Arnold Versteeg

1 oktober 2018

Slimme beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s – in vakjargon: camera observatie systemen – worden steeds meer ingezet voor aanvullende en andere taken. Door deep learning-technieken toe te passen liggen andere toepassingen binnen handbereik. Het voorspellen van inbraken is één van die nieuwe toepassingen.

Camerabewaking op vliegveld

“Door deep learning-technieken toe te passen liggen andere toepassingen binnen handbereik.”

Traditioneel beveiligen

Hoe is de beveiliging van uw organisatie geregeld? Voor beveiligen tegen inbraak en opsporing zijn camera’s niet meer weg te denken. Dagelijks worden beveiligingscamera’s ingezet voor observatie, herkenning en identificatie. Video Content Analyse (VCA) vind ik een mooi voorbeeld van ‘extra intelligentie’ bij camerabewaking. Hiermee kunt u aanvullende detectie en signaleringen inbouwen ten behoeve van bijvoorbeeld alarmmeldingen.

Inzicht in klantgedrag

Ik constateer dat niet alleen voor beveiliging, maar ook voor ‘doelgroep analyse’, beveiligingscamera’s worden ingezet. Winkelketens brengen steeds meer het klantgedrag en koopgedrag van consumenten in kaart. Op welke plaats blijven potentiële kopers langer staan? Welke route nemen zij? Is het een mannelijke of vrouwelijke persoon die de winkel binnenstapt en hoe vaak per dag komt dat voor? En, wat is de gemoedstoestand van een klant? Zo maar een aantal indicatoren waar slimme camera’s voor gebruikt worden om behoeften van klanten te peilen of juist aan te wakkeren.

Inbraak voorspellen

Een nieuw fenomeen is het kunnen voorspellen van inbraken. Door slimme beveiligingscamera’s toe te passen en te combineren met andere data, ontstaan er mogelijkheden om een inbraak te voorspellen. De politie is zelfs bezig om de plaats en het tijdstip van zakkenrollerij, straatroof, geweld, diefstal en bedrijfsinbraken vooraf te voorspellen. Hierbij draait het om big data. Eén van de ‘sensoren’ die deze big data levert zijn slimme camera’s.

Het toepassen van slimme beveiligingscamera’s vraagt kennis en kunde. Wij helpen u daar graag bij!

Camerabeveiliging terrein

Door Arnold Versteeg

Een passie voor beveiligingsoplossingen, zowel op fysiek als digitaal vlak. Arnold is al vele jaren Salesmanager Beveiliging bij Lagarde Groep en is op de hoogte van de nieuwste beveiligingstechnieken. Het liefst adviseert hij de klant over totaalbeveiliging en innovatieve beheeroplossingen.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

Uw bedrijfsdata is misschien wel het meest waardevolle bezit van uw organisatie. Daarom mag er niks mis zijn met de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk! Om die reden geef ik 10 aandachtspunten voor uw netwerksecurity. Leest u mee? AandachtKrijgt uw netwerk aandacht?...

Lees meer
Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Toegangscontrole is ons inmiddels allemaal wel bekend, toch? Voor degene die zich afvragen waar ik het nu over heb, dikke tip, lees mijn vorige blog over toegangscontrole even. Dan ben je helemaal bij. Als toegangscontrole gewoon functioneel werkt in een organisatie...

Lees meer
Fever screening met thermische camera’s

Fever screening met thermische camera’s

De coronacrisis heeft al bij veel organisaties voor de nodige veranderingen gezorgd. Alles met het doel om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Overal zien we mooie initiatieven en creatieve ideeën om op gepaste terug te gaan naar het "nieuwe normaal". Aan...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren