Lagarde Groep opnieuw ISAE3402 gecertificeerd

door | 25 januari 2019 | Nieuws

Op woensdag 23 januari is door Lagarde Groep B.V. én Solitrust B.V. de ISAE 3402 verklaring getekend. Hiermee toont Lagarde…

Op woensdag 23 januari is door Lagarde Groep B.V. én Solitrust B.V. de ISAE 3402 verklaring getekend. Hiermee toont Lagarde Groep aan bij outsourcing haar beheerprocessen te waarborgen.

ISAE3402 verklaring

De ISAE3402 is een extra zekerheid voor klanten van Lagarde Groep. Zij hebben de zekerheid dat bij uitbesteding van ICT processen goed worden uitgevoerd, informatiebeveiliging toereikend is ingericht en er maatregelen zijn getroffen om fraude te voorkomen.
De certificering heeft betrekking op de volgende processen:

  • Incident management
  • Change management
  • Problem management
  • Access management
  • Security management
  • Configuration management
  • Continuïteitsmanagement

Continuïteitsmanagement is een aanvulling t.o.v. vorig jaar. Belangrijk voor klanten, aangezien Lagarde Groep hiermee aantoont de continuïteit van de ICT-omgeving te waarborgen.

Type I vs Type II

Er zijn twee varianten van de ISAE3402 verklaring: type I en type II. Bij type I wordt op één moment gecontroleerd. Terwijl bij type II een bedrijf gedurende een periode van minimaal zes maanden gecontroleerd wordt.
Lagarde Groep beschikt over een ISAE3402 type II verklaring. In de periode 1 januari 2018 t/m 31 december 2018 is Lagarde Groep continu gecontroleerd en positief beoordeeld op haar processen bij outsourcing.

3 mensen aan tafel
ondertekening rapporten
rapporten getekend
Taart

Door Lagarde Groep

Eén aanspreekpunt voor ICT, Communicatie en Beveiliging. Dát is Lagarde Groep. Wilt u zorgeloos en efficiënt (online) samenwerken in een veilige werkomgeving? De oplossingen van Lagarde Groep helpen sinds 1991 honderden organisaties hun doelen beter en sneller te bereiken.

Bekijk onze gerelateerde nieuwsberichten

Toegangscontrole als maatregel tegen Corona

Toegangscontrole als maatregel tegen Corona

De afgelopen maanden staan organisaties steeds voor nieuwe uitdagingen. Door de Coronacrisis is de 'anderhalve meter afstand samenleving' het nieuwe normaal. Nu meer werknemers de weg naar kantoor weer hebben gevonden zijn vele organisaties bezig een 'COVID-19 proof...

Lees meer
Phishing neemt toe – wees alert!

Phishing neemt toe – wees alert!

De belastingdienst kwam met een verontrustend bericht op 11 juni 2020. Er zijn twee tot drie keer zo veel meldingen binnengekomen over poging tot phishing vanuit de naam van de belastingdienst. Mensen dienen alert te blijven op phishing. Cybercriminelen blijven actief...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren