Netwerkbeveiliging

Bescherm uw bedrijfsdata

Risico’s en bedreigingen op uw bedrijfsnetwerk

Er mag niets mis zijn met de beveiliging van uw bedrijfsdata. Vanuit dit besef werken onze netwerkspecialisten bij het in kaart brengen van de risico’s en bedreigingen op uw bedrijfsnetwerk. Wij werken met hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging. Hiermee kan al het nodige ondernomen worden om te voorkomen dat uw bedrijfsdata gevaar loopt. Bij het beschermen van uw bedrijfsdata kijken wij naar de interne en externe risico’s en bedreigingen.

De basis van netwerkbeveiliging bestaat uit het afschermen van het interne netwerk binnen een IP VPN of Ehternet LAN. De verschillende netwerken binnen uw omgeving, bijvoorbeeld over meerdere locaties, worden ‘aan elkaar gekoppeld’. Via een managed firewall kunt u via het datacenter toegang krijgen tot het internet. Maximale performance en security staan wat betreft het netwerk hierbij voorop, doordat internettoegang centraal vanuit het datacenter wordt beheerd.

IP VPN / Ethernet LAN

Een IP VPN of Ethernet LAN (Laag 2) van Lagarde Groep heeft onder andere de volgende eigenschappen:

 • Eén transparant geïntegreerd netwerk.
 • Keuze uit meerdere leveranciers (Tele2, KPN, Eurofiber, NDIX).
 • Een ruime keuze aan verbindingen.
 • Centraal beveiligde internettoegang met centrale firewalling.
 • Redundantie met automatische failover mogelijk.
 • Back-up verbindingen.
 • Thuiswerkers zijn eenvoudig te koppelen.
 • Eenvoudig beheer.
Brandmelder
Managed Firewall

Managed firewal

De managed firewall dienst van Lagarde Groep voorziet in de behoefte van bedrijven voor een centrale firewall oplossing. Deze oplossing is gebaseerd op technologie van Fortinet en bevat de functionaliteit van een enterprise oplossing. De FortiGate VDOM dienst is een complete firewall met Next Generation Features tegen lage maandelijkse kosten. Daarnaast heeft u geen zorgen over updates, performance, licenties en hardware. Wij kunnen deze oplossing redundant voor u uitvoeren, met automatische failovers, zodat u geen omkijken heeft bij uitval van één van de verbindingen.

Indien gewenst kunnen wij u voorzien van een eigen firewall in het datacenter of een on-premise oplossing. Afhankelijk van uw situatie kan het interessant zijn om te kiezen voor een lokale oplossing. Netwerkbeveiliging op maat. Wij adviseren u graag.

Next Generation firewall

Voor een goede beveiliging adviseren wij een Next Generation firewall. Deze firewall beschikt naast de traditionele firewall taken ook over:

 • application control – u krijgt inzicht over gebruik en krijgt controle over applicaties;
 • IPS –Intrusion Prevention System, beschermt uw netwerk tegen aanvallen van buitenaf;
 • AV – bescherming tegen malware;
 • web filtering – blokkeer toegang tot gevaarlijke websites.
Managed Firewall
Managed Firewall

Netwerksegmentatie

Netwerksegmentatie is een methode om de veiligheid van uw netwerk te verbeteren. Netwerksegmentatie betekent het opdelen van een groot netwerk in kleinere segmenten, waardoor het moeilijker wordt voor een hacker om toegang te krijgen tot het hele netwerk. Eén van de voordelen is dat u de impact van een eventuele inbreuk beperkt en dat de prestaties van het netwerk verbeteren. 

Meer weten over netwerksegmentatie? We hebben de mogelijkheden en meer beschreven in een uitgebreid blog.

Netwerk security quickscan

Met een Netwerk en ICT Security Quickscan van Lagarde Groep krijgt u in korte termijn inzicht in de beveiligingsrisico’s voor uw bedrijfsnetwerk en ICT-omgeving. Wij kijken niet alleen naar de technische aspecten, maar ook naar de mogelijke invloeden van incidenten op uw bedrijfsprocessen. Daarnaast zien wij de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk en ICT-werkomgeving als een integraal domein.

s

Inzicht in uw organisatieprofiel en hierbij horende bedreigingen

Inzicht in de personeelsaspecten met betrekking tot ICT-risico’s

~

Inzicht in technische aspecten en maatregelen vanuit ICT-securitymanagement

Netwerkbeveiliging classificatie

Het niveau van uw netwerk- en ICT-security hangt samen met het aantal genomen maatregelen. Met een QuickScan van Lagarde Groep krijgt u inzicht in de aanwezigheid en status van deze maatregelen. Daarnaast kan Lagarde Groep ondersteuning bieden bij de inrichting van uw netwerk- en ICT-security.

Level 1 Bescherming tegen externe bedreigingen

Op het eerste niveau worden zaken georganiseerd als de antivirus software, hackersbeveiliging, geautomatiseerde updates, netwerkmonitoring en de garanties op hard en software. Hiermee zijn de meest essentiële beveiligingsmaatregelen goed georganiseerd.

Level 2 Waarborging van bedrijfsprocessen

Netwerk en ICT security is gericht op bedrijfscontinuïteit. Op dit niveau neemt u de juiste maatregelen voor het waarborgen van bedrijfsprocessen met bijvoorbeeld redundante oplossingen.

Level 3 Inzicht in en management Software en apparaten

Op het derde niveau neemt u maatregelen waarmee u als beheerder (met een softwareprogramma) inzicht krijgt in aanwezige apparaten en software op uw netwerk. Hierdoor kan voorkomen worden dat ongewenste apparaten en software kans krijgen uw netwerk te infecteren.

Level 4 Inzicht in en management gebruikers en activiteiten

Op dit niveau worden de maatregelen genomen voor het beheren en managen van (potentiële) kwetsbaarheden door activiteiten vanuit gebruikers en softwareprogramma’s in uw netwerk.

Level 5 Opzetten en waarborgen van organisatorische beveiligings maatregelen

Op dit niveau worden organisatorische maatregelen opgezet waarmee u als organisatie tot in detail de beveiliging van werkprocessen waarborgt. Hiermee kunt u eventueel de ISO-27001 certificering behalen.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid