Voice phishing

Bewustwording van telefoonverkeer binnen uw organisatie
Vrijblijvend advies

Bent u cyberveilig?

Hoe scoort uw organisatie?

Waarom voice phishing?

Voice phishing, ook bekend als vishing of call social engineering, kan worden ingezet om de veerkracht van medewerkers tegen telefoonfraude-aanvallen te testen en te verbeteren. Het biedt de mogelijkheid om kwetsbare plekken te identificeren en het risico van gerichte aanvallen te verminderen. Bovendien is het een effectieve manier om medewerkers te laten zien hoe dergelijke aanvallen eruitzien en hoe ze zich ertegen kunnen beschermen.

Door medewerkers bewust te maken van deze bedreigingen en hen te trainen in het omgaan met dergelijke situaties, kan uw organisatie de kans op een succesvolle aanval verminderen en de algemene beveiliging verbeteren. Het is een proactieve maatregel die helpt bij het vergroten van de weerbaarheid van medewerkers tegen telefonische fraudepraktijken.

Cybersecurity puzzelstuk
Consultancy

Wat doen we?

Voorbereiding: In overleg met u stellen we een realistisch scenario op, waarop we een gedetailleerd script baseren. Daarnaast bepalen we welke medewerkers of afdelingen gebeld zullen worden. Op deze manier kunnen we de voice phishing-test nauwkeurig afstemmen op de specifieke behoeften en omstandigheden van uw organisatie.

Uitvoering: We voeren de gesprekken uit waarbij we ons voordoen als een vertrouwd persoon en proberen informatie te verkrijgen, zoals gebruikersnamen, wachtwoorden, maar ook informatie over de namen van CEO/CFO. Daarnaast kunnen we de persoon aan de andere kant van de lijn proberen bepaalde handelingen te laten verrichten. Indien mogelijk worden de gesprekken opgenomen voor evaluatie- en trainingsdoeleinden.

Analyseren resultaten en bespreken rapport: Na het analyseren van de resultaten stellen we een rapport op met gedetailleerde bevindingen en praktische aanbevelingen. We zullen dit rapport met u bespreken om de resultaten en aanbevelingen toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden.

 

Voordelen van voice phishing

N

Inzicht

Evalueer het telefoongedrag van uw medewerkers en krijg inzicht in de informatie die zij delen en de handelingen die zij verrichten.

Door deze test uit te voeren, kunnen we identificeren welke gevoelige informatie mogelijk onbedoeld wordt gedeeld tijdens telefoongesprekken en welke risicovolle handelingen kunnen plaatsvinden.

N

Beschermen

Door het uitvoeren van voice phishing-testen kunnen we bijdragen aan een betere bescherming van bedrijfsgegevens en andere waardevolle informatie tegen onbevoegde toegang.

N

Voorkomen

Tijdens vakantieperiodes maken oplichters vaak gebruik van de gelegenheid om CEO-fraude te plegen. Ze bellen vooraf om te achterhalen wanneer de CEO en CFO met vakantie zijn en slaan vervolgens toe wanneer de organisatie kwetsbaar is.

Het is belangrijk om tijdens deze periodes extra waakzaam te zijn en de nodige beveiligingsmaatregelen te treffen om het risico van CEO-fraude te verminderen.

Waarom ICT-security van Lagarde Groep

Z

Op alle fronten beveiligd, van netwerk tot werkplek.

Z

Continu up-to-date, wapen u tegen nieuwe gevaren.

Z

24/7 support, altijd een aanspreekpunt.

Referenties

Logo Treur Kaas
logo Fruity pack
logo driestar educatief
logo van de brug

"Lagarde Groep beheert al jaren onze ICT-omgeving en zorgt dat de ICT-security continu up-to-date is. Prettig om hier geen omkijken naar te hebben en te weten dat je veilig digitaal werkt."

Gerrina Bakker - verantwoordelijk voor ICT bij HGJB

Logo ICT waarborg

NEN 7510 & ISO 27001

Met ISO 27001 en NEN 7510 tonen we aan dat ons management systeem voldoet aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging. Een extra zekerheid voor onze klanten dat er zorgvuldig met uw gegevens en informatie wordt omgegaan.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid