Fruity Pack kiest voor Lagarde Groep als ICT-partner

ICT: snelheid, zekerheid en efficiency
Tonnen vers fruit worden elke dag door Fruity Pack versneden tot kant en klare mixen. Orders die voor 11.00 uur binnenkomen, moeten dezelfde dag om 15.00 uur klaar staan. Bij Fruity Pack draait alles om maximale snelheid, bedrijfszekerheid en efficiency. Manager Operations Leander de Vries is dan ook helder over wat hij verwacht van Lagarde Groep . “Wij zijn fruitspecialisten. We willen gewoon dat ICT werkt en dat Lagarde Groep ons ontzorgt.”

Strategisch meedenken en processen optimaliseren

Fruity Pack levert gesneden vers fruit aan klanten in het retail-, grootverbruikers- en out-of-home-kanaal. De belangrijkste afzetlanden zijn Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. In korte tijd groeide Fruity Pack uit tot een bedrijf met – op piekmomenten – circa 100 medewerkers.

De samenwerking tussen Fruity Pack en Lagarde Groep begon in 2013 met een soort vuurproef. Fruity Pack was gevestigd in Barendrecht en had – na een overname begin dat jaar – ook een productielocatie in Ochten. Gaandeweg het jaar besloot Fruity Pack beide productielocaties te verhuizen naar Rotterdam. “We hadden weinig tijd te verliezen en zochten een partij die ons op het gebied van ICT én telefonie kon adviseren en ontzorgen. De manier waarop Lagarde Groep vanaf het begin meedacht, sprak ons aan. Wat ook bij onze manier van werken past, zijn de korte lijnen bij Lagarde Groep. Als ik een vraag heb, wil ik niet een paar keer doorverbonden worden. We hebben de knoop daarom doorgehakt en voor Lagarde Groep gekozen.”

Fruity Pack ict-oplossing
Fruity Pack over ICT
“Wij zijn fruitspecialisten. We willen gewoon dat ICT werkt en dat Lagarde Groep ons ontzorgt.”
Dat wilt u toch ook?
Papierloos werken in de Cloud

Papierloos werken

Er restte nog ongeveer anderhalve maand om de complete ICT- en telefonieomgeving op de nieuwe locatie in te richten. “We wilden een goede basis neerzetten, waarop we de komende jaren kunnen bouwen”, zo vat De Vries samen. Aan ambities ontbrak het Fruity Pack daarbij niet. “In 2015 willen we volledig papierloos werken. Het enige papier waar we niet aan ontkomen, zijn de etiketten op de verpakkingen. Alle orderinformatie en –instructies voor de medewerkers gaan we digitaal verstrekken. Straks gaat er geen orderbon meer de productiehal in, maar heeft elke inpak- en snijlijn een eigen beeldscherm met orderinformatie.”

Razendsnel beschikbaar

Aan de snelheid en opslagcapaciteit van data stelde De Vries ook hoge eisen. En niet zomaar. Elke dag worden een paar duizend orders verwerkt. Wereldstandaarden waar Fruity Pack aan voldoet, zoals BRC- en IFS-normen, eisen optimale traceability. “Als een consumentenverpakking onderzocht moet worden, weten we binnen 4 uur om welk fruit het gaat en van welke teler de vruchten afkomstig zijn. Al die data leggen we vast. Printen we het etiket voor een verpakking, dan moeten de juiste data razendsnel beschikbaar zijn.”

Data snel beschikbaar
ICT goed geregeld

Verhuizing ICT goed geregeld

Lagarde Groep bracht alle wensen en eisen in kaart en gaf advies over de inrichting van de ICT- en telefonieomgeving. Van servers en kantoorwerkplekken tot draadloos netwerk en WMS-systemen op de heftrucks. In de zomer van 2013 zou de complete ICT- en telefonieomgeving ingericht moeten worden op de nieuwe locatie. Het werd een zorgvuldig voorbereide operatie. “We zijn volledig ontzorgd door Lagarde Groep”, stelt De Vries met genoegen vast. “Wij moesten de mensen en machines verhuizen. Dan heb je geen zin om ergens datakabels aan te sluiten of printers te installeren. Het is uitstekend verlopen. Zo gestroomlijnd, dat sommige klanten na verloop van tijd vroegen: ‘Wanneer gaan jullie eigenlijk verhuizen?’ Ze hadden eenvoudigweg niets gemerkt.”

ICT evalueren en optimaliseren

Evalueren en optimaliseren

Wat Fruity Pack betreft, is de inrichting van de ICT- en telefonieomgeving het begin van de samenwerking. “Lagarde Groep wil meedenken over onze ICT-strategie en processen helpen optimaliseren. Dat was één van de redenen dat we voor Lagarde Groep kozen. Ze monitoren en beheren voortdurend onze systemen. Eens per kwartaal bespreken ze hun bevindingen en komen ze met aanbevelingen. Door slim ICT-management achter de schermen kunnen we kosten besparen en de performance verbeteren.”

Compleet geïnstalleerde laptop

Nee, met alleen goede adviezen en strategische plannen neemt De Vries geen genoegen. Als het om service gaat, verwacht hij hetzelfde van Lagarde Groep als zijn klanten van Fruity Pack: snelheid. Hij hoeft niet lang naar een voorbeeld te zoeken. “Onlangs had ik een nieuwe laptop met beveiligde VPN-verbinding nodig om thuis te kunnen werken. Binnen een dag had ik deze in huis, compleet geïnstalleerd. Ik klapte ‘m open, typte mijn wachtwoord in en kon werken… Dat noem ik service!”

Goede service van Lagarde Groep

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid