Toegangscontrole

geautomatiseerd toegang verlenen

Elektronische toegangscontrole

​​​​​​​Toegangscontrole (of een sluitsysteem) is noodzakelijk voor ruimten waar niet zomaar iedereen mag komen. Soms betekent dat simpelweg dat mensen langs een receptie moeten, met een portier. Veiliger, sneller en efficiënter is het gebruik van geautomatiseerde systemen die geregistreerde personen toegang geven op basis van een elektronisch pasje of biometrie (vingerafdruk, irisscan). Toegangscontrole is meer dan een beveiligingsoplossing:

 • Registreren wie, wanneer en waar naar binnen kan.
 • Bezoekersregistratie.
 • Aanwezigheidsregistratie.
 • Overzicht van BHV’ers bij calamiteiten.

Toegangscontrole bij COOP Supermarkten

Lagarde Groep is al jarenlang verantwoordelijk voor de beveiliging van 2 distributiecentra van COOP. In 2021 is de samenwerking uitgebreid. Lagarde Groep heeft het hoofdkantoor van COOP voorzien van toegangscontrole.

Een succesvolle samenwerking! Zo lichten Ralph (COOP) en Arnold (Lagarde Groep) toe.

 

Toegangscontrole bij Watersportvereniging IJburg

Lagarde Groep heeft de toegangscontrole van Watersportvereniging IJburg vernieuwd, waardoor ze nu op een eenvoudige manier toegang hebben tot het clubhuis en de haven. Daarnaast is er een intercomsysteem aangelegd, waarmee de oproepen direct binnenkomen op de smartphone van de havenmeester.

Een succesvolle samenwerking! Zo lichten Jeffrey (COOP) en Kees (Lagarde Groep) toe.

 

Toegangscontrolesystemen

Op het gebied van toegangscontrole zijn er diverse oplossingen waar u voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • toegangscontrole met tags, pasjes of druppels;
 • smartphone toegangscontrole;
 • biometrische toegangscontrole.

Welk sluitsysteem past het beste bij uw organisatie? Wij informeren u hier graag over.

Smartphone toegangscontrole

Een oplossing die steeds meer in opkomst is, is de smartphone gebruiken in plaats van een fysieke sleutel of tag. Immers, wie heeft vandaag de dag geen smartphone bij zich?

Ook zal het ‘uitwisselen van tags/sleutels’ hierdoor niet aan de orde zijn. Tel daarbij op dat het eenvoudig te beheren en uit te rollen is, en u heeft met smartphone toegangscontrole een toekomstbestendige en veilige oplossing.

Biometrie toegang
Biometrie toegang

Toegangscontrole gekoppeld met Microsoft 365

Hybride werken, snel en vriendelijk toegang verlenen, in- en uitdiensttreding van medewerkers… Er zijn voldoende redenen voor een professionele toegangscontrole oplossing. Het nadeel zit vaak in de vele aanpassingen die gedaan moeten worden (apparatuur, draden, aansluiting, etc) en koppeling met personeelsbestanden en systemen. 

Maak kennis met ATLAS! ATLAS is een SaaS-oplossing voor gemakkelijk en gebruiksvriendelijk toegangsbeheer. Met twee belangrijke principes:

 • ATLAS gebruikt de intelligentie die in de smartphones zit, wat betekent dat u enkel deurbeslag, cilinder of kaartlezer hoeft te plaatsen. Geen verdere apparatuur en bekabeling is nodig.
 • ATLAS integreert met uw Microsoft 365 omgeving (Microsoft Entra ID). Zo heeft u altijd uw actuele personeelsbestand (Active Directory) direct aan de toegang gekoppeld. Er hoeven geen medewerkers gesynchroniseerd te worden naar externe systemenEn door de koppeling met Outlook kan ATLAS toegang verlenen aan gasten.

Toegangscontrole met druppel

De meestvoorkomende vorm van toegangscontrole is een oplossing met zogenaamde druppels. Varianten hierop zijn identificatiemiddelen zoals kaarten en pasjes. 

Het voordeel van druppel oplossing is dat toegangsrechten gekoppeld kunnen worden aan een tag. Is er een tag kwijt? Dan wist u deze eenvoudig in de software. Komt er een nieuwe collega in dienst? Dan breidt u uw omgeving eenvoudig uit met dezelfde software.

Kortom, veilig en flexibel!

Toegangscontrole druppel
Biometrie toegang

Biometrische toegangscontrole

De minst fraudegevoelige vorm van toegangscontrole is een biometrische oplossing. Op basis van unieke gegevens van een persoon wordt toegang verleend. Bijvoorbeeld de welbekende vingerafdruk. 

Voordeel is dat deze vorm van toegangscontrole goed te combineren is met andere toegangscontrolesystemen. Voor optimale beveiliging!

Elektronisch toegang verlenen

Bij toegangscontrole denkt men vaak aan ‘pasjes’ of ’tags’ terwijl dat slechts het middel is. Waar toegangscontrole in onze optiek om gaat is beheer. Meer en meer bestaat toegangscontrole uit elektronica. Dit zorgt voor allerlei nieuwe mogelijkheden. Op afstand deuren openen, inzicht creëren, (sub)beheerders toevoegen en rechten instellen per medewerker. Het daadwerkelijk toegang verlenen kan via een tag, kaart, smartphone of biometrie. Echter zit de essentie in de techniek: elektronische toegangscontrole heeft de toekomst!

Voordelen

 • Beheer eenvoudig het elektronisch sleutelplan en daarmee toegangsrechten.
 • Tag/druppel kwijt? Wis de toegang op dit middel eenvoudig.
 • Maak direct nieuwe tags/druppels aan.
<

Stand-alone systeem

Met de managementsoftware van een toegangscontrolesysteem beheert u de verkeersstromen in en rondom uw bedrijf. Met een ‘tag’ geeft u medewerkers toegang, of juist niet. Heeft u inzicht in de urenregistratie, kunt u kalenders gebruiken, restricties voor bepaalde locaties opleggen, deuren al dan niet openen en het systeem koppelen aan agenda’s. En of dat nog niet genoeg is, kunt u de toepassingen ook beheren voor meerdere locaties.

Voordelen van een stand-alone systeem

 • Relatief snel te realiseren
 • Meer keuzevrijheid voor een toegangscontrolesysteem

Nadelen

 • Niet efficiënt voor een groot aantal deuren
 • Relatief weinig programmeermogelijkheden

Merken

Lagarde Groep werkt met verschillende merken op het gebied van toegangscontrole gebied. Hierdoor bent u zeker van een oplossing die past bij uw organisatie. 

Salto toegangscontrole

Salto is één van de bekendste merken als het gaat om toegangscontrole. Welke sector u ook zit, met Salto bent u zeker van een efficiënt, veilig en makkelijk te beheren toegangscontrole oplossing. Voor een oplossing in de cloud bieden zij Salto KS – Keys as a Service.

Toegangscontrole componenten
Toegangscontrole componenten

Paxton toegangscontrole

Paxton is gespecialiseerd in toegangscontrole én in andere beveiligingsoplossingen zoals camerabewaking. Kortom, een toegangscontrolesysteem van Paxton kunt u perfect integreren met andere oplossingen, bijvoorbeeld een CCTV-systeem (wat zij ook bieden).

Paxton10, een webbassed oplossing, combineert toegangscontrole en video
management in één simpele oplossing. Een mooi voorbeeld van de toekomstbestendige oplossingen van Paxton.

 

 

TKH security

TKH Security, voorheen Keyprocessor, biedt slimme en gebruiksvriendelijke totaaloplossingen voor beveiliging. Denk aan securitymanagement, camerabeveiliging, parkeerbeheer, et cetera. Dit voor de meest uiteenlopende branches.

Toegangscontrole componenten

Uitgelicht

Paxton 10

Toegangscontrole combineren met video management? Maak kennis met Paxton 10. Een oplossing die meerdere beveiligingsinstallaties met elkaar combineert!

De installatie van Paxton 10 is snel en eenvoudig. Met als resultaat dat u al uw beveiligingsoplossing vanuit één omgeving beheert.

Integratiemogelijkheden

Een toegangscontrolesysteem bestaat vaak uit meerdere disciplines.  Zo kunt u bijvoorbeeld uw camerasysteem of uw alarminstallatie in dit systeem beheren.

Onderstaand hebben we een aantal integratiemogelijkheden voor u toegelicht. Wilt u meer weten over deze mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in, wij geven graag een uitgebreidere toelichting over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Beveiligingscamera's

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om uw systeem te integreren met bijvoorbeeld inbraakdetectie via een alarmcentrale of uw camerasysteem. Met iProtect kunt u alle disciplines samenvoegen. En dat is slim. Want toegangscontrole is maatwerk en u kent uw bedrijf als geen ander. Wij geven u graag een geïntegreerd advies. Onze specialisten zijn bovendien op  de hoogte van wet- en regelgeving zodat de toegangscontrole van uw pand ook aan alle eisen voldoet.

Ook op het gebied van beheer wordt het voor u eenvoudiger. De beveiligingscamera’s, alarminstallatie en eventuele andere systemen worden centraal (in één systeem) beheert, zodat u het overzicht houdt. 

Voordelen van een geïntegreerd systeem

 • Hogere veiligheid door afstemming beveiligingsoplossingen
 • Direct overzicht en inzicht in veiligheidsissues
 • Maatwerkoplossingen mogelijk ter ondersteuning van uw bedrijfsprocessen

 

Inbraakdetectie

Zoals u hierboven kunt lezen heeft u de mogelijkheid uw toegangscontrolesysteem te integreren met uw inbraakdetectiesysteem. Hierdoor werkt u efficiënter. U kunt bijvoorbeeld via de lezers de inbraakdetectie in- en uitschakelen. Ook kunt u direct camera’s activeren bij een vermoede inbraakspoging.

Intercom

Hoe verhoogt u beveiliging én gastvriendelijkheid? Door de intercom te integreren met toegangscontrole.

Hierdoor heeft u zicht op wie er toegang wil en wordt er ook (automatisch) toegang verleend. Bijvoorbeeld via een vingerafdruk lezer.

Een slimme intercom is tevens te beheren vanaf mobiel en tablet. Kortom, u bent hiermee nóg flexibeler als het gaat om toegangscontrole.

Security management

Alle beveiligingsoplossingen die u heeft in één omgeving beheren? Dat doet u met een security management systeem. Denk hierbij aan camerabewaking, alarminstallatie en ook toegangscontrole.

Moderne toegangscontrole oplossingen kunnen perfect geïntegreerd worden met een security management systeem.

Bezoekersregistratie

De gastvriendelijkheid verhogen? Naast het gebruiken van een intercom heeft u nog een mogelijkheid: bezoekersregistratie integreren met toegangscontrole.

Een voorbeeld van deze software is EVA, een digitaal bezoekersregistratiesysteem. Met behulp van deze software beheert u eenvoudig uw bezoeken. Registreer automatisch uw bezoekers én verleen hen snel en efficiënt toegang.

Lees meer over EVA.

Parkeerbeheer

Veel van de eerdergenoemde oplossingen zijn gericht op het toegang verlenen aan personen. Hoe zit het met voertuigen?
Door toegangscontrole uit te breiden met parkeerbeheer, beheert u ook de toegang tot uw parkeerterrein. U bepaalt met parkeerbeheer welke personen toegang hebben (te programmeren in de ID-dragers).

Lagarde Groep medewerkers staan voor u klaar
“Ons advies focust zich niet alleen op de technische oplossing, maar wij kijken vooral met u mee hoe toegangscontrole uw bedrijf verder kan helpen en uw organisatie efficiënter kan maken. Zullen we eens brainstormen?”

Kees de Kluijver – Adviseur

ERVARINGEN VAN OPDRACHTGEVERS

“Weten waar ze het over hebben en geven goed advies.”
Consilix, Lunteren

“Lagarde Groep is een bedrijf dat accuraat handelt en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Een vraag is nooit te veel of wordt als lastig ervaren. Ik zal zeker het bedrijf Lagarde Groep aanbevelen als een betrouwbare partner.”

Woerdensport Zwembaden, Woerden

Klantenvertellen liggend nagebouwd aug 2022

Zij hebben al toegangscontrole van Lagarde Groep

Stella log
SAS logo
De Doelen logo
Provincie Groningen logo
Jonker & Schut logo
Kuyer metaal logo
Pharmaceuticals logo
Vreugdenhil logo

Referentie Fonky Sales

Fonky Sales heeft een dynamisch personeelsbestand. Een flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing voor toegang is noodzakelijk. De toegangscontrole oplossing van Lagarde Groep biedt uitkomst! Bekijk de video.

E-book toegangssysteem - Grip op uw toegang

Incheckend personeel, afspraken met klanten, de schoonmaker die regelmatig langskomt. Het verlenen van toegang is een item dat dagelijks speelt. Hoe is dit binnen uw organisatie geregeld?
Met professionele toegangscontrole profiteert u van:

 • betere beveiliging, u bepaalt wie wanneer en waar naar binnen kan;
 • inzicht, u verzamelt continu en automatisch data;
 • gemak, verloren sleutel? Even een tag uitschakelen;
 • flexibiliteit, extra medewerker in dienst? Even een tag inschakelen.

Download ons gratis E-book en onderzoek de mogelijkheden van professionele toegangscontrole.

E-book toegangssysteem

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
E-book toegangssysteem

Onderhoud toegangscontrolesysteem

Naast de verkoop van toegangscontrolesystemen zetten wij onze kennis ook in om u te voorzien het juiste onderhoud. Met het uitvoeren van controles bent u verzekerd van continue zekerheid. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in het onderhoud en beheer van de systemen, want als het om toegangscontrole gaat is een goed werkend systeem uiterst belangrijk.

Tijdens het onderhoud van het systeem wordt onder andere het volgende door ons uitgevoerd:

 • Server reinigen binnen en buitenkant
 • Controleren van de juiste werking van de server
 • Noodzakelijke batterijen en of accu’s controleren/vervangen
 • Kaartlezers controleren op de juiste werking/ eventuele beschadigingen
 • Back-up maken van instellingen en uploaden naar Lagarde Groep server
Kees de Kluijver

Accountmanager Beveiliging

Sales support beveiliging

Veelgestelde vragen 

Welke vormen van toegangscontrole zijn er?
 • Pasjes, tags en andere ID-dragers.
 • Biometrie (zoals vingerscan).
 • Smartphone.

Welke vorm van toegangscontrole past het beste bij uw organisatie, dat bekijken we graag met u.

Welke integratiemogelijkheden zijn er?

Toegangscontrole kan op allerlei manieren worden uitgebreid om nog efficiënter toegang te verlenen en beheren. Bijvoorbeeld een integratie met bezoekersregistratie, intercom, camerasysteem en/of alarmcentrale.

Wat kost toegangscontrole?

De kosten voor toegangscontrole zijn afhankelijk van de vorm waarvoor u kiest, het aantal gebruikers, het aantal deuren en de integratiemogelijkheden. Kortom, het varieert per project.

Indicatie van uw kosten? Bereken deze direct zelf op https://www.lagarde.nl/beveiliging/toegangscontrole.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid