Implementatie van uw IT-netwerk

professionele inrichting

Draadloze netwerken, internettoegang en netwerkbeveiliging

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken bedoelen we met het IT-netwerk niet uw servers, werkplekken en applicaties. Bij een IT-netwerk moet u denken aan uw switchomgeving, draadloze netwerken, koppelingen tussen uw vestigingen, internettoegang en netwerkbeveiliging. In veel bedrijven is het fysieke bedrijfsnetwerk het meest gebruikte en belangrijkste component in de gehele bedrijfsvoering. De meeste eindgebruikers weten eenvoudigweg niet dat het bestaat, en als men toch weet dat het bestaat weet men niet dat configuratie ervan een specialisme is.

“Bij een IT-netwerk moet u denken aan uw switchomgeving, draadloze netwerken, koppelingen tussen uw vestigingen, internettoegang en netwerkbeveiliging.”
Waar netwerken vroeger alleen gebruikt werden voor het uitwisselen van databestanden, worden ze tegenwoordig gebruikt als uitwisselingskanaal voor telefonie, video, datatransfers, radio, doormeldingen en nog vele andere datastromen. Ook wordt steeds meer gebruik gemaakt van eigen apparatuur van uw medewerkers (BYOD, of te wel Bring Your Own Device). Daarbij wordt locatie overstijgend gewerkt zodat één omgeving gecreëerd wordt voor meerdere vestigingen.

Aandachtspunten netwerkimplementatie

De volgende aspecten nemen wij mee bij het inrichten van uw bedrijfsnetwerk.

  • beschikbare internetverbindingen/snelheden
  • interne bekabeling
  • de status van de huidige hardware
  • risico’s die huidige systemen met zich meebrengen
  • productiegevoelige systemen en de waarborging ervan
  • WiFi-netwerken
  • beveiliging van bedrijfsdata
  • fysieke beveiliging zoals toegang tot de serveromgevingen ed.
Medewerker achter 2 schermen

Werkwijze netwerkimplementatie

Onze Cisco Certified Network Designers en Engineers begeleiden u met adviezen, het maken van keuzes en het ontwerpen van het netwerkdesign. Door gebruik te maken van gerenommeerde merken van o.a. Cisco en HP kunt u er zeker van zijn dat dit ontwerp speciaal op uw bedrijf is afgestemd, waarbij gekeken word naar uw wensen, plannen, noodzakelijke faciliteiten en gewenste investeringen.

Cisco partner logo
Neem contact met ons op

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren