Maak je mobiel device BoefProof

9 november 2016

Smartphones, tablets en laptops zijn een makkelijke prooi voor dieven. Maar je kunt je device eenvoudig tegen diefstal beschermen. Want met één…

Smartphones, tablets en laptops zijn een makkelijke prooi voor dieven. Maar je kunt je device eenvoudig tegen diefstal beschermen. Want met één instelling kun je jouw smartphone, tablet of laptop niet meer terugzetten naar de fabrieksinstellingen, daarmee is hij dus onverkoopbaar. Ook voorkom je dat de dief bij jouw foto’s, mail en documenten kan.

“Het waardeloos maken van je smartphone, tablet of laptop na diefstal is heel eenvoudig. De meeste devices hebben anti-diefstal functies.”

Je device eenvoudig waardeloos maken

Het waardeloos maken van je smartphone, tablet of laptop na diefstal is heel eenvoudig. De meeste devices hebben anti-diefstal functies.

Hiermee kun je:

 • je smartphone, tablet of laptop op afstand terug vinden;
 • de gegevens van je smartphone, tablet of laptop wissen;
 • je smartphone, tablet of laptop blokkeren.

Veelgestelde vragen m.b.t. BoefProof

Zijn alle smartphones, tablets en laptops Boefproof te maken?

Heel veel apparatuur is Boefproof te maken. Deze moet in ieder geval beschikken over:

 • GPS;
 • een Wifi-ontvanger;
 • een verbinding met internet.

Op de website zijn de instellingen voor blokkering van de meest voorkomende besturingssystemen uitgewerkt. Denk daarbij aan:

 • Apple iOS;
 • Android;
 • Windows.

Sommige fabrikanten maken zelf een eigen variant of ‘schil’ van het Android besturingssysteem. Bijvoorbeeld Samsung en Sony. Hierdoor kunnen de instellingen net wat anders zijn. In de handleiding van de fabrikant staat vaak aangegeven hoe toestelblokkering ingesteld kan worden.

Het merk van mijn tablet of smartphone staat er niet bij

Op de pagina Smartphone Boefproof maken zijn de instellingen voor toestelblokkering van de meest voorkomende besturingssystemen uitgewerkt. Denk daarbij aan:

 • Apple iOS;
 • Android;
 • Windows.

Sommige telefoonfabrikanten maken zelf een eigen variant of ‘schil’ van het Android besturingssysteem. Bijvoorbeeld Samsung en Sony. Hierdoor kunnen de instellingen net wat anders zijn.

In de handleiding van de fabrikant staat vaak aangegeven hoe je toestelblokkering instelt. Kom je er niet uit neem dan contact op met de fabrikant van je device:

Ik heb mijn smartphone, tablet of laptop weer terug na verlies of diefstal. Kan ik hem weer ontgrendelen en bruikbaar maken?

Het is altijd verstandig regelmatig een back-up te maken van de gegevens op je smartphone, tablet of laptop. Een gebruiker kan daarmee een kopie van zijn gegevens terugzetten. Dit kan ook nadat de gegevens zijn gewist. Als er geen back-up is gemaakt, kan dat niet meer. Wel kun je desmartphone, tablet of laptop  weer gewoon gebruiken.

Zijn er nog andere applicaties om je telefoon, tablet en laptop te beveiligen of te volgen?

Met Mobile Device Management kunt u uw device volledig beheren en beveiliging. Kijk voor meer informatie op onze pagina over mobiel.

Kunnen de overheid en de producenten de gebruiker volgen als hij zijn apparatuur Boefproof maakt?

Nee. Overheid, producenten en providers hebben geen toegang tot de data van de gebruikers en kunnen hem dus niet volgen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *