagarde Groep maakt goede beveiliging tegen een lage investering mogelijk. Onze professionals werken met een scala aan hightech oplossingen: daag ons uit!”
Marco van Hoften

Engineer

Drone beveiliging

De ‘drone markt’ is hard aan het groeien. De drones worden voor steeds meer doeleinden ingezet, bijvoorbeeld voor het leveren van goederen, opsporen van vermisten of het inspecteren van bepaalde objecten. Helaas is er ook een negatieve kant. Drones worden door criminelen ingezet om te bespioneren en te stelen (bijv. data).  Met dronedetectie worden drones gedetecteerd en kan actie worden ondernomen. Maar wanneer kan dronedetectie worden ingezet? Ter illustratie vindt u onderstaand enkele situaties.

Publieke events

Publieke events

Of het gaat om een parade, outdoor event of een publiek evenement, drones vormen een fysiek gevaar voor de bezoekers.

 

Bedrijven

Bedrijven

Drones worden vaker ingezet om de concurrent te bespioneren.

 

Vliegveld

Vliegvelden

Kleine drones zijn moeilijk te detecteren voor piloten en luchtverkeerleiders. Zels de kleinste drone kan gevaarlijk zijn voor vliegtuigen.

 

Gevangenis

Gevangenissen

Zelfs in gevangenissen worden drones ingezet om wapens, drugs, smartphones en dergelijke naar binnen te smokkelen.

 

High security

Voor verschillende doeleinden
Z

Eigendommen

Bescherming tegen spionage

Z

Pand

Bescherming tegen terreur

Z

Mensen

Bescherm menigten

Drone detectie hardware

De hardware die gebruikt wordt bij het detecteren van drones verzamelt informatie over de drones en wordt buiten geïnstalleerd. De volgende hardware wordt geïnstalleerd:

  • Radio frequency sensoren: hierdoor worden drones gedetecteerd.
  • Camera’s: de ogen die de bewegingen van de drones identificeren. 
  • Radar: voor detectie op lange afstand.
  • Akoestiche sensoren: deze sensoren detecteren het ‘zoemen’ van een drone.

Drone detectie software

De software die wordt gebruikt verbindt analyses en is het ‘zenuwstelsel’ voor de complete oplossing. Van de volgende software wordt gebruik gemaakt:

  • Interface: meerdere gebruikers worden gealarmeerd en hebben inzicht in analyses m.b.t. luchtruimbeveiligingsgegevens.
  • Video-analyse: met behulp van IP-videocamera’s onderscheidt video-analyse vliegtuigen, auto’s, helikopters en drones.
  • Machine-learning: voor de doorontwikkeling van het systeem. Het systeem doet regelmatig een update om software, beveiliging en gereedschap te upgraden.

Drone Surveillance

Aan de andere kant kunt u uw beveiliging uitbreiden met drone surveillance. U zet de drone als het ware als ‘digitale waakhond’ in. De drone wordt op basis van een alarmmelding naar de betreffende locatie van de alarmmelding gestuurd (automatisch) om live beelden van de situatie te maken en de eventuele indringer te volgen. Ook is het mogelijk om de drone vooraf ingestelde routes te laten vliegen als surveillance.
Dedrone dronedetectie

Veelgestelde vragen

Wat is drone detectie?

Drone detectie is het detecteren van drones in een bepaalde omgeving (perimeter). Drones worden steeds vaker ingezet voor spionage en cyberaanvallen, met drone detectie gaat u dit tegen.

Hoe werkt drone detectie?

Door een combinatie van hardware en software. Hardware waarbij middels sensoren, camera’s en radars drones in de buurt en op afstand worden gedetecteerd.

 Via de software woden m.b.v. van interface, video-analyse en machine learning betrokkenen geinformeerd en het systeem doorontwikkeld.

Waar kan drone detectie worden ingezet?

In principe overal. Het gaat er om waar welke omgeving u wilt beveiligen tegen drones. Bijvoorbeeld publieke events (beschermen van bezoekers), organisaties (om spionage tegen te gaan), vliegvelden (om vliegtuigen te beschermen), gevangenissen (om smokkel tegen te gaan).

Wat is drone surveillance?

Hiermee zet u drones in om uw beveiliging uit te breiden. De drone is als het ware een digitale waakhond die een bepaald gebied patrouilleert.