Alarm over IP

Betrouwbaar en voordelig

Alarm over IP-systemen

De analoge telefoonlijnen behoren grotendeels tot het verleden. De ondersteuning hierop is in veel gevallen stopgezet. Daarom biedt Lagarde Groep u ook alarm over IP-systemen (AoIP). Deze systemen zorgen voor een doormelding naar de alarmcentrale via een IP-verbinding of voor doormelding naar uw smartphone. Betrouwbaar en voordelig.

Zwaailicht
“Alarmen over IP zorgen voor een doormelding naar de alarmcentrale of uw smartphone.”
et|icon_question|u

Waarom alarm over IP?

In het verleden vond alle dataverkeer plaats door middel van de analoge telefoonlijn. Oudere alarmsystemen maken echter (al vanaf de uitvinding ervan) gebruik van de telefoonlijn om te communiceren met de meldcentrale. KPN, de beheerder van dit net, bouwt dit netwerk echter langzaam af vanwege nieuwere, betere systemen, welke de telefoonkabel overbodig maken. Daarom is er alarm over IP uitgevonden. Met behulp van routers kunnen hedendaagse beveiligingssystemen via uw internetverbinding communiceren met de centrale. Hier wordt dan bandbreedte voor gereserveerd zodat deze communicatie altijd doorgang kan vinden.
et|icon_tool|

Wat doet een IP converter?

Veel bestaande alarmsystemen maken gebruik van een verbinding met de meldkamer via een telefoonlijn. Deze systemen hebben een analoge PSTN-kiezer. Systemen met een PSTN-kiezer kunnen eenvoudig met een meldkamer verbonden worden over IP met behulp van een IP-converter. Deze IP-converter zet het PSTN signaal om naar IP. Hierdoor kunnen deze systemen volledig operationeel blijven, zonder dat u alle apparatuur moet vervangen.
et|icon_cog|

Stelt een PAC eisen aan de QoS van de verbinding voor de doorgifte van een alarm?

Nee. De omvang van een alarmmelding bedraagt slechts enkele Kb per melding/alarm.
Indien een IP verbinding intensief wordt gebruikt en/of er sprake is van een hoge risicoklasse, is het mogelijk om, gelijk aan pinnen over IP, een tunnel of EVC te realiseren waarmee een gegarandeerde bandbreedte altijd beschikbaar is voor het verzenden van alarmen en meldingen.
Gratis check

Meer weten over Alarm over IP voor uw organisatie? Wij voeren een gratis en vrijblijvend een check voor u uit voor al uw locaties.

ERVARINGEN VAN OPDRACHTGEVERS
“Bijzonder fijne ervaring met verkoop, monteurs en service en ze zijn zeker klantvriendelijk. Er wordt meegedacht en er is altijd een oplossing voorhanden.” VO de Lasenberg, Soest

“Als wij problemen hadden/hebben met de installatie wordt het altijd perfect afgehandeld.” Historisch Centrum Overijssel, Zwolle

“Fijne samenwerking en goed klantcontact. Denken mee en houden rekening met het proces van de klant.” Dierenpark, Amersfoort

Het optimale zakelijke Alarm over IP systeem

Een beveiligingssysteem wat optimaal functioneert is vaak een combinatie van verschillende middelen en systemen zoals detectoren en camera’s. Een routerverbinding met alarm over IP is hier ideaal voor omdat mobiele apparatuur eenvoudig aangesloten kan worden op het centrale systeem. Dit betekent ook een kostenbesparing voor u als klant.

​Doordat de oude en dure traditionele telefoonlijnen steeds minder ondersteund worden is het belangrijk om op tijd na te denken over alarm over IP. Een goed werkend systeem is gecompliceerd en bestaat, zoals hierboven al genoemd wordt, uit een combinatie tussen verschillende applicaties. Daarom is het raadzaam deskundig advies in te winnen.

Alarm over IP met GPRS

Wij adviseren gebruik te maken van professionele Alarm over IP oplossingen. Daarbij leveren wij normaal gesproken een oplossing die beschikt over een GPRS-backup. Deze backup zorgt ervoor dat bij het onverhoopt uitvallen van uw internetverbinding de doormelding naar de meldkamer actief blijft.

Alarm IP security gateway

Met de Security Gateway van Lagarde Groep beschikt u over nieuwe mogelijkheden voor doormelding over IP. Met behulp van de Security Gateway zendt uw brandmeld – of alarminstallatie meldingen door aan de Particulier Alarm Centrale (PAC). De doormelding verloopt via uw (bestaande) IP-verbinding. Standaard is GPRS backup inbegrepen waardoor u beschikt over een volledig redundante oplossing. De datakosten van deze GPRS zijn inbegrepen bij de maandelijkse kosten die de kiezer met zich meebrengt.

Een van de voordelen: besparen

Met behulp van de Security Gateway kunt u gaan besparen. Vraag naar de mogelijkheden.

IP verbinding

Wanneer u niet beschikt over een IP-verbinding kunnen wij u voorzien van een Xconnection Security DSL verbinding. Vraag naar de mogelijkheden. Loopt u op het gebied van IP doormelding tegen vragen aan? Neemt u dan gerust contact op. Wij zijn u graag van dienst met advies en ondersteuning.

Neem contact met ons op

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren