Arnold Versteeg

1 oktober 2018

Slimme beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s – in vakjargon: camera observatie systemen – worden steeds meer ingezet voor aanvullende en andere taken. Door deep learning-technieken toe te passen liggen andere toepassingen binnen handbereik. Het voorspellen van inbraken is één van die nieuwe toepassingen.

Camerabewaking op vliegveld

“Door deep learning-technieken toe te passen liggen andere toepassingen binnen handbereik.”

Traditioneel beveiligen

Hoe is de beveiliging van uw organisatie geregeld? Voor beveiligen tegen inbraak en opsporing zijn camera’s niet meer weg te denken. Dagelijks worden beveiligingscamera’s ingezet voor observatie, herkenning en identificatie. Video Content Analyse (VCA) vind ik een mooi voorbeeld van ‘extra intelligentie’ bij camerabewaking. Hiermee kunt u aanvullende detectie en signaleringen inbouwen ten behoeve van bijvoorbeeld alarmmeldingen.

Inzicht in klantgedrag

Ik constateer dat niet alleen voor beveiliging, maar ook voor ‘doelgroep analyse’, beveiligingscamera’s worden ingezet. Winkelketens brengen steeds meer het klantgedrag en koopgedrag van consumenten in kaart. Op welke plaats blijven potentiële kopers langer staan? Welke route nemen zij? Is het een mannelijke of vrouwelijke persoon die de winkel binnenstapt en hoe vaak per dag komt dat voor? En, wat is de gemoedstoestand van een klant? Zo maar een aantal indicatoren waar slimme camera’s voor gebruikt worden om behoeften van klanten te peilen of juist aan te wakkeren.

Inbraak voorspellen

Een nieuw fenomeen is het kunnen voorspellen van inbraken. Door slimme beveiligingscamera’s toe te passen en te combineren met andere data, ontstaan er mogelijkheden om een inbraak te voorspellen. De politie is zelfs bezig om de plaats en het tijdstip van zakkenrollerij, straatroof, geweld, diefstal en bedrijfsinbraken vooraf te voorspellen. Hierbij draait het om big data. Eén van de ‘sensoren’ die deze big data levert zijn slimme camera’s.

Het toepassen van slimme beveiligingscamera’s vraagt kennis en kunde. Wij helpen u daar graag bij!

Camerabeveiliging terrein

Door Arnold Versteeg

Een passie voor beveiligingsoplossingen, zowel op fysiek als digitaal vlak. Arnold is al vele jaren Salesmanager Beveiliging bij Lagarde Groep en is op de hoogte van de nieuwste beveiligingstechnieken. Het liefst adviseert hij de klant over totaalbeveiliging en innovatieve beheeroplossingen.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Veel mensen werken al maanden thuis en volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid ervaren velen het als positief. Nu voorzichtig de weg naar de kantoorruimte weer wordt gevonden, worden de slapende (WiFi-)netwerken weer ‘wakker geschud’. Mensen werken weer (of...

Lees meer
Omgaan met een wildgroei aan devices

Omgaan met een wildgroei aan devices

Het werken vandaag de dag is nogal wat anders dan een aantal jaar geleden. U en uw collega’s willen toch altijd en overal veilig kunnen werken en bereikbaar zijn? Een mooi doel! Echter betekent dit wel een enorme vlucht in het gebruik van mobiele apparaten. U zult het...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren