Netwerkinrichting

Voldoende ruimte voor al uw datastromen

Beschikbaar en veilig

Als het gaat om netwerkbeheer, dan gaat het om de balans tussen optimale beschikbaarheid en goede beveiliging van informatie. Wilt u dat iedereen overal gemakkelijk bij kan, maar wel binnen de grenzen die ú bepaalt?

Van netwerkinrichting tot netwerkbeheer

Een goed netwerkbeheer begint met de juiste inrichting van uw netwerk. Lagarde Groep helpt u uw netwerk:

 • vorm te geven voor supersnelle verbindingen;
 • te voorzien van voldoende ruimte voor al uw datastromen (van uw kernactiviteit, maar ook bijvoorbeeld van bewakingscamera’s en uw website);
 • uitstekende bescherming tegen in- en externe bedreigingen te bieden.

Netwerkinrichting: van inventarisatie tot onderhoud

Merkt u ook dat het aantal internetdiensten, dat dankbaar gebruik maakt van uw netwerk, toeneemt? Een optimaal presterend netwerk is nodig om dit simpelweg ‘aan te kunnen’. Van netwerkinrichting tot netwerkbeheer, u kunt voor alle zaken met betrekking tot netwerkbeheer bij Lagarde Groep aankloppen.

Brandmelder

Optimale netwerkprestatie

Een goed netwerkbeheer begint met de juist inrichting van uw netwerk. Lagarde Groep levert een optimaal ingericht, beheersbaar en stabiel netwerk met hoogwaardige hardware-componenten.

Waarom is een goed netwerk steeds belangrijker?

Toenemende informatiestromen
De enorme toename van informatiestromen in uw organisatie vragen om een IT-netwerk dat tegen een stootje kan. En omdat wij meer informatie dan ooit verzenden via mail en bedrijfsapplicaties, is de kwetsbaarheid van deze informatie bedreigender dan enkele jaren geleden. Grote informatiestromen vragen om een IT-netwerk met:

 • hoge verwerkingssnelheid;
 • hoge stabiliteit.
Meer en meer internetdiensten

Steeds meer toepassingen communiceren via het IP-protocol over uw IT-netwerk. Denk hierbij aan toepassingen als IP-camerabewaking, IP-alarm, VoIP, IP-toegangscontrole en WiFi. Al deze toepassingen over uw IT-netwerk vragen om een netwerk dat:

 • multidisciplinair inzetbaar is;
 • gemonitord en gemanaged wordt.
Grenzeloos IT-netwerk
Voor het optimaal gebruiken van bedrijfsinformatie, zoals gegevens over klanten, zijn uw bedrijfsmuren komen te vervallen. Thuiswerken, mobiliteit en werken op externe locaties brengen bedrijfsgegevens over de hele wereld. Hierdoor is het risico op verlies en diefstal toegenomen. Het beschikbaar stellen van informatie buiten uw bedrijfsmuren vraagt om een IT-netwerk dat:

 • grensoverschrijdend beschikbaar is;
 • bedrijfsinformatie faciliteert en beschermd.

E-book netwerkmonitoring - voorkom vertraging en uitval

Bijna iedere organisatie is afhankelijk van een netwerk. Vertraging en uitval kost u geld. Daarom wilt u dit te allen tijde voorkomen. Dat realiseert u met behulp van netwerkmonitoring! 

 • Proactief in plaats van reactief
 • Houd de snelheid erin
 • Zorg voor continuïteit
 • ....en meer redenen.

Download ons gratis E-book en ontdek de mogelijkheden van netwerkmonitoring!

E-book Netwerkmonitoring

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
E-book netwerkmonitoring

Netwerkadvies

Kijkend naar de ontwikkelingen op en om uw bedrijfsnetwerk, kunnen wij stellen dat er veel komt kijken bij de analyse en inrichting van uw netwerk. Waar doet u goed aan? In welke onderdelen moet u investeren en waar moet u rekening mee houden als het gaat om de beveiliging van bedrijfsdata?

Advies over netwerken

Met een netwerkadvies van Lagarde Groep

 • Sluit u risico’s uit. Risico’s die zich nu voordoen en risico’s die op langer termijn kunnen ontstaan.
 • Krijgt u oplossingen aangeboden op knelpunten in uw bedrijfsnetwerk.
 • Krijgt u inzicht in maatregelen waarmee u de beveiliging van bedrijfsdata naar een hoger niveau brengt.
 • Krijgt u inzicht in de wijze waarop een netwerk toekomstbestendig ingericht kan worden.

Tip: wilt u andere dan hierboven genoemde inzichten? Wij gebruiken uw wensen als uitgangspunt voor het advies. Stel een lijst van wensen samen en deel deze met onze engineers.

Output netwerkadvies traject

Na een intake en inventarisatie brengen wij ons advies uit in de vorm van een presentatie die u natuurlijk in bezit krijgt. Daarbij ontvangt u ook een adviesrapport met de aanbevelingen. Waar kunt u het adviesrapport van Lagarde Groep voor gebruiken? Een adviesrapport van Lagarde Groep wordt geregeld ingezet:

 • voor intern gebruik ter ondersteuning uw ICT-beheerder/manager (vaak toegepast)
 • als programma van eisen bij selectie van juiste aanbieders
 • als start van netwerkinrichting door Lagarde Groep

Voor iemand zonder ICT-achtergrond is het lastig om te begrijpen wat het belang van een professionele netwerkinrichting is: onze engineers begrijpen dit en brengen een advies uit op het maat dat aansluit bij het de wensen van degene die de presentatie krijgt en de beslissingen moet nemen.

Netwerkimplementatie

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken bedoelen we met het IT-netwerk niet uw servers, werkplekken en applicaties. Bij een IT-netwerk moet u denken aan uw switchomgeving, draadloze netwerken, koppelingen tussen uw vestigingen, internettoegang en netwerkbeveiliging. In veel bedrijven is het fysieke bedrijfsnetwerk het meest gebruikte en belangrijkste component in de gehele bedrijfsvoering. De meeste eindgebruikers weten eenvoudigweg niet dat het bestaat, en als men toch weet dat het bestaat weet men niet dat configuratie ervan een specialisme is.

Waar netwerken vroeger alleen gebruikt werden voor het uitwisselen van databestanden, worden ze tegenwoordig gebruikt als uitwisselingskanaal voor telefonie, video, datatransfers, radio, doormeldingen en nog vele andere datastromen. Ook wordt steeds meer gebruik gemaakt van eigen apparatuur van uw medewerkers (BYOD, of te wel Bring Your Own Device). Daarbij wordt locatie overstijgend gewerkt zodat één omgeving gecreëerd wordt voor meerdere vestigingen.
WiFi werkzaamheden
“Bij een IT-netwerk moet u denken aan uw switchomgeving, draadloze netwerken, koppelingen tussen uw vestigingen, internettoegang en netwerkbeveiliging.”

Aandachtspunten netwerkimplementatie

De volgende aspecten nemen wij mee bij het inrichten van uw bedrijfsnetwerk.

 • beschikbare internetverbindingen/snelheden
 • interne bekabeling
 • de status van de huidige hardware
 • risico’s die huidige systemen met zich meebrengen
 • productiegevoelige systemen en de waarborging ervan
 • WiFi-netwerken
 • beveiliging van bedrijfsdata
 • fysieke beveiliging zoals toegang tot de serveromgevingen ed.
ICT oplossingen

Werkwijze netwerkimplementatie

Onze Cisco Certified Network Designers en Engineers begeleiden u met adviezen, het maken van keuzes en het ontwerpen van het netwerkdesign. Door gebruik te maken van gerenommeerde merken van o.a. Cisco en HP kunt u er zeker van zijn dat dit ontwerp speciaal op uw bedrijf is afgestemd, waarbij gekeken word naar uw wensen, plannen, noodzakelijke faciliteiten en gewenste investeringen.

Netwerksecurity

Vandaag de dag is security belangrijker dan ooit. Er gaat meer en meer data over het lijntje en u moet er niet aan denken als deze data ‘lekt’.

Met behulp van netwerksecurity detecteert u verdacht digitaal gedrag. En dus kunt u daarop actie ondernemen. Zo voorkomt u datalekken!

Uw omgeving wordt continu gemonitord met professionele netwerksecurity.

Netwerkcertificeringen

Lagarde Groep is Cisco Certified Partner. Samen met Cisco zorgen wij ervoor dat uw netwerk succesvol geïmplementeerd wordt en na implementatie vlekkeloos blijft werken. Netwerkinrichting gaat over slim afstemmen van alle componenten: van internetverbinding tot access-points. Elke situaties is weer anders en vraagt om een inrichting op maat!

Cisco partner logo

Enkele van onze

Partners en certificeringen

Aruba logo HPE
Eurofiber logo
NDIX logo
Extreme Gold Partner logo

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid