Referentie: Provinciehuis Groningen

Toegangscontrole oplossingen

Beveiliging hoog in het vaandel

In het hart van het oude Groningse centrum staat het Provinciehuis. Een imposante verschijning, gelegen aan het Martinikerkhof. Een gebouw met karakter, dat dagelijks toegang verleent aan meer dan 800 bezoekers en medewerkers. En daarmee staat beveiliging dan ook hoog in het vaandel.

Uitgangspunt project

Tot voor kort maakte het Provinciehuis gebruik van een sleutelsysteem, tot men constateerde dat het niet meer voldeed aan de beveiligingseisen. Kort daarop werd er actie ondernomen. De uitdaging? Een beheersbare en innovatieve beveiligingsoplossing. Er werd een shortlist gemaakt van potentiele bedrijven die toegangscontrole oplossingen bieden. De criteria waren duidelijk. Het bedrijf moest onder andere een eigen monteursteam hebben en ervaring hebben op het gebied van systeemintegratie. En zo kwam Lagarde Groep in beeld.

Provinciehuis Groningen voorzijde
“Een beheersbare en innovatieve beveiligingsoplossing.”
Ingang provinciehuis Groningen

In de praktijk…

Er is een toegangscontrolesysteem aangelegd dat gekoppeld is met het intercomsysteem, automatische deuren en het inbraakdetectiesysteem. Op de functionele punten zijn de verschillende systemen nauwkeurig op elkaar afgestemd. Hierdoor kunnen deuren bijvoorbeeld geen toegang verlenen als het inbreekdetectiesysteem ingeschakeld is. De voordelen van de oplossing die Provinciehuis Groningen gebruikt:

 • perfecte beheersing van toegangsstromen, zowel van bezoekers als medewerkers
 • verloren/gestolen passen worden direct geblokkeerd door de eigen dienst
 • daarnaast kan de toegang tot bepaalde ruimtes nu gemakkelijker geregeld worden
 • iedere medewerker heeft een profiel op zijn of haar pas, dat correspondeert met de deuren
 • medewerkers kunnen met hun pas door het hele pand heen hun printopdrachten ophalen

E-book toegangssysteem - Grip op uw toegang

Incheckend personeel, afspraken met klanten, de schoonmaker die regelmatig langskomt. Het verlenen van toegang is een item dat dagelijks speelt. Hoe is dit binnen uw organisatie geregeld?
Met professionele toegangscontrole profiteert u van:

 • betere beveiliging, u bepaalt wie wanneer en waar naar binnen kan;
 • inzicht, u verzamelt continu en automatisch data;
 • gemak, verloren sleutel? Even een tag uitschakelen;
 • flexibiliteit, extra medewerker in dienst? Even een tag inschakelen.

Download ons gratis E-book en onderzoek de mogelijkheden van professionele toegangscontrole.

E-book toegangssysteem

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
E-book toegangssysteem

In samenwerking met Lagarde Groep

Intussen werkt de provincie al even met het nieuwe systeem. Projectleider Jelle Bijker blikt terug op de achterliggende periode. Het monteursteam stelde hem, zoals verwacht, niet teleur. “Ik ben nog steeds erg blij met de monteurs van Lagarde Groep . Ze zijn netjes, snel en goed op de hoogte. Ook de technische mensen op kantoor weten waar ze het over hebben. Ze zijn duidelijk ervaren en bekend met alle ontwikkelingen in de markt,” vertelt hij. Ook het evaluatietraject aan het einde ervaart hij als positief. “Bij Lagarde Groep zijn ze niet bang voor kritiek. Het is goed als een bedrijf steeds wil blijven leren en dat doet Lagarde Groep onder andere door hun werk te evalueren met de klant.” Ook het actief meedenken in het adviestraject werd gewaardeerd door de provincie. En al geeft hij wat aandachtspunten voor andere klanten mee, over het geheel genomen is hij tevreden met de dienstverlening van Lagarde Groep . Lachend: “En dat is ook de bedoeling, want tenslotte willen we toch de komende jaren intensief met elkaar blijven samenwerken!”

Aandachtspunten en advies bij aanschaf toegangscontrolesysteem

Provincie Groningen ervoer dat het overschakelen van sleutels op passen heel wat denkwerk met zich meebracht. Graag had men meer advies gehad over de gevolgen van de verandering en hoe daarmee om te gaan. Het advies van projectleider Jelle Bijker is dan ook: “Zorg dat je vooraf goed in beeld hebt wat de gevolgen zijn van werken met een ander toegangscontrolesysteem. Doe een appèl op de deskundigheid van de aanbieder, zodat je goed in kunt schatten wat er daadwerkelijk verandert.”

Vraag de aanbieder, nog voordat de profielen geïnstalleerd worden, om de pasjes nog eens goed te controleren. Toen men in het Provinciehuis erachter kwam dat de verkeerde pasjes geleverd waren, waren alle pasjes al geprogrammeerd en verspreid onder de gebruikers. “Een vervelende fout in de levering met flinke gevolgen voor Provincie Groningen. De pasjes die Lagarde Groep aan ons leverde, bleken qua uiterlijk hetzelfde, maar waren qua beveiligingsniveau niet de pasjes die waren besteld. Lagarde Groep heeft vervolgens hun verantwoordelijkheid genomen en zich ingezet om de fout te herstellen.”

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid