Netwerk Monitoren

Blijf op de hoogte van de status van uw netwerk

De hoogste bedrijfszekerheid door monitoring van uw bedrijfsnetwerk en applicaties

Uw bedrijfsnetwerk is steeds vaker een cruciaal onderdeel in uw bedrijfsvoering. Lagarde Groep biedt u een oplossing waarmee u op de hoogte blijft van de status van uw verbindingen, routers, servers en bijvoorbeeld de telefooncentrale. Met netwerkmonitoring bewaken wij uw verbindingen en netwerkapparaten. Vaak hebben wij eventuele verstoringen al gedetecteerd voordat u ze zelf merkt. Zo reageren wij proactief op verstoringen in uw netwerk en zorgen wij ervoor dat uw netwerk voldoet aan uw eisen.

medewerker laptop dashboard
“De hoogste bedrijfszekerheid door monitoring van uw bedrijfsnetwerk en applicaties.”
“Werken in de cloud, IoT-oplossingen via WiFi en een online ordersysteem zijn onmisbare schakels in onze bedrijfsprocessen. Vertraging of uitval van één van deze functionaliteiten kost geld.”

Met netwerkmonitoring:

  • Voorkomen we fouten
  • Hebben we inzicht in prestaties
  • Voorkomen we vertraging of uitval van bedrijfsprocessen

Lagarde Groep medewerkers staan voor u klaar

“Op de supportafdeling monitoren we actief wat er bij onze klanten op het netwerk gebeurt. Hierdoor zijn we er snel bij als er storingen plaatsvinden. Regelmatig bellen we een klant over een storing voordat hij het zelf heeft gemerkt! Dat is een bijzondere kracht van actieve monitoring.”
Eduard Riezebos, supportmanager

Wij monitoren het netwerk van onder andere:

Logo stichting zorggroep noordwest veluwe
Logo de Schutse
Logo Nieuwkoop
Logo Stella

Hoe werkt IT Netwerk Monitoring?

Met behulp van een softwareprogramma monitoren wij op afstand uw netwerkonderdelen, devices binnen uw netwerk en verbindingen. Wij kijken daarbij onder andere naar connectiviteit en bandbreedteverbruik. Onze servicedesk voert actieve monitoring uit gedurende werkdagen van 8 tot 17 uur. Doordat wij direct op de hoogte zijn van verstoringen kunnen wij proactief actie ondernemen om uw netwerkapparaten of verbindingen stabiel te houden. Op deze manier worden problemen voorkomen en hoeven wij geen engineer op locatie naar het probleem te laten kijken. Dit levert zowel een betrouwbaar netwerk als een kostenbesparing in het beheer ervan. Netwerk monitoren biedt direct voordeel.

Netwerkmonitoring overzicht
6 redenen voor netwerkmonitoring
  1. Proactief in plaats van reactief
  2. Houd de snelheid erin
  3. Verlaag foutgevoeligheid
  4. Zorg voor continuïteit
  5. Houd grip op onderhoud
  6. Ontlast uw medewerkers

Download ons gratis e-book over netwerkmonitoring. Lees onze 6 redenen over het monitoren van uw netwerk.

Netwerk Monitoren: brede visie, toegepaste effectiviteit

Uw bedrijfsnetwerk vormt vaak de basis voor bedrijfsprocessen en IP-systemen. Lagarde Groep heeft een multidisciplinaire visie op netwerkinrichting en het monitoren ervan. Door deze brede visie begrijpen wij op welke manier de netwerkapparatuur communiceert met overige IP-toepassingen en waar knelpunten kunnen ontstaan. Wij anticiperen hierop met een effectieve aanpak hoe en waarop we uw netwerk monitoren.