Zakelijk glasvezel

Betrouwbaar en snel

Zakelijk internet glasvezel

Glasvezel heeft de toekomst voor uw organisatie! Gebruik glasvezel als drager voor al uw IP-diensten zoals IP-camerabewaking of Hosted Telefonie. Gebruik de betrouwbaarheid en hoge capaciteit voor het optimaal inzetten van hoge datasnelheden in uw organisatie.

Glasvezel postcodecheck

Benieuwd naar de mogelijkheden voor zakelijk glasvezel bij u in de omgeving? Daarvoor kunt u onderstaande postcodecheck gebruik. Wij bieden verschillende zakelijk internet oplossingen, van diverse providers: KPN, Eurofiber, NDIX.

Tevreden klanten van Lagarde Groep

“Goede contacten, zowel met de mensen van de verkoop, planning, het bedrijfsbureau en de uitvoering. “Lagarde Groep is een naam met mensen die het – goed – doen”

Hugo, VandeGrijp

“Aanleg en onderhoud alarminstallatie en latere aanpassing ivm overgang naar glasvezel (voor alarmering) verliep altijd deskundig en prettig.”

JMB

Uitgebreid zakelijk glasvezelnetwerk

In Nederland ligt een uitgebreid glasvezelnetwerk. Op dit moment wordt glasvezel, ook wel fiber genoemd, binnen het bereik van particulieren aan huis en van ondernemingen op kantoor gebracht. Voor Nederlandse organisaties zijn nieuwe kansen ontstaan op het gebied van zakelijk internet. Een groot aantal bedrijven werpt zich op als glasvezelaanbieder. Maar wat is nu het voordeel van zakelijk internet via zakelijk glasvezel? En wat onderscheid een goede glasvezel aanbieder van de overige glasvezel aanbieders?

Zakelijk glasvezel

Voordelen zakelijk glasvezel

Betrouwbaar
De bandbreedte, snelheid en stabiliteit van glasvezel maken de mogelijkheden via internet onbegrensd. Daar waar de actuele snelheid en kwaliteit van DSL-verbindingen altijd afhangt van de afstand tot de centrale en het verbruik van gebruikers in de buurt, is glasvezel 100% betrouwbaar.
Capaciteit
Naast de hoge betrouwbaarheid werkt de hoge capaciteit sterk in uw voordeel. Tel alle minuten die uw medewerkers wachten tijdens het uploaden en downloaden van bestanden bij elkaar op. Denk ook aan de ergernis die traag internet oproept.
Efficiëntie
Bedenk tot slot hoeveel sneller en positiever uw bedrijfsvoering ingericht kan worden met de hoge capaciteit van glasvezel. Wacht niet met het aanleggen van zakelijk glasvezel, maar ervaar de voordelen!
Postcodecheck

Postcodecheck beschikbaarheid glasvezel

Zakelijk fiber is in heel Nederland leverbaar. Echter varieert de beschikbaarheid van zakelijk glasvezel nogal per locatie. Met de zakelijk glasvezel postcodecheck onderzoeken we samen de mogelijkheden voor uw locatie. We kunnen zakelijk internet vergelijken. Op diverse bedrijventerreinen hebben KPN, Eurofiber, Tele2, Ziggo en veel andere glasvezelaanbieders een glasvezelnetwerk aangelegd, waardoor de investering lager is dan in gebieden waar de aansluiting verder van de locatie ligt. Wij voeren graag een zakelijk fiber postcodecheck voor u uit om met een gericht advies te komen. Afhankelijk van de investering en de mogelijkheden voor het leveren van alternatieven zullen wij een gepast aanbod voor uw bedrijf of organisatie maken. Doe nu zelf de eerste check!

Zakelijk glasvezel vergelijken

Binnen onze zakelijke abonnementen bieden wij hoge betrouwbaarheid op uw zakelijke glasvezelverbinding. U verwacht de hoogste beschikbaarheid en up-time omdat al uw cruciale bedrijfsprocessen en middelen afhankelijk zijn internet. Naast het kiezen van de juiste drager, is het ook van belang om te analyseren welke kwaliteit internetverbinding u nodig heeft. Wij bieden de varianten entry en premium.

Met deze verdeling bent u verzekerd van de juiste kwaliteit en service op uw internetverbinding vanuit de netwerkleverancier. Wij kunnen u informeren over een oplossing die past bij het gebruik van uw internetverbinding. Hieronder noemen wij beknopt enkele verschillen:  

Entry Glasvezel

Geschikt voor data – minder tijdkritisch – basisgarantie

Premium Glasvezel

Geschikt voor voice – tijdkritisch – hoge garantie

Medewerkers achter desktop

KPN zakelijk glasvezel

Gaat u voor zakelijk glasvezel van KPN? Dan profiteert u van snelheden tot 500 Mbit/s. Met dit internet kun u veilig te werken, van het mailen, streamen tot aan het verzenden via WeTransfer. Daarnaast profiteert u van een flexibele oplossing: meer bandbreedte nodig? Geen probleem!

Kosten zakelijk glasvezel

Veel ondernemers en ICT-managers vragen zich af welke kosten het aanleggen van zakelijk glasvezel met zich meebrengt. Dat is nogal afhankelijk van de locatie en de wensen van u als klant. In heel Nederland hebben glasvezelaanbieders zoals KPN, Ziggo, Tele2 en Eurofiber glasvezelnetwerken aangelegd. Sommige bedrijven en organisaties zijn gevestigd op industrieterreinen met een beschikbare glasvezelaansluiting.

Zakelijk glasvezel abonnement

Afhankelijk van de gewenste bandbreedte en het type verbinding wordt de hoogte van de maandelijkse investering bepaald. Kies je als bedrijf of organisatie voor Fiber to the Home (met lagere garanties), dan is dat al mogelijk vanaf 50 euro per maand.

Fiber to the Business (op enkele bedrijventerreinen beschikbaar) start bij 140 euro per maand. Zakelijk FTTO van KPN start vanaf 215 euro per maand. Er zijn dus veel mogelijkheden. Wij voorzien u graag van een passend advies.

Zakelijk glasvezel aanleggen

We krijgen veel vragen over hoe het aansluiten op een zakelijk glasvezelnetwerk verloopt. Hoe lang duurt het totale proces? Wat zijn de kosten? Is er een vergunning nodig? En nog veel meer vragen. Hier volgen een aantal veelgestelde vragen met antwoorden:

Hoe kan ik de beschikbaarheid van glasvezel controleren?

Door middel van een postcodecheck die wij voor u uitvoeren achterhalen we samen met u de mogelijkheden en kosten voor zakelijk fiber. Op basis van het gewenste postcode en huisnummer kan in het glasvezelportfolio de beschikbaarheid van zakelijk glasvezel worden gecontroleerd. Dit resulteert in drie mogelijke uitkomsten:

  • Groen: De locatie is geschikt voor aanleg. Mogelijk dient er een aanvullende maatwerkofferte te worden gemaakt, indien aangegeven.
  • Geel: De locatie kan mogelijk na het opstellen van een maatwerkofferte worden aangesloten.
  • Rood: Er is geen zakelijk fiber leverbaar op de locatie. Wij zorgen ervoor dat u DSL-alternatieven ter overweging krijgt.
Wanneer ontvang ik een maatwerkofferte?
Een maatwerkofferte heeft een doorlooptijd van ongeveer 2 weken. Wij zorgen ervoor dat u deze offerte zo spoedig mogelijk ontvangt, zodat we die samen met u kunnen bespreken.
Welke aanbieders van glasvezel zijn er?
Wij leveren zakelijk glas op diverse netwerken. Onder andere op het netwerk van KPN, Ziggo, Eurofiber en Tele2. Daardoor is de kans op een betaalbare glasvezelaansluiting groot. Als er meerdere mogelijkheden beschikbaar zijn bespreken we de verschillen met u en zorgen we ervoor dat een gepast aanbod wordt gemaakt.
Hoe ziet het opleverproces van zakelijk glasvezel eruit?
Glasvezelverbindingen worden na gemiddeld 20 weken opgeleverd. Deze periode bestaat uit de volgende 4 fasen:

  • Vooronderzoek
  • Vergunningaanvraag
  • Werkzaamheden
  • Oplevering

Na de oplevering door KPN, Eurofiber, Tele2 of Ziggo zal Lagarde uw glasvezelverbinding activeren en de bijbehorende diensten, zoals hosted telefonie, aansluiten. Houdt daarom voor een totaaloplevering rekening met een half jaar doorlooptijd. In specifieke gevallen kan dit langer duren omdat er gegraven moet worden door of langs speciale gebieden.

Heb ik een vergunning nodig voor een glasvezelverbinding?
Als er sprake is van graafwerkzaamheden, dan wordt er een vergunning bij de verantwoordelijke overheid aangevraagd. Deze vergunningaanvraag wordt door de aannemer gedaan. Bij de vergunningsafgifte kunnen meerdere instanties betrokken zijn: In veel gevallen wordt een vergunningaanvraag ingediend bij de plaatselijke gemeente, maar ook waterschappen (dijkdoorkruisingen), Rijkswaterstaat (snelwegen) of provincies (provinciale wegen) kunnen betrokken zijn. De werkzaamheden die hier moeten worden uitgevoerd zijn vaak complex en vragen soms een langere voorbereidingstijd. In bijzondere gevallen kunnen aanvullende eisen worden gesteld aan de vergunningsafgifte: bij plaatsen midden in de stad, in of nabij winkelcentra, drukke doorgaande wegen, etc.
Wat zijn de eenmalige kosten bij het aansluiten van zakelijk glasvezel?
Het aanleggen van de verbinding kost eenmalig enkele honderden euro’s (inclusief router en installatie). Als het pand verder van een glasvezelnetwerk is verwijderd dient er gegraven te worden. De beschikbaarheid van zakelijk glasvezel varieert dus per locatie of gebied. De kosten van glasvezel kunnen dan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Benieuwd naar de kosten in uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem contact met ons op
  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.