Tips Zakelijk WiFi-netwerk aanleggen

het aanleggen van een WiFi-netwerk is een specialistische klus

1. WiFi-gebruik

Waar wil je het WiFi-netwerk voor gaan gebruiken?
Het doel van het netwerk is de basis voor de inrichting én daarmee één van de belangrijkste aandachtspunten!

Mogelijke doelen zijn: High-Speed data connectivity, Voice over Wi-Fi of Location Tracking.

 

Tablet met e-book
“Het doel van het netwerk is de basis voor de inrichting én daarmee één van de belangrijkste aandachtspunten!”

2. Gebruikers
Hoeveel gebruikers verwacht je op het WiFi-netwerk?

En met welk type apparaten komen deze personen op het netwerk? Wil je een gastnetwerk voor bezoek? Breng dit in kaart en neem dit mee in het beoordelen van de nodige dekking en beheermogelijkheden.

3. Site survey

Te vaak komen we een netwerk tegen dat onvoldoende bereik heeft, storingen geeft of traag is. De reden? Onvoldoende kijken hoe de omgeving in elkaar zit.

Laat een Site Survey uitvoeren. Heel het pand wordt in kaart gebracht, inclusief de verstorende factoren als beton, staal, magnetrons en nog veel meer. Op basis hiervan maken we een dekkingsplan zodat je probleemloos kunt internetten.

Bedraad internet

4. Bedraad en onbedraad samen

Is het bedrade netwerk klaar voor het draadloze netwerk? Begin nooit zomaar aan het aanschaffen van een WiFi-netwerk zonder te bepalen of je bedrade netwerk geschikt is voor de implementatie van een draadloos netwerk.

5. Authenticatie

Ofwel: toegangsrechten. Bepaal op welke manier je wel of juist niet toegang wilt verlenen aan gebruikers binnen het WiFi-netwerk. Een belangrijk aandachtspunt bij het inrichten van de beveiligingsmaatregelen. Denk aan toegangscodes met een specifiek tijdvak of een beperkte bandbreedte.

6. Beheer

Hoe zie je het beheer van het WiFi-netwerk voor je? Wie gaat het netwerk beheren, en op welke manier? Stel een verantwoordelijke aan en faciliteer hem/haar met de juiste beheermogelijkheden vanuit het WiFi-netwerk.

WiFi – Hoe zorgt u voor continuïteit?

Constant een veilige WiFi verbinding is belangrijk. Het lijkt zo eenvoudig, maar niets is minder waar.

Download ons E-book en lees hoe het in de praktijk werkt.

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren