SharePoint Online

Efficiënter werken met SharePoint online

SharePoint Online is hét platform en de ICT-oplossing voor elk bedrijf dat in de cloud wil werken, Van MKB-bedrijf tot multinational. SharePoint Online zorgt voor een efficiënte manier van werken, mits professioneel ingericht. Dit online platform is onderdeel van de Office 365 Suite van Microsoft en werkt dan ook optimaal samen met de andere applicaties van Office 365. Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Wat is SharePoint online?

SharePoint Online is een platform van Microsoft. Met dit platform kunnen organisaties hun eigen websites opzetten en deze gebruiken om informatie uit te wisselen. SharePoint wordt daarom in de meeste gevallen gebruikt als intranet.

SharePoint kent de meest uiteenlopende functionaliteiten. We lichten de ‘opslagfunctie’ voor u uit. Al uw digitale bestanden slaat u eenvoudig op in SharePoint. Denk hierbij aan word- en Excel-documenten, maar ook aan video’s. Doordat alles zich in één omgeving bevindt, deelt u deze bestanden eenvoudig én veilig.

Geen fileshare, maar cloudopslag

In plaats van op een fileshare, gedeelde schijven en dergelijke, maakt u gebruik van de cloudopslag van Microsoft. Daarnaast heeft u de mogelijkheid informatie over medewerkers, klanten en projecten onder te brengen in SharePoint of de hieraan gekoppelde applicaties, zoals Delve. Op die manier is SharePoint te gebruiken als Document Management System (DMS), maar ook als intranet en als werkomgeving waarin uw organisatie kan samenwerken.

SharePoint online cloudopslag
Brainstorm ICT
“SharePoint inrichten? En de voordelen van SharePoint online benutten?”

Voordelen SharePoint

De voordelen van SharePoint opgesomd:

  • Eenvoudig beheer
  • Altijd en overal toegang tot je bestanden (mits er verbinding is met internet)
  • Eenvoudig delen van data
  • Altijd up-to-date door automatische updates
  • Krachtige zoekfunctie (zoeken door alle metadata)
  • Goede beveiliging

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag.

SharePoint 365

SharePoint is onderdeel van Microsoft 365. Microsoft 365 biedt verschillende diensten aan om efficiënter én veiliger te werken. Dit biedt veel mogelijkheden wanneer u werkt met SharePoint. SharePoint integreert naadloos met de andere applicaties van Microsoft.

Dus Office-programma’s (Word, Excel e.d.) kunnen perfect gebruikt worden in combinatie met SharePoint. Of PowerBI om dashboards aan de SharePoint omgeving toe te voegen. Ook zijn er diverse mogelijkheden als het gaat om beveiliging.

Samenwerken in de cloud

Zoekt u naar een betere manier van samenwerken? Online data storage heeft als voordeel dat u of de leden van uw organisatie eenvoudig informatie uitwisselen en samenwerken. Via de Office 365 Suite wordt er tegelijkertijd aan documenten gewerkt in de cloud. Ook is het beheer van rollen en rechten gebruiksvriendelijk. U regelt eenvoudig toegang en bewerkersrechten.

SharePoint 365 inrichten

SharePoint Online eenvoudig te beheren en u kunt SharePoint inrichten naar uw wensen. Wat betekent dit? U creëert eigen workflows voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. U bouwt sitepagina’s die de informatie tonen aan uw klanten en/of werknemers. Het gaat zelfs een stap verder. Met ‘Powerapps’ ontwikkelt u uw eigen apps die u gebruikt binnen SharePoint. Eindeloze mogelijkheden.

SharePoint beheer

De bijzonder uitgebreide mogelijkheden van SharePoint beheer wilt u natuurlijk goed kunnen beheren. En dat kan uitstekend. Bijvoorbeeld het inrichten van uitgebreide rechten- en rollenstructuren waarmee goed wordt afgebakend welke groepen gebruikers toegangs- of bewerkrechten hebben tot sites, bibliotheken en zelfs afzonderlijke bestanden. Naast deze gebruikersrechten wordt ook de beveiliging van uw data door versiebeheer gewaarborgd en zijn er allerlei beveiligingspolicies in te stellen waarmee het juiste gebruik van gevoelige informatie automatisch wordt geregeld.

SharePoint beheer

SharePoint online training

U heeft professioneel SharePoint laten inrichten. En nu? Ons Advies: Laat uw medewerkers een SharePoint online training volgen voordat zij gaan werken in deze omgeving.

Wij verzorgen SharePoint trainingen voor zowel eindgebruikers als beheerders. Samen zorgen we ervoor dat uw organisatie het maximale haalt uit SharePoint Online.

Neem contact met ons op
  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren