Continuïteit met een uitwijkvoorziening

Uitwijkvoorziening in de cloud
ICT wordt voor bedrijven steeds belangrijker, of zelfs onmisbaar. Er wordt flink geïnvesteerd in het slim gebruik maken van zowel private- als public cloud diensten. Dit resulteert in complexere omgevingen met steeds hogere beschikbaarheid- en compliancy eisen. Het ontwikkelen van een robuuste en flexibele uitwijkvoorziening is daarbij van groot belang voor de bedrijfscontinuïteit.

Security overleg
Een goede ICT is onmisbaar voor bedrijven

Uitwijkvoorziening

Om bij ernstige calamiteiten, waarbij de ICT infrastructuur niet meer beschikbaar is, de core business niet in gevaar te laten komen, kunt u gebruik maken van de uitwijkvoorziening van Lagarde Groep. U hoeft zelf geen datacentrum af te huren en niet te zorgen voor dure apparatuur. U repliceert uw omgeving simpelweg naar ons datacentrum. Daarbij maakt het niet uit of uw omgeving bestaat uit enkele servers, of uit een compleet datacentrum inclusief centrale storage.

Voor elke situatie kunnen wij u een passende oplossing adviseren. Dit kan een private cloud of public cloud replicatie zijn of een replicatie naar één van uw eigen bedrijfslocaties. Doordat bij een uitwijkvoorziening niet alleen de data maar ook de gehele infrastructuur wordt gerepliceerd, bent u verzekerd dat bij een eventuele calamiteit binnen korte tijd uw bedrijfsnetwerk verder draait en bereikbaar is voor uw werknemers.

ict-consultancy-continuiteit
Uitwijkvoorziening regelen
“Een private of public cloud uitwijkvoorziening? Voor iedere situatie een passende oplossing.”

Calamiteitenplan

Een calamiteit heeft meestal direct gevolgen voor de beschikbaarheid van uw bedrijfsdata en andere ICT middelen. Zodra er een calamiteit optreedt, dient dan ook duidelijk te zijn welke data en systemen weer als eerste beschikbaar moeten komen, voor wie ze beschikbaar moeten zijn en welke middelen en mensen daarbij nodig zijn. Kortom: er dient een calamiteitenplan te zijn. Het doel van het calamiteitenplan is om duidelijk af te spreken in welke situaties, met welke mensen en op welke wijze we gebruik gaan maken van de uitwijkvoorziening bij een calamiteit en welke criteria en limieten daarbij gelden. Onze consultants helpen u daarin.

calamiteitenplan
Neem contact met ons op

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren