Slagbomen

Met een slagboom bepaalt u wie toegang heeft tot uw terrein
Goedkoop een terrein eenvoudig en effectief afsluiten kan met slagbomen. Slagbomen worden vaak toegepast bij vakantieparken, bedrijfsterreinen of privé-parkeerplaatsen. Door slagbomen te combineren met kaartlezers, intercomsystemen, kentekencamera’s, lange afstandlezers, handzenders en GSM-interfaces kan op diverse manieren toegangscontrole toegepast worden.

Afgelopen jaar 50+ slagbomen geplaatst 

Wilt u de mogelijkheden onderzoeken voor het plaatsen van een slagboom?
Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Slagboominstallatie

Als u voor een slagboominstallatie kiest heeft u 2 keuzes. U kunt kiezen voor een automatische en handbediende slagboom. Beide types hebben hun eigen voordelen en specificaties. Een automatische slagboom is natuurlijk handig om gemakkelijk voortuigen toegang te geven tot uw parkeerplaats. Een handbediende slagboom is daarin wat minder gemakkelijk, maar is qua investeringskosten weer gunstiger.

Slagboom parkeerplaats
Slagboom

Automatische slagboom

Veel van onze klanten die een slagboominstallatie willen kiezen voor een automatische slagboom. Dit zorgt ervoor dat u niet iedere keer dat er iemand uw parkeerterrein op wilt rijden handmatig de slagboom moeten openen. Uiteraard gaat de slagboom niet ‘zomaar’ open. Hiervoor is geautoriseerde toegang nodig die u kunt geven d.m.v. bijvoorbeeld een afstandsbediening, via kentekenherkenning of een intercom.

Handbediende slagboom

Als een slagboom voor u slechts bedoeld is om wildparkeerders af te schrikken, dan is een handbediende slagboom een prima alternatief. U kunt de slagboom handmatig op ieder gewenst moment openen en sluiten. Zo heeft u de parkeerplaats wel afgesloten van wildparkeerders en zijn de investeringskosten ook nog te overzien.

Slagboom prijzen

Slagbomen zijn er in diverse maten en uitvoeringen. Qua prijs hangt alles natuurlijk af van de situatie van uw parkeerterrein welke afgesloten moet worden. Hoelang moet de slagboom bijvoorbeeld worden, en hoe moet de slagboom worden geopend? Daarnaast is er nog van belang of er wel of geen vangpaal bij de slagboom geleverd moet worden.

We kunnen snel een prijs aan u geven. Vul hiervoor het contactformulier in. Wij nemen dan contact met u op en aan de hand van enkele vragen stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op!

Slagboom prijzen
Kenteken camera's

Slagbomen en toegangssystemen

Er zijn diverse mogelijkheden waarmee uw slagboom gekoppeld wordt in uw huidige toegangssysteem. Hierdoor ontstaan mogelijkheden voor het bedienen van de slagboom met onder andere:

  • kaartlezers
  • handzenders
  • kentekencamera’s

Slagboom met afstandsbediening

Een populaire manier om een slagboom te openen is het gebruik van een afstandsbediening. U komt aanrijden bij het parkeerterrein, drukt op de knop en de slagboom gaat open. Dit wordt vooral gebruikt bij appartementencomplexen waar veel bewoners toegang moeten hebben tot het gezamenlijke parkeerterrein. Het voordeel van deze oplossing is dat, buiten het uitreiken van de handzenders, er geen terugkerende handelingen verricht hoeven te worden als een bewoner bijvoorbeeld een nieuwe auto koopt.

Slagboom met kentekenherkenning

Slagbomen met kentekenherkenning

Bij bedrijven wordt er veelal gebruik gemaakt van een slagboom met kentekenherkenning. Dit is heel handig omdat je op deze manier iedere medewerker a.d.h. van zijn kenteken toegang geeft tot het parkeerterrein. Mocht de medewerker weggaan, dan heft u de toegang tot uw parkeerterrein eenvoudig weer op.

Daarnaast is een slagboom met kentekenherkenning gemakkelijk te koppelen met toegangscontrolesystemen. Op het moment dat een medewerker het parkeerterrein oprijdt, wordt hij direct aanwezig gemeld, een handige integratie met de bestaande systemen.

Slagboom met laser scanner

Tegenwoordig kunnen slagbomen zelfs voorzien worden van een laserscanner. Dit is vooral handig wanneer de slagboom intensief gebruikt wordt. De laserscanner detecteert betrouwbare voertuigen en personen en zorgt voor maximale persoonlijke bescherming. Ook handig wanneer er geen inductielussen kunnen worden geïnstalleerd of wanneer een optimale werking wordt verhinderd door bijvoorbeeld elektrische opritverwarming.

Benieuwd naar hoe dit werkt? Bekijk de video.

 

Hefbalken

Nog net een stapje verder qua beveiliging? Kies dan voor een slagboom in combinatie met een hefbalk. In de video ziet u hoe dit werkt. 

Nog meer grip op toegang!

Meer weten? Neem dan een kijkje op onze pagina over hefbalken.

 

Parkeerbeheer met slagboom

Bezoekers geeft u eenvoudig toegang tot het parkeerterrein. Dit doet u door uw slagboom te combineren met EVA software. Deze software koppelt uw agenda, bezoekersregistratie en de slagboom met elkaar. Zo krijgt uw bezoek direct toegang tot de parkeerplaats en wordt aanwezig gemeld. De persoon met wie de afspraak is, ontvangt een melding dat zijn bezoek is gearriveerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden van EVA? Bekijk de video hiernaast.

Slagboom plaatsen

Lagarde Groep voorziet in de levering en montage van slagbomen door heel Nederland. Laat u adviseren door één van onze specialisten.

Indien nodig bekijken wij het volledige beveiligingsvraagstuk van terreinbeveiliging en komen wij met een geïntegreerde oplossing. Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

ERVARINGEN VAN OPDRACHTGEVERS

Lagarde heeft op veel onderdelen kennis in huis en kan onze organisatie goed onderhouden en adviseren.”

Arno, De Schutse

Dit is voor de eerste keer dat ik te maken heb met jullie bedrijven ben zeer tevreden over wat de monteur heeft gedaan. Heb nog gevraagd voor een onderhoudscontract maar dat zie ik wel tegemoet..”

Ton, Leusden

Klantenvertellen liggend nagebouwd aug 2022

Veelgestelde vragen over Slagbomen

Hoe werkt het plaatsen van een slagboom?

Bij het plaatsen van een slagboom wordt gekeken naar welk terrein afgeschermd dient te worden en welke slagboom hier het beste bij past.

Ook dient er rekening gehouden te worden met de ondergrond.

Tot slot kijken we naar aanvullende wensen, bijvoorbeeld kentekenherkenning, het op afstand openen van de slagboom of andere integratiemogelijkheden. 

Wat zijn aanvullende mogelijkheden qua slagboom?

Denk bijvoorbeeld aan kentekenherkenning, een intercom, pasjes of een lange-afstandslezer  om de slagboom te openen.

Ook kunt u denken aan integratiemogelijkheden met bijvoorbeeld uw CRM-systeem of bezoekersregistratie om efficiënt toegang te verlenen aan uw gasten. 

Wat kost een slagboom?

Dat varieert per slagboom, ondergrond, installatie, aanvullende opties e.d. Kortom, per situatie verschillend.

Wilt u indicatie ontvangen?  Gebruik dan onze calculator op https://www.lagarde.nl/beveiliging/terreinbeveiliging/slagbomen

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid