Referentie: Kindcentrum Putten

Telefonie en ICT

Een nieuwe ICT-omgeving

Begin 2014 nam Cora van de Brink, manager van Kindcentrum Putten, contact op met Lagarde Groep . Haar vraag? Of het realiseren van een nieuwe ICT-omgeving mogelijk was. In augustus een nieuwe server en dan ook volledig uit de cloud werken, dat was haar plan. En als de server niet voortijdig gehackt was, zou dat exact zo worden uitgevoerd. Dat was helaas wel het geval en zo zorgde Lagarde Groep ervoor dat er, ad hoc en toch perfect
volgens plan, een nieuwe ICT-omgeving kwam voor Kindcentrum Putten.

Kindcentrum Putten
“Dat ene aanspreekpunt geeft ons duidelijkheid en rust”

Alles bij één partij

Kindcentrum Putten is al jaren klant bij Lagarde Groep voor de telefonie en internetlijnen. Toen er begin 2014 offertes opgevraagd werden voor een nieuwe ICT-oplossing kwam Lagarde Groep dan ook direct in beeld. Na een adviestraject volgde het akkoord snel. “Uiteindelijk hebben we voor Lagarde Groep gekozen, omdat we graag alles bij één partij onderbrengen.
ICT is zeker niet ons vakgebied, dus als er vragen zijn, moet ik weten wie ik kan bellen. Voorheen hadden we de ICT, onze back-ups, telefonie en internetlijnen bij drie partijen. Nu doet Lagarde Groep alles, ook de back-ups. Dat ene aanspreekpunt geeft ons duidelijkheid en rust,” licht Cora toe.

Voordelen van cloud werken

Na de overeenstemming werden de planningen gemaakt en werd het migratieplan voorbereid. Cora: “Voorheen werkten we gedeeltelijk uit de cloud en gedeeltelijk lokaal. Dat was niet handig, want je moest conti nu schakelen. Daarnaast konden we bepaalde programma’s dus alleen op locati e openen. We willen daarom in de nieuwe situati e volledig uit de cloud werken.

ERVARINGEN VAN OPDRACHTGEVERS
“Lagarde Groep handelt proactief en dat werkt erg prettig!”

Cora van de Brink, manager van Kindcentrum Putten
Proactief actie ondernemen

Maar niet alles gaat altijd zoals verwacht. Want in juni 2014 werd de server van Kindcentrum Putten gehackt. Cora: “We konden opeens niets meer. Op dat moment besef je pas hoe afhankelijk je bent van je ICT-omgeving.” Gelukkig was het meeste voorwerk al gedaan en kon Lagarde Groep direct actie ondernemen. En zo werkt Kindcentrum Putten, sneller dan gepland, volledig vanuit de cloud. “Het grootste voordeel is dat we nu veel sneller kunnen werken, omdat alles op één plek staat. Daarnaast weten we dat Lagarde Groep een betrouwbare en stabiele partij is, waar je alti jd op terug kunt vallen. Dat is erg prettig. Als we nu een vraag hebben over onze back-ups, systemen of lijnen, hoeven we alleen maar even te bellen,” vertelt Cora. “Het is natuurlijk een groot bedrijf, dus je krijgt niet direct diegene aan telefoon die je moet hebben, maar je wordt alti jd snel teruggebeld,” vervolgt ze.

Lagarde Groep gespecialiseerd in ICT, heeft de service voor het ICT-gedeelte sinds kort overgenomen. Lagarde Groep biedt één aanspreekpunt voor Telecommunicatie, Netwerken, ICT en Beveiliging.

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid