Internet of Things

Gegevens uitwisselen middels internet

Efficiënt verbinden met internet

Straatverlichting, rookdetectors, afvalcontainers, verkeerscontroles en temperatuurbewaking in koelcellen of kassen; het kunnen allemaal zaken zijn die bediend kunnen worden of gegevens kunnen uitwisselen door middel van het Internet of Things (IoT). LoRa maakt het mogelijk om miljoenen sensoren kostenefficiënt te verbinden met internet. Organisaties kunnen hiermee mogelijk hun dienstverlening en bedrijfsprocessen verbeteren, kosten verlagen of zelfs nieuwe verdienmodellen ontwikkelen.

Internet of Things uitgelegd

Internet of Things (IoT) of ook wel het Internet of Everything (IoE) genoemd, zal steeds meer een wezenlijk onderdeel zijn van ons bestaan. Alles en iedereen kan tegenwoordig met elkaar in verbinding zijn. Hierdoor hebben we meer informatie dan ooit te voren. Dat verandert de manier waarop we werken en leven. We zoeken ook vaker naar informatie, het liefste realtime. Als alle voorspelde miljarden apparaten voor elke handeling of beslissing volledig afhankelijk zijn van hun internetconnectie, worden bandbreedte en stroomvoorziening al snel bottlenecks.

LoRa

LoRa wisselt kleine hoeveelheden informatie uit tussen objecten en systemen bij een zeer laag energieverbruik. LoRa staat voor Long Range en is een belangrijke factor om de ontwikkelingen van Internet of Things te versnellen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het LoRa protocol (LoRaWAN), een protocol voor mobiele netwerken dat speciaal is ontwikkeld om aan de hoge eisen van Internet of Things te kunnen voldoen. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. Hiermee is LoRa de optimale ondersteuning van Internet of Things en tegelijkertijd een energiezuinige oplossing. Via LoRa kunnen bijvoorbeeld sensoren hun data gemakkelijker op lange afstand naar het internet verzenden of kunnen apparaten vanaf het internet opdrachten krijgen, aan/uit, open/dicht/et cetera. LoRa maakt het mogelijk miljoenen sensoren die zeer weinig stroom en data gebruiken, zoals parkeersensoren en -meters, slimme verkeerslichten enzovoort, kostenefficiënt te verbinden met internet.

LoRa Internet of things

Voordelen van LoRa

LoRa biedt diverse voordelen. LoRa is praktisch (voor eenvoudige, incidentele data- uitwisseling. Zoals aan/uit, bezet/vrij, vol/leeg), energiezuinig (een LoRa accu kan tot 15 jaar lang data verzenden en ontvangen op 2 penlite-batterijen) en kostenefficiënt (lage connectivity-kosten). Daarnaast kan met LoRa tweewegverkeer plaatsvinden: apparaten kunnen niet alleen informatie verzenden, maar ook commando’s ontvangen.>

Public LoRa

Er is veel vraag naar een publiek LoRa-netwerk met landelijke dekking om hiermee kansen en mogelijkheden van deze nieuwe technologie optimaal te benutten. Vanwege de grote belangstelling heeft KPN de uitrol van het LoRa-netwerk in Nederland versneld. KPN heeft gepland om medio juni 2016 een landelijk dekkend netwerk te hebben voor LoRa.

De provider zal LoRa niet gebruiken als vervanging van 2g, 3g of 4g als mobiel netwerk, maar de technologie specifiek inzetten voor internet-of-things-toepassingen, zoals connected-auto’s, flexibele straatverlichting die op afstand aan of uit kan worden gezet en slimme afvalbakken die kunnen doorgeven wanneer ze vol zijn. Het netwerk is bedoeld voor apparatuur die niet constant een internetverbinding hoeft te hebben, maar alleen af en toe wat data moeten doorgeven.

~

Private Lora

Een organisatie kan ervoor kiezen om zelf een eigen beveiligd Internet of Things netwerk op basis van LoRa technologie te laten implementeren: private LoRa. De sensoren/hardware zijn hetzelfde als bij publiek LoRa, waardoor er een enorme beschikbaarheid is van sensoren. De voordelen van een Private LoRa ten opzichte van Publiek LoRa zijn met name te vinden in ‘zelf in controle’, kostenbesparing, flexibiliteit, schaalbaarheid en security.

E-book digitale transformatie - bedrijven moeten veranderen

Technologische mogelijkheden ontwikkelen zich razendsnel. Uw concurrenten zien dit en ondernemen actie. Aan de andere kant wil de klant steeds sneller worden geholpen. Als bedrijf wordt u gedwongen te transformeren.

Digitale transformatie verandert uw complete manier van werken. Op
ieder niveau gaat u uw technologie opnieuw inzetten/stroomlijnen
om opnieuw te focussen en de klantervaring te verbeteren.
Uw belangrijkste indicatoren zijn natuurlijk een verhoogde omzet en
winst, maar een verbeterde klantervaring is de sleutel tot het behalen
van die voordelen.

Download gratis ons E-book en onderzoek de mogelijkheden van digitale transformatie.

E-book Digitale Transformatie

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

E-book communicatie

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid