Moderne veilige werkplek

Waarom u uw werkplek onderhanden moet nemen

De manier waarop we werken verandert. Dat vraagt om een andere aanpak en inrichting van onze werkplek. Zeker als u uw huidige werknemers wilt vasthouden én verwacht binnenkort op zoek te moeten naar nieuw talent. 

 De afgelopen jaren zijn we slimmer en efficiënter gaan (samen)werken. Nieuwe technologieën stellen ons in staat plaats- en tijd onafhankelijk ons werk te doen, op een naadloze en veilige manier.

Mede daardoor zijn werk en privé allang niet meer zo gescheiden als vroeger.

  infographic moderne werkplek toen vs nu
  moderne werkplek

  Waarom een moderne veilige werkplek?

  De moderne werkplek biedt mogelijkheden om meer uit uw tijd te halen. Om bijvoorbeeld onderweg uw mail te checken of online een vergadering bij te wonen. Dat willen medewerkers op verschillende apparaten en vanaf verschillende locaties kunnen doen, dus programma’s moeten hiervoor geschikt zijn.

  Kennis delen is essentieel in de huidige informatiesamenleving. Daarom willen steeds meer organisaties dat hun mensen ook overal en altijd kunnen samenwerken. Niet alleen met collega’s onderling, maar ook met klanten, partners en leveranciers.

  Wat een moderne veilige werkplek u oplevert?

  • Kostenbesparingen;
  • Blijere werknemers;
  • Lager ziekteverzuim;
  • Flexibelere organisatie.
  Herkent u (één van de) onderstaande vragen?
  • Hoe kunnen mijn medewerkers altijd met de juiste software werken op de verschillende apparaten?
  • Hoe kan ik de hardware en software van mijn medewerkers efficiënt beheren?
  • Hoe beveilig ik mijn hardware en software?
  • Hoe scherm ik bedrijfsgegevens af wanneer medewerkers op eigen apparaten werken?
  • Hoe centraliseer en back-up ik mijn data?
  • Hoe centraliseer en onderhoud ik mijn applicaties?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers flexibel kunnen werken (eigen tijd en locatie)?
  • Hoe versturen medewerkers grote bestanden?
  Een moderne en veilige werkplek geeft antwoord op al deze vragen!

  Tijdsbesparing

  Met een moderne werkplek bespaart u tijd en krijgt u meer in dezelfde tijd gedaan.

  Z

  Minder fouten

  Met een moderne werkplek werkt u accurater wat leidt tot minder frustratie en fouten.

  Tevredenheid

  Een efficiente werkwijze zal zorgen voor hogere tevredenheid onder de werknemers!

  Moderne werkplek

  Een moderne werkplek betekent eigenlijk dat u sneller en slimmer gaat werken. Want vraag uzelf eens af: werken uw collega’s optimaal samen aan documenten? Kan hun computergebruik mogelijk efficiënter?

  Een greep uit de mogelijkheden van een moderne werkplek:

  • U werkt gelijktijdig aan bestanden.
  • U bent niet meer gebonden aan uw fysieke werkplek op kantoor.
  • U vergadert digitaal, vanaf welke locatie u maar wilt.

   

   

   

  videovergaderen Teams

  “Flexjobs voerde een onderzoek uit onder 3.100 professionals (tussen de 20 en 60+ jaar). Hieruit concludeerden zij dat 93 procent van de professionals liever buiten kantoor werkt, waarbij thuis (51 procent) de voorkeur krijgt. Daar is minder afleiding van pratende collega’s, kantoorpolitiek en meetings.”

  %

  van de kantoormedewerkers heeft moeite om documenten te vinden

  %

  heeft moeite met het delen en verkrijgen van goedkeuring voor documenten

  %

  worstelt met het beheren van meerdere versies

  Efficiënt (samen)werken met Microsoft Teams

  Teams is een applicatie van Microsoft en onderdeel van Microsoft 365. Met behulp van deze applicatie werkt u samen in ‘teams’.

  Microsoft Teams integreert vergaderingen, tekstberichten en telefoongesprekken en brengt deze samen met de vertrouwde Office-apps. Alles op één veilige locatie.

  Wilt u zelf van achter uw scherm Teams ervaren?

  E-book Microsoft Teams 2.0

  Nog meer halen uit Microsoft Teams? In dit e-book leest u meer over:

  • Basis- en geavanceerde functionaliteit;
  • Communiceren en vergaderen;
  • Integratiemogelijkheden;
  • Beleid.

  We sluiten af met 12 praktische tips die u direct kunt toepassen!

  Download gratis

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Functie uitgelicht

  Bellen via Microsoft Teams

  Veel organisaties maken gebruik van Microsoft Teams om efficiënter samen te werken. Hierdoor bent u niet meer geboden aan uw bureau op kantoor. Mede door het gebruik van de functionaliteiten van Teams zoals:

  • chat;
  • online vergaderen;
  • bestanden delen,

   Hoe het handig zou het zijn als Microsoft Teams ook de app is waar uw telefonie samenkomt? Dit is mogelijk! Hoe? Door volledig over te stappen op Microsoft Teams bellen of uw ‘traditionele’ telefooncentrale uit te breiden. U belt dan zowel vast als mobiel met Microsoft Teams. 

  Microsoft 365 security

  Veilige werkplek

  Ga ik digitaal (samen-) werken binnen mijn organisatie makkelijker maken? Of maak ik het vooral veiliger? Het lijkt een duivels dilemma. Bijvoorbeeld als u wilt dat werknemers eenvoudig in kunnen loggen en overal kunnen werken. Anderzijds wilt u er alles aan doen om een datalek te voorkomen.

  Zijn deze belangen wel met elkaar te verenigen? Het antwoord is gelukkig ‘ja’ door het gebruik van  Microsoft 365. Dit platform combineert het gemak van Office 365, SharePointTeams met de laatste security oplossingen tegen nieuwe vormen van cybercrime. 

  Het aantal gevallen van cybercrime neemt schrikbarend toe. En steeds vaker is het mkb slachtoffer. De tijd dat u aan simpele antivirus software, een firewall en af en toe back-uppen genoeg had is simpelweg voorbij. 

  Om u hiertegen te wapenen, lichten we een paar security oplossingen voor u uit.

  Beveiliging tegen externe bedreigingen?

  Cyberaanvallen zijn al lang niet meer werk van jongens die als ‘leuke uitdaging’ een bedrijfsnetwerk lamleggen. Achter de moderne aanvallen gaan geslepen criminelen schuil, die organisaties afpersen voor serieuze bedreigingen. Ook de zogenaamde CEO-fraude neemt toe, waarbij criminelen zich met een nagemaakte e-mail voordoen als manager die opdracht geeft voor grote betalingen. Veel van deze bedreigingen bereiken organisaties via e-mails met verdachte afzenders, links of bijlagen.

  Om u hiertegen te wapenen heeft Microsoft Advanced Threat Protection (ATP) ontwikkeld. Dit is een techniek die automatisch alle e-mails scant en zo gevaarlijke signalen herkent.

  Identiteitscontrole

  Gebruikersnaam, wachtwoord, inloggen. Hartstikke veilig toch? In de basis wel. Maar hoe weet je nou zeker dat het geen hacker is die inlogt met gestolen gegevens? Hier komt identiteitscontrole kijken. Aan de hand van meerdere variabelen controleert Microsoft 365 of deze inlogpoging wel legitiem is:

  • Bevindt de inlogger zich bijvoorbeeld wel in Nederland?
  • Welke internetverbinding wordt er gebruikt?

  Multi-Factor Authentication biedt in dit soort gevallen uitkomst. Hierbij ontvangt een werknemer tijdens het inloggen bijvoorbeeld een SMS met een code, die ingevuld moet worden om door te mogen. Zo hebben hackers niets aan gestolen wachtwoorden zonder gelijktijdige toegang tot de bijbehorende telefoon.

  Gelijktijdig met deze extra handeling voor gebruikers verhoogt Microsoft 365 ook het gemak. Zo kan men nu zelf een wachtwoord resetten zonder tussenkomst van IT. Ook het zogenaamde Single Sign On neemt in populariteit toe. Ben je eenmaal veilig ingelogd? Dan kan je zo snel schakelen tussen allerlei online (Microsoft/Office) applicaties, zonder dat je hier telkens een apart wachtwoord voor hoeft in te vullen. Handig!

  Beheer mobiele apparaten

  Vroeger was het beheer van IT veel makkelijker. Weet u nog? Een kantoor stond vol lichtgrijze PC’s die, alleen al vanwege hun gewicht, nergens heen konden. Opslaan deed u op een floppy. Data en documenten verlieten zelden ‘fysiek’ het pand. Heel misschien kon een computer verbinden met een lokale file-server of zelfs met het internet. 

  We werken allang niet meer (alleen) op een vaste computer in ons kantoor. Sterker nog, we werken vaak al niet eens meer (alleen) op apparaten ‘van de zaak’. Thuis, onderweg of op kantoor werken we op onze laptop, tablet of smartphone. En krijgt u geen (top-) telefoon van de baas? Dan gebruikt u toch gewoon uw eigen smartphone.

  Door deze wildgroei aan apparaten, en de vele internetverbindingen die we overal gebruiken, krijgt IT-beveiliging een hele nieuwe dimensie. Ieder apparaat is een potentieel doelwit voor hackers. Deze cybercriminelen zoeken altijd de weg van de minste weerstand. De slechtst beveiligde computer, tablet of smartphone. Nu is het beveiligen van IT al lastig genoeg als je alle hardware zélf koopt en beheert. Dus wat doet u tegen een werknemer die zakelijk inlogt via zijn slecht beveiligde privécomputer?

  Om deze reden zet Microsoft 365 stevig in op Mobile Device Management. Met deze oplossingen beheert u op afstand welke apparaten uw collega’s zakelijk gebruiken. U ziet of deze veilig zijn, en onderneemt passende acties als dit niet zo is. Denk bijvoorbeeld aan het ‘gedwongen’ updaten van antivirussoftware of het op afstand wissen van gegevens op een gestolen apparaat. 

  Bescherming van documenten

  Door alle berichten over hackers, cyberspionage en misleidende e-mails zijn we geneigd te denken dat de grootste bedreiging van buiten onze organisatie komt. Dit beeld moeten we bijstellen. De meeste datalekken ontstaan nog altijd door onoplettendheid en nalatigheid van het eigen personeel.
  Een veelvoorkomende ‘blunder’ is het per ongeluk aanschrijven van de verkeerde persoon bij het e-mailen van gevoelige informatie. Door het automatisch aanvullen van e-mailadressen in Outlook schrijf je zo per ongeluk ‘de Johan bij de klant’ in plaats van ‘de Johan op je eigen afdeling’ aan.

  Een eerste stap in de goede richting is het delen van bestanden via bijvoorbeeld OneDrive en Teams (nu al standaard beschikbaar in Office 365). Hierbij geef je mensen toestemming om bestanden in te zien, maar kan je deze ook weer intrekken. Dit geeft al meer controle, want een verzonden e-mail laat zich niet terughalen.

  Een belangrijke tweede techniek is nu standaard onderdeel van Microsoft 365 – Information Protection. Hiermee kan je per bestand een ‘vertrouwelijkheidsniveau’ instellen en beperkingen opleggen zoals ‘niet kopiëren’ en ‘niet doorsturen’. Zo regel je eenvoudig dat documenten niet naar iemand buiten de organisatie verzonden worden, of alleen gelezen mogen worden door het eigen hoger management.

  Beveilig uw digitale werkomgeving

  Microsoft 365 geeft organisaties alle tools om zich te wapenen tegen moderne bedreigingen. Voor een paar euro meer dan een eenvoudige Office 365-licentie onderneem jij veilig verder in een tijd waarin cybercrime de krantenkoppen domineert.

  Lagarde Groep kent als geen ander de functionaliteiten van Microsofts 365 De Moderne Werkplek, en ziet snel waar de verbeterkansen liggen.

  Samen ontstaat zo een plan voor een toekomstbestendige IT. Hierin speelt Lagarde Groep niet alleen een technische rol maar ook een inspirerende. De juiste software installeren is namelijk pas stap één.

  Slot security

  7 tips om datalekken te voorkomen

  Digitale gevaren liggen overal op de loer. Ook voor de MKB-bedrijven! Vooral de minder grote bedrijven beschikken niet over enorme ICT-afdelingen. 

  Hoe zorgt u er dan voor dat de ICT security zo optimaal mogelijk is ingericht? In onze infographic (A4) geven we u 7 tips. Deze downloadt u direct door onderstaand uw naam en e-mailadres in te vullen!

  Infographic 7 tips tegen datalekken

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Mockup Infographic security

  Wat Lagarde Groep uniek maakt

  1

  Complete oplossingen

  Wij bieden integrale oplossingen op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging. Van inventarisatie tot en met beheer en optimalisatie.

  Z

  Jarenlange ervaring

  Al Sinds 1991 helpt Lagarde Groep organisaties haar doelen  beter bereiken. 

  Uw eigen Klantteam

  Heeft u een vraag of wens? Dan kunt u op ieder moment terecht bij uw eigen klantteam. Korte lijnen en accurate support!

  Enkele opdrachtgevers 

  Logo Treur Kaas
  logo Fruity pack
  logo driestar educatief
  logo van de brug

  Advies & Support

  Al sinds 1991 leveren wij telefonie- en IT-oplossingen aan bedrijven en organisaties. Nu IT en telefonie steeds meer in elkaar verweven raakt kunnen wij u met onze expertise van passend advies voorzien.

  Wat onderscheid ons van andere partijen? Onze klantteams! Deze teams, bestaande uit meerdere engineers, staan altijd voor u klaar om u verder te helpen. Een foutje in het systeem? Uitbreiden van functionaliteit? Integratie realiseren? Wij helpen u graag!

  Bekijk de video voor een beter beeld over de werkwijze van onze klantteams. 

  Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Vul onderstaand formulier in. Wij informeren u graag vrijblijvend.

  Neem contact met ons op
  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
  Annuleren