Multifactor Authenticatie

Beveilig uw accounts

Het stelen van inloggegevens gebeurt steeds vaker. Beveiliging met een gebruikersnaam en wachtwoord is vaak niet meer voldoende. Zeker niet bij accounts met waardevolle data. Tel daarbij op dat het aantal cloud- en mobiele oplossingen toeneemt. Digitale toegangsbeveiliging is belangrijker dan ooit. Een goede oplossing hiervoor is multifactor authenticatie.

Wat is Multifactor Authenticatie?

De naam zegt het eigenlijk al: Authenticeren op basis van meerdere factoren. Na deze authenticatie(s) wordt op een veilige manier toegang verleend.

Er zijn verschillende vormen van multifactor authenticatie:

  • Kennen: We krijgen verschillende vragen waaruit moet blijken dat wij de juiste persoon zijn;
  • Hebben: We hebben een pinpas of smartcard;
  • Zijn: We gebruiken biometrische gegevens, zoals een vingerafdruk.

Een combinatie van bovenstaande noemen we multifactor authenticatie: de pinpas (iets wat je hebt) en de pincode (iets wat je kent). Het achterliggende systeem gebruikt daarbij dus twee factoren om de identiteit van een gebruiker vast te stellen.

MFA voor uw organisatie
“U betaalt per gebruiker per maand. U kunt maandelijks opzeggen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag.”

Twee factor authenticatie (2FA) vs multifactor authenticatie (MFA)

Een andere veelgehoorde term is twee factor authenticatie. Het verschil zit in de hoeveelheid factoren die gebruikt worden om de identiteit van de gebruiker vast te stellen. Twee factor authenticatie gebruikt een maximum van 2 factoren, bijvoorbeeld een wachtwoord en een pincode. Multifactor gebruikt meerdere factoren. 2FA is dus onderdeel van MFA.

Verschillende vormen:

Er zijn, zoals hierboven vermeld, verschillende vormen van authenticeren.

Vragen:

Ook wel aangeduid als ‘kennen’. Bij het inloggen worden verschillende vragen gesteld aan de gebruiker om de identiteit te bevestigen. ‘Wat is uw geboortejaar?’ of ‘wat is de achternaam van uw beste jeugdvriend(in)?’ zijn veelvoorkomende voorbeelden van deze vragen.

Pincode of smartcard:

De pincode of smartcard valt onder ‘hebben’. Bij het inloggen wordt gevraagd om een code. Nadat de gebruiker deze ingeeft, en dus voldoet aan de extra factor, wordt hij/zij succesvol ingelogd.

Biometrie:

De laatste mogelijkheid is biometrie, ook wel bekend als ‘zijn’. Bijvoorbeeld een vingerafdruk scannen om in te loggen.

Multi-factor authentication app

De MFA-oplossing van Lagarde Groep, een smartphone app, kenmerkt zich door eenvoud. In plaats van een code op uw mobiel over te typen op uw scherm, ontvangt u een push-notificatie. Met één druk op de knop bevestigt u uw identiteit en logt u in.

 

MFA Microsoft

De Multifactor Authenticatie oplossing van Lagarde Groep is ook toepasbaar op uw Microsoft producten. Hierdoor heeft u naadloze toegang tot elke toepassing vanaf vrijwel elke locatie en elk apparaat.

Multifactor authenticatie Azure

Microsoft Azure is een cloud computing-platform van Microsoft. Via dit platform worden een aantal internetdiensten aangeboden via het internet of binnen de omgeving van het eigen bedrijf. Goede beveiliging is essentieel. De Lagarde Groep MFA-oplossing is toepasbaar op Microsoft Azure.

Multifactor authenticatie Office 365

Office 365 is onderdeel van Microsoft Azure. Ook hier is de multifactor authenticatie van Lagarde Groep op toe te passen. U bent verzekerd van een beveiligde Office 365 omgeving.

Toelichting MFA op scherm
Toelichting security scan op bord

MFA als onderdeel van security scan

Lagarde Groep helpt u om risico’s in kaart te brengen door het uitvoeren van een security audit en helpt u bij het opstellen en uitvoeren van een goed security beleid. Uw beveiligingsniveau wordt dan in kaart gebracht aan de hand van een security framework. Multifactor authenticatie is onderdeel van dit framework.

Deze MFA-oplossing is onder andere uniek door de zogenaamde ‘push’ notificatie: er hoeft geen code te worden overgetypt, maar op de mobiele app is een vinkje aanklikken voldoende om toegang te verlenen.

U betaalt per gebruiker per maand. U kunt maandelijks opzeggen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij informeren u graag.

Neem contact met ons op
  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren