Multifactor Authenticatie

Beveilig uw accounts

Het stelen van inloggegevens gebeurt steeds vaker. Beveiliging met een gebruikersnaam en wachtwoord is vaak niet meer voldoende. Zeker niet bij accounts met waardevolle data. Tel daarbij op dat het aantal cloud- en mobiele oplossingen toeneemt. Digitale toegangsbeveiliging is belangrijker dan ooit. Een goede security oplossing hiervoor is Multifactor Authenticatie (MFA).

MFA is snel te implementeren en zorgt voor een krachtig extra slot op de digitale deur. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Wat is Multifactor Authenticatie?

De naam zegt het eigenlijk al: authenticeren op basis van meerdere factoren. Na deze authenticatie(s) wordt op een veilige manier toegang verleend.

Er zijn verschillende vormen van multifactor authenticatie:

  • Kennen: We krijgen verschillende vragen waaruit moet blijken dat wij de juiste persoon zijn;
  • Hebben: We hebben een pinpas of smartcard;
  • Zijn: We gebruiken biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk.

Een combinatie van bovenstaande noemen we Multifactor Authenticatie: de pinpas (iets wat je hebt) en de pincode (iets wat je kent). Het achterliggende systeem gebruikt daarbij dus twee factoren om de identiteit van een gebruiker vast te stellen.

“U betaalt per gebruiker per maand. U kunt maandelijks opzeggen. Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wij informeren u graag.”

Twee factor authenticatie (2FA) vs multifactor authenticatie (MFA)

Een andere veelgehoorde term is twee factor authenticatie. Het verschil zit in de hoeveelheid factoren die gebruikt worden om de identiteit van de gebruiker vast te stellen. Twee factor authenticatie gebruikt een maximum van 2 factoren, bijvoorbeeld een wachtwoord en een pincode. Multifactor gebruikt meerdere factoren. 2FA is dus onderdeel van MFA.

Verschillende vormen

Er zijn, zoals hierboven vermeld, verschillende vormen van authenticeren.

Vragen

Ook wel aangeduid als ‘kennen’. Bij het inloggen worden verschillende vragen gesteld aan de gebruiker om de identiteit te bevestigen. ‘Wat is uw geboortejaar?’ of ‘wat is de achternaam van uw beste jeugdvriend(in)?’ zijn veelvoorkomende voorbeelden van deze vragen.

Pincode of smartcard

De pincode of smartcard valt onder ‘hebben’. Bij het inloggen wordt gevraagd om een code. Nadat de gebruiker deze ingeeft, en dus voldoet aan de extra factor, wordt hij/zij succesvol ingelogd.

Biometrie

De laatste mogelijkheid is biometrie, ook wel bekend als ‘zijn’. Bijvoorbeeld een vingerafdruk scannen om in te loggen.

Multifactor Authentication app

De MFA-oplossing van Lagarde Groep, een smartphone app, kenmerkt zich door eenvoud. In plaats van een code op uw mobiel over te typen op uw scherm, ontvangt u een pushnotificatie. Met één druk op de knop bevestigt u uw identiteit en logt u in.

 

MFA Microsoft

De Multifactor Authenticatie oplossing van Lagarde Groep is ook toepasbaar op uw Microsoft producten. Hierdoor heeft u naadloze toegang tot elke toepassing vanaf vrijwel elke locatie en elk apparaat.

Multifactor Authenticatie Azure

Microsoft Azure is een cloud computing-platform van Microsoft. Via dit platform worden een aantal internetdiensten aangeboden via het internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf. Goede beveiliging is essentieel. De Lagarde Groep MFA-oplossing is ook toepasbaar op Microsoft Azure.

Multifactor Authenticatie Office 365

Office 365 is onderdeel van Microsoft Azure. Ook hier is de multifactor authenticatie van Lagarde Groep op toe te passen. U bent verzekerd van een beveiligde Office 365 omgeving.

Kantoorwerk
Toelichting security scan op bord

MFA als onderdeel van security scan

Lagarde Groep helpt u om risico’s in kaart te brengen door het uitvoeren van een security audit en helpt u bij het opstellen en uitvoeren van een goed security beleid. Uw beveiligingsniveau wordt dan in kaart gebracht aan de hand van een security framework. Multifactor Authenticatie is onderdeel van dit framework.

Deze MFA-oplossing is onder andere uniek door de zogenaamde ‘push’ notificatie: er hoeft geen code te worden overgetypt, maar op de mobiele app is een vinkje aanklikken voldoende om toegang te verlenen.

U betaalt per gebruiker per maand. U kunt maandelijks opzeggen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag.

Veelgestelde vragen
Wat is MFA?

MFA staat voor multi-factor authentication en betekent ‘meervoudige authenticatie’. Naast een inlog is er nog een factor nodig om in te loggen, bijvoorbeeld een code op mobiel of een e-mail. Handig in de strijd tegen cybercriminaliteit, waarbij er meer dan gebruikersnaam en wachtwoord nodig is om in te loggen.

Wat is het verschil tussen 2FA en MFA?

In principe zijn 2FA en MFA hetzelfde. Namelijk het meermaals verifieren om in te loggen. bij 2Fa gaat het, naast de gebruikersnaam en wachtwoord, om één extra verificatie. Bij MFA (multi) kunnen het er meerdere verificaties zijn, dus bijvoorbeeld een extra code op uw mobiele telefonie en een e-mail ter verificatie.

Hoe werkt MFA?

MFA betekent dat u aan het inloggen, naast uw gebruikersnaam en wachtwoord, nog één of meerdere verificaties toevoegt. Bijvoorbeeld een code die u ontvangt op uw mobiel of een vraag wanneer alleen u het antwoord op weet. Hieronder enkele voorbeelden.

Waarom MFA?
MFA is in deze digitale tijden een welkome aanvulling op het securitybeleid van organisaties. Hackers worden steeds creatiever en al eens te meer is aangetoond dat een gebruikersnaam en wachtwoord niet voldoende meer is om accounts te beveiligen. Een extra digitaal slot in de vorm van een extra verificatie zou daarom bij iedere inlog van toepassing moeten zijn. Hackers hebben dan aan gebruikersnaam en wachtwoord niet meer voldoende om toegang te krijgen tot uw data.
Hoe stelt u MFA in?

MFA is door iedereen in te stellen. Mogelijk heeft u in de privésfeer ervaring met (belangrijke) accounts die u heeft voorzien van MFA. Voorbeelden van MFA zijn Google Authenticator en DUO mobile app. Het toevoegen van accounts binnen deze apps is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te realiseren. Wilt u MFA echter zakelijk gaan instellen? Dan is ons advies u goed in te lezen over hoe dit te beheren. Het gaat tenslotte om het beveiligen van en toegang verlenen tot uw data. Hoe regelt u dit voor nieuwe gebruikers? Wat als een device kwijtraakt, hoe gaat u hiermee om?

Lagarde Groep beheert de ICT-omgeving van vele organisaties en neemt hierin ook het securitybeleid en dus het beheren van MFA in mee.

Meestgebruikte MFA applicaties

Er zijn meerdere applicaties die je kunt gebruiken als MFA. Google Authenticator en DUO Mobile zijn de bekendste en bieden veel mogelijkheden qua gebruik en beheer.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid