Netwerkbeveiliging

Bescherm uw bedrijfsdata

Risico’s en bedreigingen op uw bedrijfsnetwerk

Er mag niets mis zijn met de beveiliging van uw bedrijfsdata. Vanuit dit besef werken onze netwerkspecialisten bij het in kaart brengen van de risico’s en bedreigingen op uw bedrijfsnetwerk. Wij werken met hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging. Hiermee kan al het nodige ondernomen worden om te voorkomen dat uw bedrijfsdata gevaar loopt. Bij het beschermen van uw bedrijfsdata kijken wij naar de interne en externe risico’s en bedreigingen.

De basis van netwerkbeveiliging bestaat uit het afschermen van het interne netwerk binnen een IP VPN. Een IP VPN is een veilig organisatienetwerk op maat. De verschillende netwerken binnen uw omgeving, bijvoorbeeld over meerdere locaties, worden ‘aan elkaar gekoppeld’. Via een managed firewall kunt u via het datacenter toegang krijgen tot het internet. Maximale performance en security staan wat betreft het netwerk hierbij voorop, doordat internettoegang centraal vanuit het datacenter wordt beheerd.

IP VPN

Een IP VPN van Lagarde Groep heeft onder andere de volgende eigenschappen:

 • Eén transparant geïntegreerd netwerk
 • Keuze uit meerdere leveranciers (Tele2, KPN, Eurofiber, NDIX)
 • Een ruime keuze aan verbindingen (glasvezel en dsl)
 • Centraal beveiligde internettoegang met centrale firewalling
 • Redundantie met automatische failover mogelijk
 • Back-up verbindingen (bijv. DSL of BGP)
 • Thuiswerkers zijn eenvoudig te koppelen
 • Eenvoudig beheer
Brandmelder

E-book netwerkmonitoring - voorkom vertraging en uitval

Bijna iedere organisatie is afhankelijk van een netwerk. Vertraging en uitval kost u geld. Daarom wilt u dit te allen tijde voorkomen. Dat realiseert u met behulp van netwerkmonitoring! 

 • Proactief in plaats van reactief
 • Houd de snelheid erin
 • Zorg voor continuïteit
 • ....en meer redenen.

Download ons gratis E-book en ontdek de mogelijkheden van netwerkmonitoring!

E-book Netwerkmonitoring

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
E-book netwerkmonitoring
PERFORMANCE EN SECURITY
“Maximale performance en security staan wat betreft het netwerk hierbij voorop.”

Managed firewal

De mShield dienst van Lagarde Groep voorziet in de behoefte van bedrijven voor een centrale firewall oplossing. Deze oplossing is gebaseerd op technologie van Cisco en bevat de functionaliteit van een enterprise oplossing. mShield is een complete firewall tegen lage maandelijkse kosten. Daarnaast heeft u geen zorgen over updates, performance, licenties en hardware. Wij kunnen deze oplossing redundant voor u uitvoeren, met automatische failovers, zodat u geen omkijken heeft bij uitval van één van de verbindingen.

 

Indien gewenst kunnen wij u voorzien van een eigen firewall in het datacenter of een on-premise oplossing. Afhankelijk van uw situatie kan het interessant zijn om te kiezen voor een lokale oplossing. Netwerkbeveiliging op maat. Wij adviseren u graag.

Managed Firewall

Netwerk security quickscan

Met een Netwerk en ICT Security Quickscan van Lagarde Groep krijgt u in korte termijn inzicht in de beveiligingsrisico’s voor uw bedrijfsnetwerk en ICT-omgeving. Wij kijken niet alleen naar de technische aspecten, maar ook naar de mogelijke invloeden van incidenten op uw bedrijfsprocessen. Daarnaast zien wij de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk en ICT-werkomgeving als een integraal domein.

Wat is een Netwerk en Security Quickscan? Welke inzichten levert het op? En wat zijn de kosten? Wij beantwoorden alvast vijf vragen over de Netwerk en Security Quickscan.

Welke inzichten levert een netwerksecurity quickscan?

De gedachte dat antivirus software bescherming biedt tegen alle risico’s is achterhaald. Om te beginnen krijgt u met een Quickscan inzicht in alle aspecten van Netwerk en ICT-securitymanagement. Wij inventariseren de risico’s voor uw organisatie en analyseren of de juiste maatregelen genomen zijn. U krijgt onder andere inzicht in:
s
Uw organisatieprofiel en hierbij horende bedreigingen
de personeelsaspecten met betrekking tot ICT-risico’s
~
technische aspecten en maatregelen vanuit ICT-securitymanagement

Advies kost geld, waarom zou ik hier gebruik van maken?

Om te beginnen is het zelfstandig inventariseren en analyseren van de aanwezige maatregelen tijdrovend op het moment dat u dit voor het eerst doet. Onze netwerk en security specialisten doen dit vaker en hebben hierdoor een efficiënte methode ontwikkeld. Daarnaast weet u zeker dat alle aspecten geanalyseerd worden. Wij zien niets over het hoofd.
Het klopt dat het nemen van preventiemaatregelen een investering vraagt waarvan u hoopt dat u het nooit nodig heeft. Het is net als het aanleggen van een inbraakdetectiesysteem. Zodra u de maatregelen niet of onvoldoende georganiseerd heeft is de schade na een incident groter dan de initiële investering die u nu neemt.

Wat betaal ik voor een Quickscan bij Lagarde Groep ?

Lagarde Groep biedt verschillende varianten van de Quickscan aan. Uw organisatiegrootte en het gewenste niveau van inzicht bepalen welke Quickscan variant het meest geschikt is in uw situatie. Een Quickscan is al beschikbaar vanaf € 1250,- excl. BTW.

Wat kan ik met een netwerksecurity rapport en in hoeverre kan Lagarde Groep helpen?

Een adviesrapport geeft inzicht in de aandachtspunten. U kunt deze inzichten vertalen in een plan van aanpak en gebruiken tijdens het vaststellen van uw ICT-budgetten. Op deze manier kunt u de ICT-budgetten afstemmen op de meest cruciale veiligheidslekken en op tijd de juiste maatregelen nemen.

Onze netwerk-, en securityspecialisten adviseren niet alleen, wij werken ook graag (samen met uw systeembeheerders) aan het inrichten van de veiligheidsmaatregelen.

Is een Quickscan nodig voor mijn bedrijf?

De risico’s verschillen per branche. De (financiële) gevolgen van een incident verschillen ook per organisatie. De urgentie van een QuickScan is mede hiervan afhankelijk.

Neemt u gerust contact op met één van onze medewerkers voor een kennismaking. Tijdens een kennismaking kunnen wij dit voor u beoordelen en een gericht voorstel doen.

Netwerkbeveiliging; classificatie

Het niveau van uw netwerk-, en ICT-security hangt samen met het aantal genomen maatregelen. Met een QuickScan van Lagarde Groep krijgt u inzicht in de aanwezigheid en status van deze maatregelen. Daarnaast kan Lagarde Groep ondersteuning bieden bij de inrichting van uw netwerk- en ICT-security.

Level 1 Bescherming tegen externe bedreigingen

Op het eerste niveau worden zaken georganiseerd als de antivirus software, hackersbeveiliging, geautomatiseerde updates, netwerkmonitoring en de garanties op hard en software. Hiermee zijn de meest essentiële beveiligingsmaatregelen goed georganiseerd.

Level 2 Waarborging van bedrijfsprocessen

Netwerk en ICT security is gericht op bedrijfscontinuïteit. Op dit niveau neemt u de juiste maatregelen voor het waarborgen van bedrijfsprocessen met bijvoorbeeld redundante oplossingen.

Level 3 Inzicht in en management Software en apparaten

Op het derde niveau neemt u maatregelen waarmee u als beheerder (met een softwareprogramma) inzicht krijgt in aanwezige apparaten en software op uw netwerk. Hierdoor kan voorkomen worden dat ongewenste apparaten en software kans krijgen uw netwerk te infecteren.

Level 4 Inzicht in en management gebruikers en activiteiten

Op dit niveau worden de maatregelen genomen voor het beheren en managen van (potentiële) kwetsbaarheden door activiteiten vanuit gebruikers en softwareprogramma’s in uw netwerk.

Level 5 Opzetten en waarborgen van organisatorische beveiligingsmaatregelen

Op dit niveau worden organisatorische maatregelen opgezet waarmee u als organisatie tot in detail de beveiliging van werkprocessen waarborgt. Hiermee kunt u eventueel de ISO-27001 certificering behalen.
Neem contact met ons op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren