In 3 stappen naar een optimale basis voor informatiebeveiliging

25 juli 2023

Fraude op directie niveau, spoofing, ransomware-aanvallen en hacks zijn termen die tegenwoordig constant in het nieuws verschijnen. Ieder bedrijf onderkent…

Fraude op directie niveau, spoofing, ransomware-aanvallen en hacks zijn termen die tegenwoordig constant in het nieuws verschijnen. Ieder bedrijf onderkent het essentiële karakter van cybersecurity en informatiebeveiliging, maar de vraag waar en hoe te starten kan vaak als een hindernis voelen.

Het antwoord hierop is zowel ‘helder’ als ‘ingewikkeld’. Begin met een stevig, betrouwbaar en goed gestructureerd fundament – dat is het heldere gedeelte. De uitvoering hiervan vormt het ingewikkelde gedeelte.

ThreadStone, net zoals Lagarde Groep een onderdeel van Techone, geeft advies.

1) Beleid

Informatiebeveiliging betreft zowel technische als gedragsmaatregelen van uw team. Welke stappen zijn vereist? Gedurende een initiële analyse van het beleid focussen we ons op risico’s, bedreigingen, actoren en reeds geïmplementeerde stappen. Uitgaande van de ideale situatie stellen we een reeks acties samen: een helder actieplan.

2) Techniek

Welke kwetsbaarheden hebben uw hardware en software? Zijn deze correct opgezet en geconfigureerd? Tijdens een initiële technische analyse – of een volledige penetratietest als zwaardere acties vereist zijn – brengen we al uw ‘assets’ in beeld en beoordelen hun gevoeligheid voor bedreigingen. We evalueren de infrastructuur en zetten een ethische hacker aan het werk om ter plaatse tests uit te voeren. De uitkomsten vormen een waardevolle basis voor een strategisch plan om kwetsbaarheden te verkleinen en risico’s te reduceren.

3) Gedrag

Ongeacht het belang van beleid en techniek, de mens is vaak de meest kwetsbare factor als het aankomt op cybersecurity en informatiebeveiliging. We beginnen met het in kaart brengen van het kennisniveau en bewustzijn van uw medewerkers. Hiervoor voeren we een initiële bewustzijnsevaluatie uit, doorgaans een combinatie van een vragenlijst en een phishing-campagne. De resultaten ondersteunen ons bij het samenstellen van een sterk bewustzijnsplan.

Deze eerste stappen zijn fundamenteel voor elke organisatie die streeft naar robuuste digitale beveiliging.

Eerste laagdrempelige stap

Zet de eerste, laagdrempelige technische stap: ThreadScan en ThreadScan intern. Wilt u zo snel mogelijk inzicht in zowel online als interne kwetsbaarheden? Met ThreadScan voert u automatische, periodieke scans en onderneemt u gerichte acties om kwetsbaarheden van online systemen te counteren. Voor een dieper inzicht in de kwetsbaarheden binnen uw interne systemen, biedt ThreadScan intern de ideale oplossing. Deze twee diensten kunnen inzicht verschaffen in alle bekende kwetsbaarheden en zijn daarom cruciaal voor elke organisatie die haar cybersecurity wil opwaarderen. Deze diensten bieden aanvullende beveiliging bovenop uw huidige security.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat uw gegevens achter

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *