ICT Financiële Dienstverlening

Modern en veilig werken

Haalt u als financiële dienstverlener alles uit uw ICT-omgeving? Juist in een branche waar dataverwerking, processen, communicatie en veiligheid zo belangrijk zijn kunt u het zich niet veroorloven achter te lopen en inefficiënt te werken. Wilt u:

 • beter communiceren met uw klanten?
 • veiliger werken?
 • locatie- en device onafhankelijk werken?
 • branchesoftware integreren met andere software?

U realiseert het met een professioneel ingerichte ICT-omgeving. ICT-dienstverlener Lagarde Groep heeft ruime ervaring met de ICT-omgevingen van financiële dienstverleners, waaronder pensioenfondsen en accountantskantoren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Verzekerd van continuïteit

Een storing in het netwerk, niet-werkende applicaties en haperende systemen kunnen funest zijn voor uw continuïteit, bereikbaarheid en kunnen zelfs uw gehele bedrijf platleggen.

U wilt toch ook dat uw bedrijf blijft draaien en uw medewerkers altijd kunnen werken? Daarom zorgen wij voor een optimale ICT-omgeving, van een goed netwerk tot moderne werkplekken tot disaster recovery. Mocht er onverhoopt toch iets fout gaan bent u binnen korte tijd weer ‘up and running’! Ook het onderhoud kunnen we voor u uit handen nemen.

Meer weten over wat wij kunnen betekenen? Via onderstaande items vindt u een korte toelichting per onderwerp. 

klantteam 2 scaled

Netwerkbeheer

Een betrouwbaar bedrijfsnetwerk is onmisbaar in de financiële branche. Uw bedrijfsnetwerk is dan altijd beschikbaar en waarborgt de continuïteit van uw ICT-omgeving en daarmee de bedrijfsprocessen. Een professioneel bedrijfsnetwerk zorgt simpelweg voor een goede verbinding. Daarnaast is een goede ICT-infrastructuur belangrijk voor het groeiende aantal IP-diensten. Denk hierbij aan diensten met betrekking tot beveiliging (alarm, camerabewaking, toegangsbeheer) en telefonie (VoIP, hosted telefonie en Microsoft Teams Telefonie).

Lees meer over netwerkbeheer>>

Werkplekbeheer

De werkplek is en blijft een belangrijke plaats binnen uw organisatie. Maar waar voorheen het device helemaal centraal stond, is het nu de gebruiker die centraal staat. En zo hoort het ook! In hoeverre is dit gerealiseerd binnen uw organisatie? Onderzoek met ons uw mogelijkheden voor modern werkplekbeheer.

Met werkplekbeheer van Lagarde Groep profiteert u van een veilige en moderne werkplek. U kunt rekenen op:

 • Beheren van updates
 • Ondersteuning bij technische problemen
 • Beantwoording van gebruikersvragen
 • Hoge beschikbaarheid van uw eigen data
 • Beheer anti-virus
 • Office updates
 • Beheer gebruikersaccounts
 • Single Point of Contact

Lees meer over werkplekbeheer >>

Serverbeheer

De server, het hart van uw bedrijfsnetwerk. Wanneer uw server uitvalt ligt uw bedrijf stil, iets wat u als ondernemer te allen tijde wilt vermijden.

Lagarde Groep beheert de servers (zowel fysiek als virtueel) proactief. Dit betekent dat wij 24 uur per dag monitoren en automatisch geïnformeerd worden zodra er een afwijking wordt geconstateerd. Hierdoor kunnen wij direct actie nemen.

Maar we gaan nog een stapje verder. In veel gevallen kunnen we toekomstige problemen/storingen voorspellen, waardoor we al tijdig maatregelen kunnen nemen. Voorkomen is beter dan genezen!

Ook zullen we middels patches uw servers updaten waardoor de kwaliteit gegarandeerd blijft én de security optimaal is. Dit doen we zoveel mogelijk ‘s nachts zodat u overdag ongestoord kunt werken.

Mocht de server er dan toch onverhoopt een keer uit liggen, dan willen we zoveel mogelijk ‘downtime’ voorkomen. U kunt rekenen op directe response.

Disaster recovery

Een goede security strategie is onmisbaar voor uw bedrijf. Toch kunt u er niet volledig vanuit gaan dat er dankzij uw goede bescherming niets kan gebeuren. Voorbereid zijn op mogelijke calamiteiten is daarom net zo belangrijk. Disaster Recovery is het voorbereiden van business en IT-diensten op mogelijk ernstige calamiteiten, door een gecontroleerde verplaatsing van IT-services naar een andere locatie die niet getroffen is.

Lees meer over disaster recovery>>

“Zorg voor optimale bereikbaarheid, een veilige ICT-omgeving en efficiënt ingerichte processen.”

ICT-Security in de financiële dienstverlening

Als ondernemer in de financiële dienstverlening wordt u geconfronteerd met steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en privacy. Dit heeft effect op uw ICT!

Ook vinden steeds meer processen online plaats, waardoor u kwetsbaarder bent voor bedreigingen van buitenaf. Daarnaast draagt u ook de verantwoordelijkheid voor het online gedrag van uw werknemers. Met onze oplossingen realiseren we een veilige (ICT) omgeving, waarmee u positieve controle houdt op wat er gebeurt en u tegelijkertijd voldoet aan alle geldende eisen.

ICT security in het onderwijs

7 tips om datalekken te voorkomen

Digitale gevaren liggen overal op de loer. Vooral de minder grote bedrijven beschikken niet over enorme ICT-afdelingen. 

Hoe zorgt u er dan voor dat de ICT security zo optimaal mogelijk is ingericht? In onze infographic (A4) geven we u 7 tips. Deze downloadt u direct door onderstaand uw naam en e-mailadres in te vullen!

Infographic 7 tips tegen datalekken

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Mockup Infographic security

Referentie Stouten & Wijnen

Directeur Co Stouten: “Steeds meer processen worden geautomatiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het inboeken van facturen, het controleren van de bankoverschrijvingen en zelfs het back-uppen van data. Ook wij willen ons ontwikkelen, daarom hebben we onze wens om meer uit onze ICT-infrastructuur te halen bij Lagarde Groep neergelegd. Na de technische implementatie is ons complete productieproces een stuk efficiënter en bovendien nauwkeuriger geworden. Hierdoor zijn wij onze klanten nóg beter van dienst. Professioneel ingerichte ICT helpt ons op deze manier bij het behalen van onze doelen.”

Beveilig uw ICT
ICT-beheer voor een vastbedrag per maand

“Met professioneel ingerichte ICT kunt u erop vertrouwen dat uw medewerkers ook daadwerkelijk profijt hebben van een moderne en veilige werkomgeving en de productie blijft draaien.”

Uw eigen klantteam

Om een optimale service te krijgen als klant van Lagarde Groep wordt er gewerkt met klantteams. Een klantteam is een groep engineers (5-10 engineers) die verantwoordelijk zijn voor hun eigen klanten. De klant kan ook rechtstreeks bellen met het klantteam, waardoor er door de engineer direct gestart kan worden met het verhelpen van een eventueel incident. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en de oplostijd is afgestemd op de behoefte van de klant.

Lagarde Groep contact
2 medewerkers kijken op scherm
Klantenteam
Lagarde Beveiliging

Partners en certificeringen

Microsoft Gold Partner
Citrix partner logo silver solution advisor
VMWare Partner Enterprise Solution Provider
Symantec Secure One Partner
Cisco Registrered Partner
VEEAM Cloud & Service Provider
Logo ICT waarborg


Betrouwbare ICT-oplossing

U wilt zekerheid. Zeker als het gaat om uw ICT-omgeving. Bij Lagarde Groep bent u aan het juiste adres.
Lagarde Groep is aangesloten bij ICTWaarborg, dé brancheorganisatie voor betrouwbare ICT-bedrijven.

Bekijk de ICTWaarborg vermelding van Lagarde Groep.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid