Alarminstallatie bedrijf

Beveilig uw pand tegen inbraak

Uw organisatie is nooit 100% beveiligd tegen inbraak. Wat doet u tegen die ene inbreker die wél uw pand weet binnen te dringen?

Met een professionele alarminstallatie profiteert u van:

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Inbraakbeveiliging bedrijfspand

Bij professionele beveiliging van uw pand kunt u aan verschillende zaken denken: een brandmeldinstallatie, camerabewaking, maar ook zeker een professioneel zakelijk alarmsysteem.

Voor een zakelijk alarm heeft u diverse keuzes. Gaat u voor een draadloos alarmsysteem? Kiest u voor een alarminstallatie met meldkamer? En is uw systeem straks borg gecertificeerd?

Lagarde Groep heeft jarenlange ervaring met alarmsystemen voor het MKB. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Lees meer op deze pagina of laat u vrijblijvend door ons informeren.

Alarminstallatie bedrijfspand als vereiste

Een alarminstallatie voor uw bedrijfspand kan tot de vereiste beveiligingsmaatregelen horen. Of een inbraakdetectiesysteem voor uw bedrijfspand tot de vereiste hoort, hangt samen met de risicoklasse-indeling van uw bedrijfspand.

‘Een alarminstallatie kan nodig zijn op basis van de elektronische maatregelen die weer vereist zijn vanuit uw VRKI’.

Door middel van een opname bij u op locatie, bepalen wij de risicoklasse-indeling (VRKI) van uw woning of bedrijfspand. Op basis van deze VRKI (Lagarde Groep werkt met de meest recente indeling; de VRKI 2.0 2020 van het CCV) worden de nodige beveiligingsmaatregelen genomen. Beveiligingsmaatregelen kunnen bestaan uit:

 • organisatorische maatregelen
 • bouwkundige maatregelen
 • meeneembeperkende maatregelen
 • elektronische maatregelen
 • alarmeringsmaatregelen
 • opvolgingsmaatregelen
Alarm

Alarm klasse 2 en 3 bedrijfspand

De inbraakgevoeligheid van een bedrijfspand wordt bepaald door de aanwezigheid van attractieve zaken in uw bedrijfspand én onder welke omstandigheden deze aanwezig zijn (eigen gebruik, winkel, showraam of magazijn). Beschikt u over waardevolle materialen en zijn deze relatief eenvoudig te stelen? Dan verhoogt dat uw risicoklasse. Aan iedere risicoklasse zitten minimale eisen waaraan u dient te voldoen.

Samen met u bepalen wij in welke risicoklasse uw organisatie zich bevindt en welke beveiligingsmaatregelen u dient te nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gratis check

Meer weten over Alarm over IP voor uw organisatie? Wij voeren een gratis en vrijblijvend een check voor u uit voor al uw locaties.

Alarminstallatie Aritech voor uw bedrijfspand

Het ATS Advanced inbraak beveiligingssysteem is de nieuwste serie alarmapparatuur van marktleider Aritech. Dit is de merknaam van UTC Fire & Security. Het ATS paneel is een alarmsysteem met een grote stabiliteit en duurzaam. Het Aritech Advanced systeem is klaar voor de toekomst. Uiteraard behoort App bediening voor Android en iOS tot de mogelijkheden. De ATS controlepanelen zijn niet alleen Hybride, maar ook inzetbaar als toegangscontrole. Standaard kunnen al 16 deuren worden beheerd als toegangsverlening. De panelen zijn onderling te koppelen en te beheren via de Titan software, waardoor hele grote systemen, overzichtelijk blijven en op afstand beheerd kunnen worden. IP en GPRS doormelding modules zijn leverbaar.

Alarminstallatie

Borg gecertificeerd alarmsysteem

Beveiliging is een cruciale zaak. Lagarde Groep is een erkend Technisch Beveiligingsbedrijf. Onze beveiligingsengineers worden voortdurend getraind bij onze leveranciers en certificeringsinstellingen. BORG bedrijven onderscheiden zich door aantoonbaar vakmanschap. Zo is Lagarde Groep door het KIWA beoordeeld op alle benodigde kwalificaties voor het adviseren, aanleggen en onderhouden van alarmsystemen voor bedrijfspanden. Tevens wordt er gecontroleerd op de bedrijfsprocessen zoals de deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel. Ook zijn wij onder andere gespecialiseerd in toegangscontrole, beveiligingscamera’s en brandbeveiliging.

Een BORG certificaat wordt afgegeven voor de uitvoering van elektronische én bouwkundige maatregelen. De maatregelen sluiten aan bij het risico van een object. Het risico en het gewenste beveiligingsniveau wordt bepaald volgens de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI). Een BORG certificaat sluit aan bij het risico van een object en is dus risicogebonden. Een BORG opleveringsbewijs wordt afgegeven voor alleen de elektronische maatregelen òf alleen de bouwkundige maatregelen. Deze maatregelen moeten daarvoor voldoen aan de criteria die horen bij het niveau volgens de Verbeterde Risicoklassenindeling. BORG opleveringsbewijzen zijn installatiegebonden in plaats van risicogebonden.

BORG Elektronisch beveiligingsbedrijf

Lagarde Groep, NCP erkend beveiligingsbedrijf

 

Lagarde Groep BV is NCP Erkend Beveiligingsbedrijf. Onze specialisten zijn opgeleid om, indien gewenst of vereist, over uw totale beveiligingssituatie een NCP-KIWA certificaat af te geven. Ook adviseren wij u hierbij over de mogelijkheden voor het gebruik van de alarmsysteem app.

BORG Bouwkundig beveiligingsbedrijf
Alarminstallatie met meldkamer

Een inbraak wordt gedetecteerd door de alarminstallatie. Meestal worden dan een alarmerende sirene en flitslamp getriggerd. Het is verstandig, en soms zelfs vereist, om de alarmen vanuit de centrale door te melden. Dit moet naar een gecertificeerde particuliere alarmcentrale (PAC), ook wel een meldkamerdienst genoemd, of naar een regionale alarmcentrale (RAC). Meldkamers kunnen zelfs meekijken bij alarmen, bijvoorbeeld door middel van een beveiligingscamera. Doormelden gaat tegenwoordig vaak over IP. Wij helpen u graag om dit te realiseren.

Een meldkamer ontvangt de alarmen van uw bedrijf of organisatie en start dan met de volgende acties:

 • Waarnemen
 • Melden
 • Duiden en verifiëren
 • Opvolgen

Uw bezittingen beveiligen? Vraag een meldkamerdienst aan.

Alarminstallatie

Alarm over IP

De analoge telefoonlijnen behoren grotendeels tot het verleden. De ondersteuning hierop is in veel gevallen stopgezet. Daarom biedt Lagarde Groep u ook alarm over IP-systemen (AoIP). Deze systemen zorgen voor een doormelding naar de alarmcentrale via een IP-verbinding of voor doormelding naar uw smartphone. Betrouwbaar en voordelig.

Zwaailicht
“Alarmen over IP zorgen voor een doormelding naar de alarmcentrale of uw smartphone.”
Lagarde Groep is een erkend Technisch Beveiligingsbedrijf.

Programma van eisen

Het Programma van Eisen (PvE) is een document waarop aan de hand van uw gegevens de benodigde beveiligingsklasse vastgesteld wordt overeenkomstig de standaard VRKI eisen (zie VRKI). De adviseurs van Lagarde Groep stellen vast hoe uw risico beveiligd zou moeten worden worden. Het gaat daarbij om organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen, maar ook over de reactie/alarmering nadat een alarm optreedt. Het programma van eisen wordt door Lagarde Groep en door u als afnemer ondertekent. Het beveiligingsadvies wat in het programma van eisen is vastgesteld kunt u opvolgen. U kunt er ook voor kiezen om hier van af te wijken, echter raden wij dat af.  Het niet volgen van dit advies kan bijvoorbeeld betekenen dat er bij inbraakschade geen uitkering plaatsvindt door de verzekeraar.

Verbeterde risicoklassen indeling (VRKI)

De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfspanden te bepalen. Aan de hand van het inbraakrisico kan worden vastgesteld welk soort preventiemaatregelen moeten worden getroffen, en van welke zwaarte. De risicoklasse wordt bepaald aan de hand van de waarde van de objecten (attractieve goederen) in eigen gebruik of in een winkel, showroom of magazijn. Deze indeling is geschikt voor normale objecten. Als het gaat om zeer grote of bijzondere waarde van objecten zal een maatwerk beveiligingsconcept moeten worden opgesteld.

Onderhoud alarminstallatie

Onderhoud alarmsysteem

Naast de verkoop van alarminstallaties zetten wij onze kennis ook in om alarmsystemen bij bedrijven te voorzien van het juiste onderhoud. Met het uitvoeren van controles bent u verzekerd van continue zekerheid. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in het onderhoud en beheer van de systemen, want als het om inbraakdetectie gaat is een goed werkend systeem uiterst belangrijk. Onderhoud van een alarmsysteem heeft ook alles te maken met certificeringen. Met het juiste onderhoud bent u voorzien van de juiste certificaten. Laat u adviseren over de noodzaak van een certificaat.

Tijdens het onderhoud van een alarmsysteem wordt onder andere het volgende door ons uitgevoerd:

 • reinigen en controleren centrale apparatuur
 • controleren primaire en secundaire voeding
 • indien nodig secundaire voeding vervangen
 • controleren van de nominale staat van de melders en magneetcontacten (detectoren in het veld)
 • controleren van de sturingen naar alarmgevers (akoestische en optische alarmgevers)
 • controleren van de werking van doormelding naar eventuele meldkamer (PAC)
 • controleren van de benodigde documentatie op locatie
 • backup maken en uploaden naar Lagarde Groep server
 • aanbevelingen doornemen met de eindgebruiker ter verbetering van de alarmsysteem of het gebruik ervan

App voor uw alarmsysteem

De Advisor Advanced App is een gebruiksvriendelijke app voor uw Aritech Advisor Advanced alarmsysteem. Met deze app kunt u op afstand de status controleren en beheren. De app biedt gemak en extra zekerheid. Wanneer u weg bent op bijvoorbeeld zakenreis of vakantie kunt u eenvoudig de status van uw inbraakinstallatie controleren. Als u vergeten bent om de installatie in te schakelen kunt u onmiddellijk actie ondernemen.

Op afstand bedienen met app

Ook kunt u de app gebruiken om een deur of poort op afstand te openen. Bijvoorbeeld wanneer een klant of de bezorgservice voor de deur staat. De uitgangen op de centrale kunnen niet alleen gebruikt worden voor deuren maar kunnen ook gebruikt worden voor het inschakelen van de verwarming, sproeiers of bijvoorbeeld verlichting.

Logboek alarm

Om de geschiedenis van de gebeurtenissen te raadplegen kunt u gemakkelijk het logboek bekijken. Blader en veeg door de lijst met gebeurtenissen en check bijvoorbeeld wie de installatie heeft ingeschakeld op welk tijdstip of wanneer een deur werd geopend om de toegang tot een specifieke gebruiker te bieden.

Alarmsysteem app
“De app biedt gemak en extra zekerheid”

Alarmsysteem App functionaliteiten in het kort

Een alarmsysteem met App biedt veel mogelijkheden. Met de Advisor Advanced App krijgt u de mogelijkheid om:

 • Uw inbraakinstallatie te beheren
 • Uw inbraakinstallatie in- en uitschakelen
 • Controleren wie de installatie in- en uitgeschakeld heeft (en wanneer)
 • De lijst van gebeurtenissen raadplegen
 • Deuren en poorten te openen (optie)
 • De verwarming en/of verlichting te schakelen (optie)
Inbreker

Kosten alarminstallatie bedrijf

Alarminstallatie voor uw organisatie kopen? Vul nu vrijblijvend de calculator in en bereken op onze website uw investering

ERVARINGEN VAN OPDRACHTGEVERS
“Tot nu toe zijn de ervaringen met Lagarde Groep altijd zeer positief geweest. Werk wordt snel, vakkundig en serieus opgepakt. Prima service!!”
KwadrantGroep, Leeuwarden

“Snelle check of alarmsysteem goed is gekoppeld aan het glasvezelmodem cq meldkamer. Dank voor een opvolging binnen 45 minuten vlak voor het weekend.”
Jan, Ermelo

Referenties beveiliging

Logo stichting zorggroep noordwest veluwe
logo voortman groep
logo van lodenstein college
logo van de brug
logo saxenburgh groep
logo nuborgh college
logo maxilia
logo hoornbeeck college
logo axflow
logo adullam
logo pharmaceuticals
logo dvg
Neem contact met ons op
 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is alarm over IP?

Alarm over IP is het doormelden van een alarm naar een alarmcentrale via een IP-verbinding. Vroeger werd deze doormelding gedaan via een analoge telefoonlijn. Hedendaagse beveiligingssystemen communiceren via een beveiligde IP-verbinding met een regionale of particulier alarmcentrale.

Voordelen alarm over IP

Alarm over IP biedt diverse voordelen ten opzicht van analoge verbindingen:

 • geen dure en traditionele telefoonlijn meer nodig: een flinke besparing dus
 • veel backupmogelijkheden, bijvoorbeeld met GPRS of via het mobiele netwerk: zekerheid
 • combineren van alarm- en brandmeldingen over 1 verbinding
Waarom alarm over IP?
In het verleden vond alle dataverkeer plaats door middel van de analoge telefoonlijn. Oudere alarmsystemen maken echter (al vanaf de uitvinding ervan) gebruik van de telefoonlijn om te communiceren met de meldcentrale. KPN, de beheerder van dit net, bouwt dit netwerk echter langzaam af vanwege nieuwere, betere systemen, welke de telefoonkabel overbodig maken. Daarom is er alarm over IP uitgevonden. Met behulp van routers kunnen hedendaagse beveiligingssystemen via uw internetverbinding communiceren met de centrale. Hier wordt dan bandbreedte voor gereserveerd zodat deze communicatie altijd doorgang kan vinden.
Wat doet een IP converter?
Veel bestaande alarmsystemen maken gebruik van een verbinding met de meldkamer via een telefoonlijn. Deze systemen hebben een analoge PSTN-kiezer. Systemen met een PSTN-kiezer kunnen eenvoudig met een meldkamer verbonden worden over IP met behulp van een IP-converter. Deze IP-converter zet het PSTN signaal om naar IP. Hierdoor kunnen deze systemen volledig operationeel blijven, zonder dat u alle apparatuur moet vervangen.
Stelt een PAC eisen aan de QoS van de verbinding voor de doorgifte van een alarm?
Nee. De omvang van een alarmmelding bedraagt slechts enkele Kb per melding/alarm. Indien een IP verbinding intensief wordt gebruikt en/of er sprake is van een hoge risicoklasse, is het mogelijk om, gelijk aan pinnen over IP, een tunnel of EVC te realiseren waarmee een gegarandeerde bandbreedte altijd beschikbaar is voor het verzenden van alarmen en meldingen.