Alarminstallatie bedrijf

Beveilig uw pand tegen inbraak

Zakelijk alarmsysteem

Bij Lagarde Groep weten we als geen ander dat directeuren en facilitair managers eigenlijk niet op zoek zijn naar een alarm, maar naar een gerust gevoel. U sluit toch met een veel fijner gevoel af wanneer u weet dat uw alarminstallatie alarm slaat wanneer dat nodig is, en dat daarbij de juiste acties (doormelding e.d.) worden gedaan.

U kunt zo goed beveiligd zijn, maar… wat gebeurt er als er dan toch een inbreker uw pand binnenkomt?

Met een professionele alarminstallatie voor uw bedrijf profiteert u van:

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen al ruim 30 jaar organisaties met beveiligingsoplossingen. Mogen we binnenkort met u om tafel?

Alarminstallatie bedrijfspand als vereiste

Een alarminstallatie voor uw bedrijfspand kan tot de vereiste beveiligingsmaatregelen horen. Of een inbraakdetectiesysteem voor uw bedrijfspand tot de vereiste hoort, hangt samen met de risicoklasse-indeling van uw bedrijfspand.

‘Een alarminstallatie kan nodig zijn op basis van de elektronische maatregelen die weer vereist zijn vanuit uw VRKI’.

Verbeterde risicoklassen indeling (VRKI)

Door middel van een opname bij u op locatie, bepalen wij de risicoklasse-indeling (VRKI) van uw woning of bedrijfspand. Op basis van deze VRKI (Lagarde Groep werkt met de meest recente indeling) worden de nodige beveiligingsmaatregelen genomen, bijvoorbeeld:

 • organisatorische maatregelen
 • bouwkundige maatregelen
 • meeneembeperkende maatregelen
 • elektronische maatregelen
 • alarmeringsmaatregelen
 • opvolgingsmaatregelen
BORG Elektronisch beveiligingsbedrijf

Lagarde Groep, NCP erkend beveiligingsbedrijf

 

Lagarde Groep BV is NCP Erkend Beveiligingsbedrijf. Onze specialisten zijn opgeleid om, indien gewenst of vereist, over uw totale beveiligingssituatie een NCP-KIWA certificaat af te geven. Ook adviseren wij u hierbij over de mogelijkheden voor het gebruik van de alarmsysteem app.

BORG Bouwkundig beveiligingsbedrijf
Alarm

Alarm klasse 1,2,3 en 4 bedrijfspand

De inbraakgevoeligheid van een bedrijfspand wordt bepaald door de aanwezigheid van attractieve zaken in uw bedrijfspand én onder welke omstandigheden deze aanwezig zijn (eigen gebruik, winkel, showroom of magazijn). Beschikt u over waardevolle materialen en zijn deze relatief eenvoudig te stelen? Dan verhoogt dat uw risicoklasse. Aan iedere risicoklasse zitten minimale eisen waaraan u dient te voldoen.

Samen met u bepalen wij in welke risicoklasse uw organisatie zich bevindt en welke beveiligingsmaatregelen u dient te nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Borg gecertificeerd alarmsysteem

Lagarde Groep is een erkend Technisch Beveiligingsbedrijf. Onze beveiligingsengineers worden voortdurend getraind bij onze leveranciers en certificeringsinstellingen. Tenslotte weten wij als geen ander: beveiliging is een cruciale aangelegenheid; een serieuze zaak. Daarom ook zijn wij een erkend beveiligingsbedrijf. We zijn bovendien KIWA- en BORG-gecertificeerd.

BORG

BORG bedrijven onderscheiden zich door aantoonbaar vakmanschap. Een BORG-certificaat wordt afgegeven voor de uitvoering van elektronische én bouwkundige maatregelen. De maatregelen sluiten aan bij het risico van een object. Het risico en het gewenste beveiligingsniveau wordt bepaald volgens de Verbeterde Risicoklasse-indeling (VRKI). Een BORG-certificaat sluit aan bij het risico van een object en is dus risico gebonden. Een BORG-certificaat wordt afgegeven voor alleen de elektronische maatregelen óf alleen de bouwkundige maatregelen. Deze maatregelen moeten voldoen aan de criteria die horen bij het niveau volgens de Verbeterde Risicoklasse-indeling. BORG-certificaten zijn installatie gebonden in plaats van risico gebonden.

BORG E & B

De BORG E & B regelingen gaan over hoe het bedrijf zijn processen borgt om tot een gecertificeerd systeem te komen.

Lagarde Groep kiest er voor om zich volgens de BORG E & B regelingen te laten auditen. Zo houden we de kwaliteit van ons werk en de betrouwbaarheid van onze medewerkers hoog. Hoe wij dit doen:

 • Door opleidingen te volgen zoals Technicus Beveiligingssystemen, Monteur Beveiligingssystemen en Technicus Mechanische Beveiligingssystemen.
 • De betrouwbaarheid van onze medewerkers vast te leggen in bijv. geheimhoudingsverklaringen, verklaringen van betrouwbaarheid en verklaringen omtrent het gedrag.
 • Processen borgen met noodzakelijke documenten zoals het intake document, beveiligingsplan, goedgekeurde componenten en rapportages van oplevering.
 • Met behulp van VRKI van het CCV (verbeterde risico klasse indeling) de waarde en attractiviteit van de aanwezige goederen bepalen en daarmee de omvang van beveiliging.

Door beiden toe te passen komen we tot een BORG beveiligingscertificaat.

KIWA

Daarnaast is Lagarde Groep door KIWA beoordeeld op alle benodigde kwalificaties voor het adviseren, aanleggen en onderhouden van alarmsystemen voor bedrijfspanden. Tevens wordt er gecontroleerd op de bedrijfsprocessen, zoals de deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel.

Totaalbeveiliging

Naast camerabewaking en inbraakbeveiliging, is Lagarde groep ook gespecialiseerd in toegangscontrole, beveiligingscamera’s en brandbeveiliging.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Alarminstallatie met meldkamer

Een inbraak wordt gedetecteerd door de alarminstallatie. Meestal worden dan een alarmerende sirene en flitslamp getriggerd. Het is verstandig, en soms zelfs vereist, om de alarmen vanuit de centrale door te melden. Dit moet naar een gecertificeerde particuliere alarmcentrale (PAC), ook wel een meldkamerdienst genoemd. Meldkamers kunnen zelfs meekijken bij alarmen, bijvoorbeeld door middel van een beveiligingscamera. Doormelden gaat tegenwoordig vaak over IP. Wij helpen u graag om dit te realiseren.

Een meldkamer ontvangt de alarmen van uw bedrijf of organisatie en start dan met de volgende acties:

 • Waarnemen
 • Melden
 • Duiden en verifiëren
 • Opvolgen

Uw bezittingen beveiligen? Vraag een meldkamerdienst aan.

Alarminstallatie

Doormelding alarm 

Lagarde Groep biedt u, indien gewenst, alarm over IP-systemen (AoIP). Deze systemen zorgen voor een doormelding naar de alarmcentrale via een IP-verbinding of voor doormelding naar uw smartphone. Betrouwbaar en voordelig.

Zwaailicht
Onderhoud alarminstallatie

Onderhoud alarmsysteem

Naast de verkoop van alarminstallaties zetten wij onze kennis ook in om alarmsystemen bij bedrijven te voorzien van het juiste onderhoud. Met het uitvoeren van controles bent u verzekerd van continue zekerheid. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in het onderhoud en beheer van de systemen, want als het om inbraakdetectie gaat is een goed werkend systeem uiterst belangrijk. Onderhoud van een alarmsysteem heeft ook alles te maken met certificeringen. Met het juiste onderhoud bent u voorzien van de juiste certificaten. Laat u adviseren over de noodzaak van een certificaat.

Tijdens het onderhoud van een alarmsysteem wordt onder andere het volgende door ons uitgevoerd:

 • reinigen en controleren centrale apparatuur
 • controleren primaire en secundaire voeding
 • indien nodig secundaire voeding vervangen
 • controleren van de nominale staat van de melders en magneetcontacten (detectoren in het veld)
 • controleren van de sturingen naar alarmgevers (akoestische en optische alarmgevers)
 • controleren van de werking van doormelding naar eventuele meldkamer (PAC)
 • controleren van de benodigde documentatie op locatie
 • backup maken en uploaden naar Lagarde Groep server
 • aanbevelingen doornemen met de eindgebruiker ter verbetering van de alarmsysteem of het gebruik ervan

App voor uw alarmsysteem

De Advisor Advanced App is een gebruiksvriendelijke app voor uw Aritech Advisor Advanced alarmsysteem. Met deze app kunt u op afstand de status controleren en beheren. De app biedt gemak en extra zekerheid. Wanneer u weg bent op bijvoorbeeld zakenreis of vakantie kunt u eenvoudig de status van uw inbraakinstallatie controleren. Als u vergeten bent om de installatie in te schakelen kunt u onmiddellijk actie ondernemen.

Alarmsysteem app
“De app biedt gemak en extra zekerheid”

Op afstand bedienen met app

Ook kunt u de app gebruiken om een deur of poort op afstand te openen. Bijvoorbeeld wanneer een klant of de bezorgservice voor de deur staat. De uitgangen op de centrale kunnen niet alleen gebruikt worden voor deuren maar kunnen ook gebruikt worden voor het inschakelen van de verwarming, sproeiers of bijvoorbeeld verlichting.

 

Logboek alarm

Om de geschiedenis van de gebeurtenissen te raadplegen kunt u gemakkelijk het logboek bekijken. Blader en veeg door de lijst met gebeurtenissen en check bijvoorbeeld wie de installatie heeft ingeschakeld op welk tijdstip of wanneer een deur werd geopend om de toegang tot een specifieke gebruiker te bieden.

ERVARINGEN VAN OPDRACHTGEVERS
“Tot nu toe zijn de ervaringen met Lagarde Groep altijd zeer positief geweest. Werk wordt snel, vakkundig en serieus opgepakt. Prima service!!”
KwadrantGroep, Leeuwarden

Lagarde onderhoudt bij ons de alarm installatie. Alles wordt uitvoerig getest zodat het systeem goed werkt. Geweldige service.

Michaël, All Dent bv

Klantenvertellen liggend nagebouwd aug 2022

Referenties beveiliging

Logo stichting zorggroep noordwest veluwe
logo voortman groep
logo van lodenstein college
logo van de brug
logo saxenburgh groep
logo nuborgh college
logo maxilia
logo hoornbeeck college
logo axflow
logo adullam
logo pharmaceuticals
logo dvg

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid

Wat is alarm over IP?

Alarm over IP is het doormelden van een alarm naar een alarmcentrale via een IP-verbinding. Vroeger werd deze doormelding gedaan via een analoge telefoonlijn. Hedendaagse beveiligingssystemen communiceren via een beveiligde IP-verbinding met een regionale of particulier alarmcentrale.

Voordelen alarm over IP

Alarm over IP biedt diverse voordelen ten opzicht van analoge verbindingen:

 • geen dure en traditionele telefoonlijn meer nodig: een flinke besparing dus
 • veel backupmogelijkheden, bijvoorbeeld met GPRS of via het mobiele netwerk: zekerheid
 • combineren van alarm- en brandmeldingen over 1 verbinding
Waarom alarm over IP?
In het verleden vond alle dataverkeer plaats door middel van de analoge telefoonlijn. Oudere alarmsystemen maken echter (al vanaf de uitvinding ervan) gebruik van de telefoonlijn om te communiceren met de meldcentrale. KPN, de beheerder van dit net, bouwt dit netwerk echter langzaam af vanwege nieuwere, betere systemen, welke de telefoonkabel overbodig maken. Daarom is er alarm over IP uitgevonden. Met behulp van routers kunnen hedendaagse beveiligingssystemen via uw internetverbinding communiceren met de centrale. Hier wordt dan bandbreedte voor gereserveerd zodat deze communicatie altijd doorgang kan vinden.
Wat doet een IP converter?
Veel bestaande alarmsystemen maken gebruik van een verbinding met de meldkamer via een telefoonlijn. Deze systemen hebben een analoge PSTN-kiezer. Systemen met een PSTN-kiezer kunnen eenvoudig met een meldkamer verbonden worden over IP met behulp van een IP-converter. Deze IP-converter zet het PSTN signaal om naar IP. Hierdoor kunnen deze systemen volledig operationeel blijven, zonder dat u alle apparatuur moet vervangen.
Stelt een PAC eisen aan de QoS van de verbinding voor de doorgifte van een alarm?
Nee. De omvang van een alarmmelding bedraagt slechts enkele Kb per melding/alarm. Indien een IP verbinding intensief wordt gebruikt en/of er sprake is van een hoge risicoklasse, is het mogelijk om, gelijk aan pinnen over IP, een tunnel of EVC te realiseren waarmee een gegarandeerde bandbreedte altijd beschikbaar is voor het verzenden van alarmen en meldingen.