Klantpanel Lagarde Groep denkt mee in toekomstplannen

23 oktober 2015

Een inspirerende omgeving, gedreven ondernemers/IT-managers en boeiende uitkomsten. Vrijdag 25 september stond voor de Lagarde Groep in het teken van…

Een inspirerende omgeving, gedreven ondernemers/IT-managers en boeiende uitkomsten. Vrijdag 25 september stond voor de Lagarde Groep in het teken van de toekomst. Samen met klanten van de bedrijfsonderdelen Lagarde en Entris werd er door middel van een klantpanel nagedacht over het gezamenlijk klantcontact en de serviceverlening van beide bedrijven. De aanleiding? De slogan ‘één aanspreekpunt’ in de toekomst nóg meer waarmaken in de complete dienstverlening van Lagarde Groep. Een verslag.

Langzaam druppelden ze binnen in het Van der Valk hotel in Veenendaal. Ondernemers, IT-managers, klanten van Entris of Lagarde – of beiden. Klaar voor het klantpanel die ochtend. Na een introductie door Eddy van Dijk, Commercieel Directeur van Lagarde Groep, en een voorstelronde volgde een presentatie die de positionering van Lagarde Groep in beeld bracht: in de toekomst op strategisch niveau één aanspreekpunt bieden. Door de samenvoeging van Entris en Lagarde een essentieel punt, iets waar de complete dienstverlening op toegespitst zal worden.

Zo wel, zo niet: klantcontact managen

Gespreksleider René Hartman leidde vervolgens het klantpanel. Allereerst nam René de aanwezigen mee om ‘out of the box’ te denken door middel van een aantal oefeningen. Als uitkomst hiervan werden er voor het vervolg van het panel 2 regels gehanteerd: ‘concreter is beter’ en ‘uitstel van oordeel’. Met de aanwezigen werd er vervolgens nagedacht over de thema’s klantencontact en serviceverlening Leidende vragen waren: ‘Wat is het allerbelangrijkste in het contact met de klant?’ en ‘Wat is absoluut not done?’ Voorbeelden van goede en slechte ervaringen kwamen boven tafel. Waarden als persoonlijkheid, waardering, snelheid, concreetheid en een snel probleemoplossend vermogen voerden de boventoon. Hoe het klantpanel het niet wil zien? Servicecentra die klakkeloos procedures volgen, eindeloos doorverbinden en geen actie ondernemen. Hoe wel? Afspraak is afspraak, tijd nemen voor de klant, begrip tonen, actie ondernemen en écht één aanspreekpunt bieden. Waardevolle input voor Lagarde Groep, die de toekomst zeker zullen bepalen!

Creatief denken, netwerken en lunchen: doe ook mee!

Na het klantenpanel en een uitgebreide lunch werd de ochtend beëindigd. De aanwezige ondernemers/IT-managers en de medewerkers van de Lagarde groep hebben de dag als “waardevol”, “inspirerend” en “verhelderend” ervaren. Zo kregen de aanwezige ondernemers/IT-managers de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de toekomstige dienstverlening van Lagarde Groep ten bate van hun eigen ondernemingen.

Daarom: ook deelnemen aan een volgend klantpanel en meedenken in de strategie van de Lagarde Groep? Stuur een e-mail met uw aanmelding naar Rianne Dokter, Management Assistent Lagarde Groep (rdokter@entris.nl). U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een voorstel met datum en tijd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *