ZAKELIJK WIFI

PROFESSIONEEL EN VEILIG WIFI-NETWERK

Zakelijke WiFi-oplossingen

Wilt u een (nieuw) zakelijk WiFi-netwerk laten aanleggen? Hoe zorgt u voor optimale dekking? Correcte toegang op alle devices? Een gastennetwerk? En niet onbelangrijk: security. Een wifi-netwerk van Lagarde Groep is snel, veilig, heeft optimale dekking en is eenvoudig te beheren. En loopt u onverhoopt toch tegen iets aan, dan staat onze supportafdeling voor u klaar!

Steeds vaker wordt ons gevraagd naar een optimaal draadloos netwerk tegen een vast maandbedrag, ook wel WiFi as a Service (WaaS). Hierdoor profiteren u, uw collega’s en uw klanten van een veilig en betrouwbaar WiFi-netwerk, voor alle devices.

Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Zakelijk WiFi netwerk aanleggen

3 stappen

Stel: u kiest voor het inrichten van een professioneel WiFi-netwerk. Een goede keuze. In het voortraject is het dan belangrijk om uw wensen en huidige situatie scherp te hebben. Samen analyseren wij onder andere:

Het gebruik

Waar gaat u uw WiFi-netwerk voornamelijk voor gebruiken? Wat zijn uw wensen en wat zijn de vereisten?

Uw bedrijfspand

Hoe zit dat in elkaar? Hoe moet het WiFi-netwerk ingericht worden voor een goede dekking?  Is er sprake van veel of weinig verstoring van de WiFi-signalen? Eventueel kunnen wij een WiFi site survey voor u uitvoeren op locatie;

De huidige bedrijfsnetwerk inrichting

Hoe is deze vormgegeven? Wat zijn de mogelijkheden? En waar liggen eventueel knelpunten voor het inrichten van een zakelijk WiFi-netwerk?

Op basis daarvan maken we een gedegen WiFi-projectering, zodat u zeker weet dat het netwerk exact aansluit bij uw situatie.

Voordelen professioneel WiFi-netwerk

Een professioneel WiFi-netwerk biedt veel voordelen ten opzichte van een zelf ingericht consumentenoplossing.

/

Een professioneel WiFi-netwerk is centraal te managen en te beheren.

Mogelijkheid tot aanleggen geavanceerd gastennetwerk. 

U

U heeft inzicht in het gedrag van gebruikers op uw WiFi-netwerk.  

U kunt specifieke beperkingen en mogelijkheden instellen voor een bepaalde gebruikersgroep of applicaties.

+

Inrichten van meerdere WiFi-netwerken zodat de datastromen gescheiden worden.

Iedere gebruiker heeft eigen inlog om toegang te krijgen tot het netwerk (dus niet één wachtwoord voor iedereen).

WiFi-projectering

Een optimale draadloze verbinding begint bij een WiFi-projectering. Hiermee krijgen we inzicht in hoe de access points geplaatst moeten worden om een optimale dekking te garanderen. 

Op de afbeelding ziet u een voorbeeld van een WiFi-projectering. Hierin ziet u de dekking van de beoogde access points en hoe geplaatst dienen te worden voor optimale dekking. Belangrijk om zo op iedere plek binnen uw pand optimale verbinding te realiseren.

We maken deze projectering op basis van de plattegrond van uw pand. Dit dient als start voor het inrichten/optimaliseren van uw WiFi-netwerk! 

Gratis WiFi projectering
Ekahau Connect
WiFi meting op tablet

WiFi Site Survey

Het inrichten van een WiFi netwerk vereist een grondige analyse van de locatie. Het benodigde aantal access points is afhankelijk van diverse omgevingsfactoren als oppervlakte van een locatie, indeling van ruimtes en eventueel aanwezige stoorzenders. Tijdens de meting letten we op signaalsterkte, verbindingssnelheid, storingsbronnen, interferentie en dekking. Wij kunnen inmeten op:

  • highspeed data;
  • voice over WiFi dekking;
  • location tracking.

Na de WiFi meting voorzien wij u van een rapportage met hierin een samenvatting van de meting, informatie over eventueel aanwezige storingsbronnen, het aantal benodigde access points en de optimale locatie voor de access points.

WiFi as a Service

Een optimaal WiFi-netwerk tegen een vast maandbedrag

WiFi als cloudoplossing

U krijgt een compleet WiFi-netwerk op locatie alleen doet u geen investeringen in licenties voor het managementsoftware. Met WiFi as a service vindt management en beheer van het WiFi-netwerk plaats vanuit de cloud. U krijgt beschikking over de managementtool in een abonnementsconstructie.

De voordelen:

  • WiFi voor een vast bedrag per maand.
  • Eenvoudig schaalbaar.
  • Betrouwbaar en veilig.
WiFi-security

Uw WiFi-netwerk wordt centraal beveiligd door onze managementtool. Daarnaast kunnen wij u adviseren over de inzet van bijvoorbeeld een firewall. We zorgen ervoor dat de beveiliging van uw WiFi-netwerk optimaal beveiligd is. Omdat Lagarde Groep al jarenlang WiFi- en andere ICT-oplossingen realiseert kunnen wij perfect voor een totale IT-security oplossing zorgen. Want ICT-security gaat verder dan het beveiligen van uw WiFi.

WiFi-netwerk beheren

Kiest u voor WiFi as a Service, dan wordt u ontzorgd op het gebied van beheer en monitoring. Uw netwerk wordt 24/7 gemonitord. Wordt er iets geconstateerd? Dan ondernemen wij direct actie.

WiFi gasten netwerk

Ontvangt uw organisatie geregeld gasten? Wel handig als zij draadloos internet hebben, toch? Echter wilt u uw bedrijfsnetwerk enkel beschikbaar hebben voor uw medewerkers. Juist in dit soort gevallen biedt een WiFi gasten netwerk uitkomst. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Zakelijke dienstverlening

Tevreden klanten van Lagarde Groep

Komt gemaakte afspraken na. Reageert adequaat op storingen, Tilt het netwerk met de daarbij horende software naar een hoger level. Beheert het Wifi netwerk als geen ander. Kortom een fijn bedrijf om mee samen te werken.

Geurts Conserven, Dodewaard

Een partij die voor ons een mooie oplossing gecreëerd heeft, en ze zijn met goed advies en deskundige medewerkers een fijne partner om mee samen te werken.

Groan Mengvoedergrondstoffen, Giessen

Klantenvertellen liggend nagebouwd aug 2022

Logo nieuwkoop
Logo de Schutse
Logo Berg Toys
Logo Driestar Educatief

Netwerk en telefonie oplossing bij Azora

Bij Lagarde Groep begrijpen we als geen ander hoe cruciaal een perfect functionerend netwerk en telefoniesysteem zijn voor een zorgorganisatie. Daarom hebben we al jarenlang een nauwe samenwerking met Azora, dé zorgspecialist in de Achterhoek.

Als zorgspecialist streeft Azora naar het bieden van comfort en veiligheid, waarbij het netwerk en de telefonie van essentieel belang zijn. Dankzij de netwerk- en telefonieoplossingen van Lagarde Groep kunnen medewerkers en bewoners nu optimaal gebruik maken van een stabiele en betrouwbare verbinding.

Effectieve WiFi oplossing bij Berg Toys

Berg Toys is een toonaangevende producent van skelters en trampolines van de hoogste kwaliteitsklasse. Vanwege de aanzienlijke hoeveelheid metaal in de stellingen en de voortdurend wisselende voorraad, is het instellen van een stabiele WiFi-verbinding een flinke uitdaging.

Na een grondige periode van scherpstellen en het testen van verschillende WiFi-producten, heeft Lagarde Groep een succesvolle oplossing kunnen implementeren. Dankzij de inspanningen heeft Berg Toys nu een betrouwbaar en stabiel WiFi-netwerk.

Succesvolle WiFi 6 upgrade bij Van Doorn

Van Doorn, voorheen bekend als Leeuwenstein Groep, zocht naar een nieuwe (WiFi) netwerkoplossing. Een betrouwbaar WiFi-netwerk is voor Van Doorn van groot belang, aangezien ze werken met personeel dat verspreid is over meerdere vestigingen.

Lagarde Groep en Van Doorn delen hun ervaringen over de aangename samenwerking tijdens de upgrade van de bestaande 802.11AC naar de nieuwste WiFi 6 (802.11AX) standaard.

Zakelijk WiFi partnerschappen en certificeringen

Lagarde Groep werkt met hoogwaardige WiFi-apparatuur. Daarbij hebben wij een partnership met Extreme Networks en beschikken wij over de Cisco en Aruba partner-status. 

Logo Aerohive
Logo Cisco
Aruba

Veelgestelde vragen

Wat is het belang van een betrouwbaar zakelijk WiFi-netwerk?

Een betrouwbaar zakelijk WiFi-netwerk is essentieel voor het waarborgen van een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. Het stelt medewerkers in staat om probleemloos toegang te krijgen tot bedrijfsinformatie, te communiceren met collega’s en klanten, en zonder onderbrekingen te werken aan projecten en taken.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen consumenten-WiFi en zakelijke WiFi?

Zakelijke WiFi biedt vaak betere beveiliging, schaalbaarheid, prestaties en beheermogelijkheden in vergelijking met consumenten-WiFi. Zakelijke WiFi-systemen kunnen bijvoorbeeld meerdere SSID’s en VLAN’s ondersteunen, geavanceerde beveiligingsprotocollen zoals WPA3-Enterprise en 802.1x gebruiken, en een centrale beheerconsole hebben voor het bewaken en beheren van het netwerk.

Wat zijn de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een zakelijke WiFi-oplossing?

Bij het kiezen van een zakelijke WiFi-oplossing moet rekening worden gehouden met factoren zoals de grootte en het type van het bedrijf, de vereiste dekking en capaciteit, beveiligingseisen, budget en toekomstige groeiplannen. Een grondige evaluatie van de huidige en toekomstige behoeften van het bedrijf zal helpen bij het kiezen van de juiste oplossing.

Hoe kan ik de prestaties van mijn zakelijke WiFi-netwerk optimaliseren?

Om de prestaties van een zakelijk WiFi-netwerk te optimaliseren, is het belangrijk om te zorgen voor een goede dekking, de juiste plaatsing van access points, het gebruik van de juiste apparatuur en het regelmatig updaten van firmware en software. Daarnaast is het belangrijk om interferentie van andere draadloze apparaten te minimaliseren, het netwerkverkeer te monitoren en aan te passen aan de veranderende behoeften van het bedrijf.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van mesh-netwerken in een zakelijke WiFi-omgeving?

Mesh-netwerken bieden verschillende voordelen in een zakelijke WiFi-omgeving, zoals betere dekking, veerkracht en eenvoudig beheer. In een mesh-netwerk werken meerdere access points samen om een naadloze dekking te bieden, waardoor dode zones worden geëlimineerd en de prestaties worden geoptimaliseerd. Bovendien kunnen mesh-netwerken eenvoudig worden uitgebreid om te voldoen aan de groeiende behoeften van een bedrijf.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid