Mistgeneratoren

Dikke, ondoorzichtige mist

Ondanks strenge beveiliging kunnen inbrekers zich toegang verschaffen tot uw pand. En dan? Zelfs als het alarmsysteem zijn werk doet en hulpdiensten in actie komen, kunnen waardevolle goederen ontvreemd zijn. In de kritieke minuten tussen melding en het arriveren van de politie of beveiliging, doet de mistgenerator zijn werk.

De mistgenerator is een sterke aanvulling op elektronische inbraakdetectie en bouwkundige en inbraakwerende maatregelen. Inbraakdetectiesystemen zijn een uitstekend middel voor de detectie en doormelding van een inbraak. Alleen de actie die hierop ondernomen moet worden laat vaak voldoende ruimte over voor inbrekers om hun slag te slaan. De mistgenerator vult de betreffende ruimte met een dikke, ondoorzichtige mist. Inbrekers zullen volledig gedesoriënteerd raken en maar één optie overhouden: met lege handen zo snel mogelijk vertrekken.

Mistgenerator beveiliging

De effectiviteit van de mistgenerator heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. Heeft u specifieke ruimten met waardevolle goederen, zoals een showroom of magazijn, dan adviseert Lagarde Groep de mistgenerator.

Op de video rechts ziet u de werking van mistgeneratoren. Inmiddels is de video alweer enkele jaren oud, maar de effectiviteit onveranderd.

Mistgenerator bij inbraak

Een mistgenerator vult een winkel of bedrijfsruimte binnen enkele seconden met een ondoorzichtige mist. Deze mist blijft zeker 10 minuten hangen en voorkomt hiermee dat inbrekers bepaalde ruimtes betreden of zelfs dat deze verjaagd worden uit ruimtes die al betreden zijn. Onderstaand vindt u de belangrijkste kenmerken voor een efficiënte bescherming.

Z

Betrouwbaarheid

Ook als het toestel jaren stilstaat wilt u dat het bij een aangelegd alarmsignaal altijd en onmiddellijk werkt. Houd hier rekening mee!
0

Capaciteit

De mistgenerator moet binnen 10 seconden de bedoelde ruimte volledig vullen. Vanaf het moment dat een indringer beseft dat hij gedetecteerd is (bijvoorbeeld door middel van sirene) beslist hij binnen enkele seconden om door te gaan of niet. Eens de beslissing is gevallen om toch door te gaan is een gemiddelde indringer nog maar moeilijk tegen te houden.

Dichtheid mist

De dichtheid (opaciteit) van de mist mag geen zicht toelaten van meer dan 35 cm. Bij een te geringe dichtheid wordt de indringer hooguit vertraagd in zijn daad, maar kan deze mogelijk toch succesvol uitvoeren.

Hoe kan een mistgenerator u in een overvalsituatie helpen?

Zicht ontnemen
U ontneemt overvallers het zicht. Hierdoor kunnen zij zich niet oriënteren in de ruimte en de buit zien.

Fysieke afstand
U creëert een mistbarrière tussen het personeel en de overvallers waardoor zij u fysiek niets meer kunnen aandoen.

Forceren
U forceert overvallers richting de uitgang te vertrekken aangezien de mist hun kant opkomt.

Preventief
De Bandit mistgenerator werkt uiterst preventief.

Legaal
U heeft een legaal wapen en brengt niemand letsel toe.

Toepassing mistgeneratoren

Mistgenerators worden succesvol toegepast in:

  • Retail/winkels
  • Speciaalzaken
  • Kantoorruimtes
  • Supermarkten
  • Laadruimtes
  • Tankstations
  • Juweliers
  • Opslagloodsen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Inbreker
Neem contact met ons op
  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren