Referentie HGJB

De Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) is een vereniging van gemeenten en jeugdclubs binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Hun doel is jongeren houvast te geven in hun geloof. Dit doet de HGJB door inspirerende activiteiten te organiseren voor jongeren en ouders en leidinggevenden toe te rusten en de juiste middelen te bieden om goed kerkelijk jeugdwerk te faciliteren.

 

Gerrina Bakker, verantwoordelijk voor ICT binnen de HGJB, is positief over de samenwerking met Lagarde Groep. Periodiek evalueert zij de samenwerking met accountmanager Niels van Cappellen en sparren ze over de mogelijkheden op het gebied van ICT.

Provinciehuis Groningen voorzijde
“Al jarenlang een mooie samenwerking waarin al veel bereikt is”
Mix communicatiekanalen

Wens naar gestructureerde ICT

HGJB is een grote en dynamische organisatie. Niet perse om het aantal medewerkers op het hoofdkantoor, maar wel om de samenwerking met de honderden vrijwilligers.

“De afgelopen jaren zijn we gegroeid. Ik durf te zeggen dat we met 25 vaste werknemers en zo’n 500 vrijwilligers, die ondersteunen in de activiteiten, een dynamische organisatie hebben.” Aldus Gerrina.

“Dit vraagt wat van alle mensen die er werken, van de communicatie en automatisch dus ook van de ICT-omgeving. In 2015 besloten we intern dat we efficiënter, veiliger en meer digitaal (samen) willen werken. In overleg met onze ICT-partner Lagarde Groep zijn door de jaren heen voortdurend mooie oplossingen gerealiseerd!”

Migratie naar de cloud

HGJB werkte voorheen in de private cloud. Was dit voldoende toekomstbestendig? Moest hiermee worden doorgegaan? Gerrina:

“Eén van de belangrijkste en meest ingrijpende ICT-projecten van de HGJB in de afgelopen jaren is de overstap naar de public cloud geweest.

We beschikten over een private cloud die wel een upgrade kon gebruiken. Alternatief was om volledig te migreren naar de public cloud van Microsoft. Natuurlijk was dat even een switch, maar de maandelijkse kosten zouden enorm verminderen. In overleg met Lagarde Groep zijn we voor de laatste optie gegaan. En dat is de juiste optie gebleken! Als kers op de taart zijn we nu ook veel flexibeler en liften we mee op alle innovaties.”

Ingang provinciehuis Groningen
HGJB over ICT
“We hebben een dynamische organisatie en willen dat ICT gewoon geregeld is en onze medewerkers en vrijwilligers helpt.”

Switchen van werkwijze

Het werken in de public cloud komt de interne samenwerking en het snelle onderlinge schakelen ten goede. HGJB plukt tegenwoordig de vruchten van het ‘moderne werken’. Gerrina kijkt hier op terug:

“Al jarenlang werkten we op dezelfde manier en dan is er niet echt een idee over hoe het anders zou kunnen. Mailtjes met bijlagen werden heen en weer gestuurd, versie op versie, en we logden (van buitenaf) via de server in op de private cloud. Maar lag dat er een keer uit? Dan konden we, ook van buitenaf, nergens bij.”

Modern werken

“Gelukkig hebben we aan Niels van Cappellen (accountmanager ICT Lagarde Groep) iemand die actief met ons meedenkt, soms ook ongevraagd, en nieuwe ontwikkelingen met ons deelt. Ik kan me nog goed herinneren dat hij ons kennis liet maken met Microsoft Teams, en alle mogelijkheden die hierbij komen kijken. Tegenwoordig is het ondenkbaar om zonder deze oplossing te werken! Collega’s werken niet meer op hun eigen schijf en het mailverkeer is ook drastisch verminderd. Nu kan iedereen veilig vanaf ieder device en vanaf iedere gewenste locatie data benaderen, bewerken en delen. Het delen via de WeTransfers en Dropboxen is gelukkig voorbij.”

Veilig werken

Onveilig delen is één van de issues vandaag de dag als het gaat om datalekken. HGJB is daar met de nieuwe manier van werken dus vanaf gestapt. ICT-Security dient nooit een ondergeschoven kindje te zijn. HGJB erkent dit, blijkt uit de woorden van Gerrina:

“Er gaat veel data over de lijntjes binnen de HGJB. Van veel verschillende personen. Uiteraard willen we niet dat deze data gelekt wordt. Daarom werken we niet meer via onveilige deelapplicaties en hebben we het beheren van ICT-security ook aan de ICT-engineers van Lagarde Groep overgelaten. Ons klantteam heeft de digitale beveiliging optimaal ingericht en overal multi-factor authenticatie toegepast. Hierdoor ontvangen medewerkers een pushmelding op hun mobiel die ze moeten accepteren om in te loggen.

Digitale beveiliging blijft up-to-date doordat Lagarde Groep de devices en werkplekken beheert. Op afstand worden beveiligingsupdates gepushed en mocht er toch een keer iets misgaan/gestolen worden? Dan is data op en toegang via het betreffende device snel gewist!”

Ingang provinciehuis Groningen
Ingang provinciehuis Groningen

Klantteam: persoonlijk contact

Iedere klant van Lagarde Groep heeft een eigen klantteam als aanspreekpunt, zo ook de HGJB. Gerrina heeft inmiddels al jaren ervaring met het klantteam:

“Zelf ben ik intern het eerste aanspreekpunt als het gaat om support. Ik help mijn collega’s natuurlijk graag waar mogelijk! Wordt het complex? Dan klop ik aan bij ons klantteam of vraag ik de betreffende collega dit te doen. Mijn ervaringen hiermee zijn goed. Het klantteam is goed bereikbaar, verzoeken worden snel opgepakt, de oplossingsgerichtheid en terugkoppeling is goed. Het mooiste aan het werken met een klantteam is het persoonlijke aspect. We kennen de engineers van Lagarde Groep en zij ons. Hierdoor weten ze wat er speelt en zijn de lijnen kort!”

“HGJB is een mooie organisatie waar ik me vanaf het begin verbonden mee voel. Ik vind het mooi dat ik mijn steentje hieraan mag bijdragen door te adviseren en mee te denken. De samenwerking met Gerrina ervaar ik ook als zeer fijn. Wat mij betreft nog op een lange samenwerking!”

Niels van Cappellen – Accountmanager ICT Lagarde Groep

Jarenlange samenwerking

In 2015 klopte de HGJB aan bij Lagarde Groep om advies in te winnen over de inrichting van ICT. Vanaf dat moment zijn er mooie stappen gezet. Niet alleen op ICT-gebied, ook voor fysieke beveiliging is Lagarde Groep het aanspreekpunt voor de HGJB.

“Eerst was het puur de ICT wat Lagarde Groep voor ons uit handen nam. Later werd mij bekend dat ze ook op het gebied van fysieke beveiliging de nodige oplossingen leveren. Wij hebben sinds enige tijd een alarmsysteem en toegangscontrole oplossing van Lagarde Groep. Ook daar zijn we meer dan tevreden over!” 

“Ja, al jarenlang een mooie samenwerking waarin al veel bereikt is. De medewerkers van de HGJB weten het klantteam van Lagarde Groep goed te vinden wanneer support nodig is. Dit zorgt voor een vertrouwd gevoel. Daarnaast heb ik geregeld contact met Niels over de samenwerking. Fijn om iedere keer nieuwe inzichten te krijgen. En het flesje wijn wat hij geregeld meebrengt wordt ook gewaardeerd!” Besluit Gerrina.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid