Bedrijfsnetwerken

Een betrouwbaar bedrijfsnetwerk

Bedrijfsnetwerk aanleggen

Een betrouwbaar bedrijfsnetwerk, daar gaat het u om. Een stabiel bedrijfsnetwerk is altijd beschikbaar en waarborgt de continuïteit van uw ICT-omgeving en daarmee de bedrijfsprocessen. Een professioneel bedrijfsnetwerk zorgt simpelweg voor een goede verbinding. Daarnaast is een goede ICT-infrastructuur belangrijk voor het groeiende aantal IP-diensten. Denk hierbij aan diensten met betrekking tot beveiliging (alarm, camerabewaking, toegangsbeheer) en telefonie (VoIP, hosted telefonie en Microsoft Teams Telefonie).

Op deze pagina informeren we u over:

zakelijk glasvezel

Zakelijke verbindingen (WAN)

Uw zakelijk internet is óók actief wanneer niemand bewust online is. Internet Protocol (IP) is de motor achter uw internet-telefonie, IP-camerabewaking, IP-alarmmelding en IP-toegangscontrole. Bovendien is het nodig voor dataopslag en software hosting in de cloud. 

Ook zien we steeds vaker dat meerdere vestigingen direct verbonden worden met het datacenter. Voordeel hiervan is dat u flexibeler in de keuze voor hardware en applicaties (zelf regelen of bij Microsoft afnemen).

Glasvezel is de standaard voor het verbinden van uw netwerk. Een betrouwbare oplossing met hoge capaciteit en hoge datasnelheden. Daarnaast leveren wij diensten zoals 4G, datacenter oplossingen en DSL.

Lokale netwerken (SD-LAN, WIFI)

Het belangrijkste is dat devices veilig verbinden met uw netwerk. Of dit nou met een bedraad of onbedraad (WLAN/WiFi-)netwerk is. Met een professioneel (WiFi-)netwerk beheert u dit eenvoudig én bent u verzekerd van een goede performance.

Lagarde Groep is specialist als het gaat om het realiseren van betrouwbare robuuste netwerkoplossingen.

Cloudmigratie

Netwerksecurity

Vandaag de dag is security belangrijker dan ooit. Er gaat meer en meer data over het lijntje en u moet er niet aan denken als deze data ‘lekt’.

Met behulp van netwerksecurity detecteert u verdacht digitaal gedrag. En dus kunt u daarop actie ondernemen. Zo voorkomt u datalekken!

Uw omgeving wordt continu gemonitord met professionele netwerksecurity.

Netwerkbeheer

Uw netwerk is het hart van uw ICT-omgeving. Misschien zelfs het hart van uw organisatie. Dat merkt u op het moment dat er zich een storing voordoet. Hoelang zijn uw medewerkers productief zonder e-mail en internet? Hoe haalt u het maximale uit uw netwerk?

Wij snappen de rol van goed netwerkbeheer in uw totale bedrijfsproces en nemen dit graag voor u uit handen.

Netwerkbeheer

Referenties netwerken

Logo nieuwkoop
Logo de Schutse
Logo Berg Toys
Logo Driestar Educatief
ERVARINGEN VAN OPDRACHTGEVERS

Goede ervaring met service van Lagarde. Kunnen het totaalpakket leveren en hebben intern een strakke organisatie.

Wim, Quiks

“Wij hebben voor onze winkels telefonie, netwerken en beveiliging uitbesteed aan Lagarde naar volle tevredenheid.

Bram, Binnenspecialist

Klantenvertellen liggend nagebouwd aug 2022

Referentie Berg Toys

Berg Toys verkoopt wereldwijd skelters en trampolines. Samen met Lagarde Groep is een effectieve WiFi-oplossing gerealiseerd in deze uitdagende omgeving. 

Referentie HKU

De HKU is de belangrijkste organisatie voor hoger onderwijs in de creatieve industrie. Lagarde Groep heeft voor de Hogeschool het draadloze netwerk gerealiseerd en is het aanspreekpunt voor alle vragen en support m.b.t. WiFi.

Waarom Lagarde Groep?

1

Gecertificeerde engineers

Engineers zijn continu op de hoogte van de nieuwste technologie en leveren accuraat support. O.a. door trainingen bij Cisco, Aruba en HP.

Z

Ervaring grote omgevingen

Grote ruimtes, meerdere vestigingen. Lagarde Groep heeft ervaring met grote omgevingen en projecten.

Partners

Lagarde Groep heeft partnerships met bekende partijen die netwerkoplossingen bieden. Denk aan Cisco, Aruba, HP, NDIX en Extreme Networks.

1

Complete oplossingen

Wij bieden integrale oplossingen op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging. Van inventarisatie tot en met beheer en optimalisatie.

Z

Jarenlange ervaring

Al Sinds 1991 helpt Lagarde Groep organisaties haar doelen  beter bereiken. 

Uw eigen Klantteam

Uw oplossing wordt beheerd door een klantteam van Lagarde Groep. Heeft u een vraag of wens? Dan kunt u op ieder moment terecht bij uw eigen klantteam. Korte lijnen en accurate support!

Enkele van onze

Partners en certificeringen

Aruba logo HPE
Logo Cisco Partner Select Certified
NDIX logo
Extreme Gold Partner logo
Eurofiber logo
fortinet
NDIX logo

Veelgestelde vragen

Wat is een ICT-netwerk en waarom is het belangrijk voor bedrijven

Een ICT-netwerk is een systeem van onderling verbonden computers, servers, netwerkapparatuur en andere digitale apparaten die informatie en bronnen met elkaar uitwisselen. Netwerken zijn cruciaal voor bedrijven, omdat ze efficiënte communicatie, samenwerking en gegevensuitwisseling mogelijk maken tussen medewerkers, afdelingen en locaties.

Wat zijn de belangrijkste componenten van een ICT-netwerk?

Enkele van de belangrijkste componenten van een ICT-netwerk zijn routers, switches, firewalls, servers, bekabeling, draadloze toegangspunten, netwerkinterfaces en netwerkprotocollen zoals TCP/IP.

Wat is een netwerkprotocol en waarom is het belangrijk?

Een netwerkprotocol is een set regels en procedures die bepalen hoe apparaten op een netwerk met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen. Protocollen zijn belangrijk omdat ze zorgen voor compatibiliteit en interoperabiliteit tussen verschillende apparaten en netwerkcomponenten, waardoor een gestandaardiseerde en efficiënte communicatie mogelijk is.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van draadloze netwerken (Wi-Fi) in een bedrijfsomgeving?

Draadloze netwerken bieden verschillende voordelen, zoals verbeterde mobiliteit en flexibiliteit, eenvoudigere installatie en uitbreiding, kostenbesparingen op bekabeling, en de mogelijkheid om eenvoudig gasttoegang te bieden aan klanten en bezoekers.

Wat zijn de beste praktijken voor ICT-netwerkbeveiliging?

Enkele van de beste praktijken voor netwerkbeveiliging zijn het implementeren van firewalls, het gebruik van sterke authenticatiemethoden, het regelmatig updaten van software en firmware, het scheiden van netwerksegmenten, het monitoren van netwerkverkeer, en het trainen van medewerkers in cybersecurity-bewustzijn.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid