ICT security

Cybercriminaliteit neemt toe - neem maatregelen

Bent u cyberveilig?

Hoe scoort uw organisatie?

Hoe is uw (bedrijfs-) data of privacy gevoelige informatie beveiligd? Anders dan bij fysieke security zijn digitale gevaren een stuk minder tastbaar. Het is voor velen dan ook moeilijk om een inschatting te maken van de huidige beveiliging van een ICT-omgeving. Bij Lagarde Groep begrijpen we dit en willen u er graag bij helpen. Zowel op fysiek als op digitaal terrein. Op deze pagina leest u meer over onze ICT security oplossingen.

Wist u dat…

%

van de datalekken als oorzaak het versturen van persoonsgegevens aan de verkeerde ontvanger heeft?

%

van de grote datalekken het gevolg  is van hacking, malware en/of phishing.

%

van de getroffen bedrijven met een groot dataverlies binnen twee jaar  moet sluiten.

%

van de bedrijven die ernstig gegevensverlies lijden hier niet  van herstellen.

IT-risico’s

Besteedt u onvoldoende aandacht aan uw IT-security? Dan liegen de risico’s er niet om. Wanneer u slachtoffer wordt van cyberaanvallen kan het zijn dat:

 • ongeautoriseerde personen toegang hebben tot uw data;
 • uw data op straat komt te liggen;
 • hackers ‘losgeld’ vragen voor uw data;
 • u imagoschade lijdt.
Slachtoffer cyberaanval

Scan uw online en interne systemen met ThreadScan

Steeds vaker lezen we over hacks, datalekken en cyberaanvallen. Vaak zijn kwetsbare systemen en apparaten de oorzaak. Met ThreadScan en ThreadScan Intern kunt u zwakke plekken in uw online systemen en apparaten detecteren, zodat u gerichte maatregelen kunt nemen.

ThreadScan

Controleer uw online systemen op kwetsbaarheden

Threadscan Intern

Controleer uw interne systemen op kwetsbaarheden

Netwerksecurity 

Vandaag de dag is security belangrijker dan ooit. Er gaat meer en meer data over het lijntje en u moet er niet aan denken dat deze data ‘lekt’.

Met behulp van netwerksecurity detecteert u verdacht digitaal gedrag. En dus kunt u daarop actie ondernemen. Zo voorkomt u datalekken!

Netwerk security scan

Waar zitten de kwetsbaarheden in uw netwerk? Wat is het niveau van uw huidige beveiligingsniveau? Wie heeft er toegang tot uw data?

Op onder andere deze vragen krijgt u antwoorden dankzij een netwerk security scan.

U ontvangt de resultaten in een rapportage en/of presentatie. Tevens ontvangt u adviezen over de te nemen maatregelen om de security te optimaliseren.

Blue Socks

Is de beveiliging van uw netwerk niet optimaal? Dan kunnen hackers binnendringen langs firewalls en virusscanners, zonder dat u dit merkt. Daarom bieden wij naast eenmalige of periodieke scans ook netwerkmonitoring (Blue Socks) aan. Hierbij wordt een sensor in uw netwerk geplaatst die continu uw netwerkverkeer scant op verdacht of afwijkend gedrag. Waar firewalls, virusscanners en anti-malware uw binnenkomende netwerkverkeer scannen, scant deze netwerksensor het uitgaande netwerkverkeer, ofwel de mogelijke datalekken!

Bij kwaadaardig gedrag binnen uw netwerkomgeving krijgt u direct alarm. Zo weet u spoedig of een hacker binnen uw netwerk actief is en kunt u tijdig maatregelen nemen. Op deze manier wordt uw netwerk 24×7 gemonitord en wordt kwaadwillend gedrag direct gedetecteerd. Zie het als een camerasysteem, alleen dan voor uw digitale omgeving.
Netwerkmonitoring

Security Awareness

Wat als kwaadwillende personen gewoon uw netwerk binnenkomen via het account van uw medewerkers? Phishing e-mails zijn vaak niet meer van echt te onderscheiden. Social engineering via e-mail of telefoon komt steeds vaker voor. Het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers is erg belangrijk. Sterker nog, medewerkers zijn de meestvoorkomende oorzaken van datalekken. Wat hiertegen te doen? De security awareness  van uw personeel verhogen met bijvoorbeeld een (anti-) phishing simulatie of interactieve hack demo.

  security awareness

  365 Back-up

  Als er toch iets misgaat…

  Hoe goed u ook beveiligd bent, 100% waterdicht is het nooit.

  Dataverlies bij brand of een cyberaanval, u moet er niet aan denken. Met een professionele back-up van uw bestanden, apparaten en servers beschikt u altijd over de meest recente data. Dit scheelt uw werknemers niet alleen frustratie, maar het bespaart u ook nog veel geld. U hoeft niet al het werk opnieuw te doen.

  • Uw bedrijfsnetwerk altijd bereikbaar door onze uitwijkvoorziening.
  • Wij zorgen voor een veilige opslag van al u belangrijke data.

  Met een 365 Back-up bent u verzekerd van de juiste opslag van uw data. Bij calamiteiten zet u eenvoudig uw back-up terug. Een uniek totaalconcept waarmee u snel weer kunt beschikken over uw data. Kijk voor meer informatie op 365 Back-up of neem contact op voor de mogelijkheden.

  Proces en werkwijze

  Wilt u uw organisatie wapenen tegen de voortdurende digitale gevaren? In 5 stappen realiseert u, samen met Lagarde Groep, een continu optimaal beveiligde werkomgeving.

  Intake
  U
  Risicoanalyse,
  scan of onderzoek
  i
  Rapportage en advies
  Inrichting en implementatie
  Beheer, onderhoud en support

  “ICT-security is geen eenmalig project, maar een mindset.

  Het verdient continue aandacht.”

  Uw eigen klantteam

  Om een optimale service te krijgen als klant van Lagarde Groep wordt er gewerkt met klantteams. Een klantteam is een groep engineers (5-10 engineers) die verantwoordelijk zijn voor hun eigen klanten. De klant kan ook rechtstreeks bellen met het klantteam, waardoor er door de engineer direct gestart kan worden met het verhelpen van een eventueel incident. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en de oplostijd is afgestemd op de behoefte van de klant.

  VoIP telefonie
  2 medewerkers kijken op scherm
  Telefonisch consult
  Beveiliging pand

  Waarom ICT-security van Lagarde Groep

  Z

  Op alle fronten beveiligd, van netwerk tot werkplek.

  Z

  Continu up-to-date, wapen u tegen nieuwe gevaren.

  Z

  24/7 support, altijd een aanspreekpunt.

  Referenties

  Logo Treur Kaas
  logo Fruity pack
  logo driestar educatief
  logo van de brug

  “Met 365 Protect zijn onze medewerkers optimaal beveiligd voor digitale aanvallen! Lagarde Groep beheert al jaren onze ICT-omgeving en zorgt dat de ICT-security continu up-to-date is. Prettig om hier geen omkijken naar te hebben en te weten dat je veilig digitaal werkt.”

  Gerrina Bakker – verantwoordelijk voor ICT bij HGJB

  Veelgestelde vragen

  Wat zijn voorbeelden van cybercriminaliteit?

  Hackers worden steeds creatiever en vinden manieren om digitaal data of geld te stelen. Bekende voorbeelden van cybercrime zijn ransomware, phishing, impersonation en spoofing.

  Hoe realiseer ik een digitaal veilige omgeving?

  Het is belangrijk om te weten waar digitale kwetsbaarheden zitten. Bijvoorbeeld via een scan (nulmeting). Uw netwerk, werkplekken en werknemers worden gescreend. Zodra de zwakke plekken zichtbaar zijn wordt hier actie op ondernomen.

  Wat zijn voorbeelden van ICT-security?

  Voorbeelden van ICT-security zijn:

  werkplek security, waarmee u ervoor zorgt dat de werkplekken digitaal zijn beveiligd. Bijvoorbeeld door multi-factor authentication.

  Netwerk security, waarmee u uw netwerk digitaal beveiligd. Denk aan een firewall, maar ook aan het monitoren van verkeer en het nemen van acties bij afwijkingen.

  Security awareness, waarmee u uw collega’s op de hoogte houdt van de digitale gevaren.

  Wat kost ICT-beveiliging?

  Dat verschilt per organisatie en per omgeving. Belangrijk is om te weten of u betere digitale beveiliging nodig heeft en welke maatregelen hier bij horen. 

  Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

  Onthoud: het beveiligen van uw ICT-omgeving is geen eenmalig project, maar verdient continu de aandacht. 

  Vrijblijvend advies

  Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
  w

  Oplossing naar uw wens
  Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

  ❯❯ Inventarisatie
  ❯❯ Offerte
  ❯❯ Implementatie
  ❯❯ Service

  Succesvolle projecten

  Klanttevredenheid