Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

1 oktober 2018

Slimme beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s – in vakjargon: camera observatie systemen – worden steeds meer ingezet voor aanvullende en andere taken. Door deep learning-technieken toe te passen liggen andere toepassingen binnen handbereik. Het voorspellen van inbraken is één van die nieuwe toepassingen.

Camerabewaking op vliegveld

“Door deep learning-technieken toe te passen liggen andere toepassingen binnen handbereik.”

Traditioneel beveiligen

Hoe is de beveiliging van uw organisatie geregeld? Voor beveiligen tegen inbraak en opsporing zijn camera’s niet meer weg te denken. Dagelijks worden beveiligingscamera’s ingezet voor observatie, herkenning en identificatie. Video Content Analyse (VCA) vind ik een mooi voorbeeld van ‘extra intelligentie’ bij camerabewaking. Hiermee kunt u aanvullende detectie en signaleringen inbouwen ten behoeve van bijvoorbeeld alarmmeldingen.

Inzicht in klantgedrag

Ik constateer dat niet alleen voor beveiliging, maar ook voor ‘doelgroep analyse’, beveiligingscamera’s worden ingezet. Winkelketens brengen steeds meer het klantgedrag en koopgedrag van consumenten in kaart. Op welke plaats blijven potentiële kopers langer staan? Welke route nemen zij? Is het een mannelijke of vrouwelijke persoon die de winkel binnenstapt en hoe vaak per dag komt dat voor? En, wat is de gemoedstoestand van een klant? Zo maar een aantal indicatoren waar slimme camera’s voor gebruikt worden om behoeften van klanten te peilen of juist aan te wakkeren.

Inbraak voorspellen

Een nieuw fenomeen is het kunnen voorspellen van inbraken. Door slimme beveiligingscamera’s toe te passen en te combineren met andere data, ontstaan er mogelijkheden om een inbraak te voorspellen. De politie is zelfs bezig om de plaats en het tijdstip van zakkenrollerij, straatroof, geweld, diefstal en bedrijfsinbraken vooraf te voorspellen. Hierbij draait het om big data. Eén van de ‘sensoren’ die deze big data levert zijn slimme camera’s.

Het toepassen van slimme beveiligingscamera’s vraagt kennis en kunde. Wij helpen u daar graag bij!

Camerabeveiliging terrein

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *