Cybersecurity management game

Interactief omgaan met cybersecurity risco's
Vrijblijvend advies

Bent u cyberveilig?

Hoe scoort uw organisatie?

Waarom een management game?

Een interactieve cybersecurity management game vergroot het bewustzijn en begrip van informatiebeveiliging op een boeiende manier. Het simuleert realistische scenario’s en vereist besluitvorming en acties om de organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit helpt bij het ontwikkelen van praktische kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Daarnaast traint de game leidinggevenden in het nemen van weloverwogen beslissingen en het snel en effectief handelen in geval van een incident. Het is een toegankelijke en boeiende manier om dit onderwerp onder de aandacht te brengen en het enthousiasme en de betrokkenheid van het management te vergroten.

Cybersecurity puzzelstuk
Contact met Lagarde Groep

Wat gebeurt er bij een management game?

Management game: Elk team bestaande uit 4-6 personen krijgt de uitdaging om een bedrijf in een sector naar keuze te leiden. Gedurende het spel, dat ongeveer 2 uur duurt, genereren de bedrijven inkomsten, algemeen welzijn en bedrijfsresultaten. Tegelijkertijd moeten de teams ook omgaan met cyberaanvallen die de bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden.

Elke reactie van de teams op de gebeurtenissen heeft invloed op de manier waarop het scenario zich ontwikkelt en uiteindelijk op de winstgevendheid van het bedrijf. De teams analyseren gegevens en nemen strategische beslissingen op basis van onzekere informatie en beperkte middelen.

Nabespreking: Tijdens een evaluatieve nabespreking worden de fouten en keuzes die onder tijdsdruk zijn gemaakt besproken. Hierbij wordt het belang van goede communicatie en het inzicht in de gevolgen van handelen benadrukt. Deze nabespreking biedt de gelegenheid om te reflecteren op de gemaakte beslissingen en om te leren van eventuele fouten, met als doel de bewustwording en het begrip verder te vergroten.

 

Voordelen van een management game

Versterking bedrijfscultuur

De management game biedt het management de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in een realistische en interactieve omgeving, wat bijdraagt aan het ontwikkelen van begrip van cyberbeveiligingsmaatregelen binnen de organisatie.

Bewustzijn

De management game draagt bij aan het verhogen van het bewustzijn over cybersecurity-bedreigingen en de potentiële impact die ze kunnen hebben op de organisatie.

Teambuilding

Een management game bevordert samenwerking en communicatie tussen leidinggevenden, waardoor ze elkaar na het spel ook beter kunnen benaderen en samenwerken.

Dit versterkt de onderlinge relaties en maakt het gemakkelijker om informatie en kennis uit te wisselen, wat de algehele effectiviteit van het managementteam bevordert.

Waarom ICT-security van Lagarde Groep

Z

Op alle fronten beveiligd, van netwerk tot werkplek.

Z

Continu up-to-date, wapen u tegen nieuwe gevaren.

Z

24/7 support, altijd een aanspreekpunt.

Referenties

Logo Treur Kaas
logo Fruity pack
logo driestar educatief
logo van de brug

"Lagarde Groep beheert al jaren onze ICT-omgeving en zorgt dat de ICT-security continu up-to-date is. Prettig om hier geen omkijken naar te hebben en te weten dat je veilig digitaal werkt."

Gerrina Bakker - verantwoordelijk voor ICT bij HGJB

Logo ICT waarborg

NEN 7510 & ISO 27001

Met ISO 27001 en NEN 7510 tonen we aan dat ons management systeem voldoet aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Een extra zekerheid voor onze klanten dat er zorgvuldig met uw gegevens en informatie wordt omgegaan.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid