Physical security information management (PSIM)

Beheer uw systemen centraal

Het managen van beveiligingssystemen (safety- en security) en gebouwbeheerssystemen vergt heel wat van beheerders. Met name als het allemaal op zichzelf staande systemen zijn die apart van elkaar moeten worden bewaakt en beheerd.

Physical Security Information Management, kortweg PSIM, zorgt ervoor dat dit gebrek aan controle en sturing verleden tijd is. Beheer de systemen centraal, over meerdere locaties, met security information software.

Ons open integratie platform zorgt ervoor dat met behoud van bestaande beveiligings- en gebouwbeheersystemen het beheer eenvoudig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar wordt.

Wat is PSIM?
PSIM betekent Physical Security Information Management. Centraal beheer van beveiliging en gebouwbeheer. Op zichzelf staande systemen zoals toegangscontrole, alarminstallaties, brandmeldsystemen, videosurveillance en gebouwbeheerssystemen worden met PSIM beschikbaar in een centraal beheerplatform. Door middel van workflows kunnen alarmen en meldingen worden opgevolgd door bevoegde medewerkers. Dashboards en rapportagemogelijkheden zorgen ervoor dat zowel tijdens alarmmeldingen als achteraf inzicht en overzicht mogelijk is.

Toepassingen van PSIM

Het softwareplatform biedt één centrale oplossing voor het beheer van onder andere:

PSIM toepasbaar in veel sectoren

De industriële sector heeft baat bij overall controle van veiligheidsprocessen, maar ook inzicht in de primaire processen is uiterst belangrijk. PSIM zorgt ervoor dat fabrieken en productiebedrijven efficiënter en veiliger kunnen produceren.

De transportsector is veelal actief in de omgeving van objecten en personen. Veilligheid is daarom van groot belang. Een integrale aanpak met PSIM zorgt ervoor dat achteraf verantwoording afgelegd kan worden van de ondernomen stappen in geval van calamiteiten.

In de zorgsector wordt veiligheid steeds belangrijker. Een veilige leefomgeving voor patiënten, cliënten en medewerkers draagt bij aan de kwaliteit en het imago van een zorginstelling. PSIM zorgt ervoor dat processen geoptimaliseerd kunnen worden en dat rapportages haast vanzelf gaan.

De onderwijssector heeft te kampen met grote locaties, steeds groter wordende organisaties en toenemende eisen vanuit de overheid maar ook vanuit leerlingen en ouders. De veiligheid onder controle hebben is geen overbodige luxe meer.

Kijk voor meer informatie over PSIM op onze pagina over security management software.

 • HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning)
 • PLC (programmeerbare logische eenheid)
 • Inbraakdetectie
 • Verlichting
 • Electriciteit
 • IT-netwerken
 • Verkeersmanagement

De user interface

Centraal beheer van security- en gebouwbeheersystemen is alleen mogelijk als een intuïtieve user interface beschikbaar is. Het Sky-walker platform biedt deze mogelijkheid op alle fronten. De interface geeft toegang tot alle systemen en zorgt ervoor dat de gebruiker altijd overzicht heeft over alle situaties. Eén van de voordelen van deze eenvoudige interface is het feit dat gebruikers of beheerders maar één PSIM interface hoeven te kennen, en niet alle interfaces van de verschillende systemen onder de knie hoeven te krijgen.

Alle technologiën onder één paraplu

Tekening user interface
P

Voordelen

 • Een efficiëntere oplossing voor alarmopvolging
 • Lagere beheer- en managementkosten
 • Verbeterde managementmogelijkheden
 • Lagere trainingskosten
s

functionaliteiten

 • Oorzaak- en gevolg interacties
 • Op maat gemaakte workflows
 • Managementdata logging en tracking
 • Dashboards, statistieken en rapportage

De videowall

Eén van de sterke punten van het integratieplatform voor security- en gebouwbeheer is de videowall. Beelden kunnen tegelijk of afzonderlijk van elkaar worden geprojecteerd op het werkstation en een videowall. De grafische interface kan over meerdere schermen en/of videowalls worden verdeeld, waardoor inzicht en overzicht optimaal gefaciliteerd worden. Zo is het mogelijk om alarmbeelden op de monitoren van het werkstation te positioneren en de videobeelden op de videowall. Zo kan een beheerder snel acteren op events en houdt hij of zij overzicht over de situatie.

Ruimte met computers
“Facility managers kunnen met PSIM gebeurtenissen in alle gebouwen overzien en prestaties van systemen realtime bewaken.”
Archive dashboard
Bewakingsbeelde parkeerplaatsen
Computer

Videomanager

Met het gebruik van de videomanager kan de beheerder eenvoudig beheer uitoefenen over de verschillende camerabeveilingsmogelijkheden en schermen. Met één druk op de knop is het mogelijk om specifieke live-camerabeelden op te roepen, historie te bekijken en snapshots te nemen. De PTZ-functie van het onderliggende camerasysteem kan ook in de software worden bediend. Camerabeveiligingssystemen van veel vendoren kunnen worden geïntegreerd met de PSIM-oplossing.

Workflowmanager

De PSIM workflowmanager maakt het mogelijk om verschillende events vanuit verschillende systemen centraal, op een gestructureerde manier, af te handelen. Workflows kunnen worden ingesteld om ervoor te zorgen dat de beheerder volgens een vooraf vastgesteld stappenplan kan acteren op de gebeurtenissen en alarmen. De acties die worden ondernomen worden vastgelegd en opgeslagen, zodat een uitgebreide rapportage achteraf mogelijk is.

Configuratie en indeling

De indeling van de software kan op ieder moment worden aangepast naar wensen van de gebruikers. Uiteraard is dit afhankelijk van de mate van toegang tot het PSIM systeem dat een gebruiker heeft. Eenvoudige wizardmogelijkheden zorgen ervoor dat er geen ingewikkelde softwareprogrammering aan te pas hoeft te komen. De complete omgeving van de security management software kan op deze manier naar wens worden aangepast.

Configuratie en indeling

Access manager

Met de geïntegreerde Access manager is de beheerder in staat om toegangscontrole centraal te regelen vanuit de PSIM software. Gebruikersprofielen kunnen eenvoudig worden opgezet en gemanaged. De beheerder heeft zo volledige controle over wie er wanneer in de aangesloten gebouwen komt. Verschillende toegangscontrolesystemen kunnen worden aangesloten op het open integratiefplatform. Vanuit de toegangscontrolesystemen kunnen diverse alarmen worden gegenereerd, zoals het te lang openstaan van een deur of het aanbieden van een geblokkeerde tag. In de PSIM oplossing kan een workflow worden gestart om actie te ondernemen.

Rapportage

Gebruikers kunnen rapporten, grafieken en statistieken genereren vanuit de security management software. Deze rapporten worden weergegeven op een realtime visueel display. De software kan trends in de prestaties van systemen, operators en machines analyseren. Rapportage helpt het structureren en controleren van de diverse security- en safetyprocessen. Het realtime status display zorgt voor inzicht in de actuele prestaties van actieve systemen en componenten. Het is altijd mogelijk om prestaties dieper te analyseren door in te zoomen op een specifieke parameter of subsysteem. Om rapporten te genereren maakt de Sky-walker software gebruik van de standaard Microsoft Report Builder.

“Securitymanagers hebben met PSIM 24-7 controle, kunnen objectief rapporteren en kunnen leveranciers afrekenen op prestaties.”

Internet of Things

Het integratieplatform zorgt ervoor dat gebouwen én beheerders echt klaar zijn voor de toekomst. Internet of Things is werkelijkheid. Sensoren zoals temperatuursensoren, vochtsensoren, druksensoren en vele andere kunnen worden gekoppeld aan het platform. Zo kunnen prestaties en ontwikkelingen van systemen nog beter worden gemonitord en bewaakt. In veel markten is de toepassing van Internet of Things een nieuwe ontwikkeling die ervoor kan zorgen dat met de juiste maatregelen de processen sterk worden verbeterd. PSIM helpt bij deze ontwikkeling door de data vanuit IOT te analyseren en op basis ervan acties uit te zetten naar beheerders en managers.

Mobiel met IoT
Branches voor Internet of Things

Industrie

Een industriële organisatie heeft baat bij het onder controle houden van risico’s, het inzicht hebben in prestaties en het beveiligen van de mensen op de werkvloer. Met security management software kunnen calamiteiten worden voorkomen en bij de calamateiten die desondanks ontstaan snel actie worden ondernomen. Daarnaast worden menselijke fouten voorkomen en is er achteraf inzicht in de ondernomen stappen. Met de nieuwste IOT-ontwikkelingen is predictive maintenance een belangrijke ontwikkeling in de industrie sector, waar PSIM software een belangrijke, ondersteunende rol in speelt.
9

Transportsector

Grote afstanden, veel locaties en verschillende technologiën en systemen. De transportsector is ook veelal actief in de buurt van mensen en dure objecten. Belangrijk dus om overzicht en inzicht te hebben in mogelijke dreigingen van buitenaf en binnenuit. In geval van brand dient snel actie ondernomen te worden om grote calamiteiten te voorkomen. Het aansturen van speedgates, het controleren van toegang en het monitoren van gebeurtenissen in de logistieke sector: allemaal onder controle met PSIM software.

Zorginstellingen

Het leveren van een veilige en prettige omgeving voor cliënten, personeel en bezoekers. Belangrijke speerpunten voor een zorginstelling. Eén van de maatregelen die voorop staan is het voorkomen van ongewenste toegang van onbevoegden. Tracking en tracing van dure medische apparatuur is ook geen overbodige luxe. Het meten van luchtkwaliteit en indien nodig acteren op afwijkende waarden. Allemaal mogelijk met PSIM in combinatie met IOT.

Onderwijs

Grote campussen, veel studenten en docenten, diverse (oude) panden. Een security- of facilitymanager van een hogeschool of universiteit heeft veel verantwoordelijkheden. Videobewaking en toegangscontrole zijn niet alleen gewenst maar ook noodzakelijk. De statussen van branddeuren kunnen realtime gemonitord worden, en technische alarmen kunnen 24-7 worden opgevolgd. Centraal management vereenvoudigd het beheer en verhoogd de veiligheid aanzienlijk.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid