Referentie Zorggroep Oosterlengte

Lagarde Groep is onze achtervang
Zorggroep Oosterlengte biedt deskundige en warme zorg aan ouderen en chronisch zieken. In dergelijke instellingen is het vlekkeloos en veilig werken cruciaal. Gerrit Buwalda, Hoofd ICT bij Oosterlengte: “Lagarde Groep is al jaren onze betrouwbare partner voor ICT, telecom en beveiliging. Als ik iets heb ik waar ik zelf niet uitkom, hoef ik maar één belletje te doen.”

In een zorgorganisatie als Oosterlengte zijn de volgende zaken een vereiste:

  • Veiligheid: niet iedereen kan bij de medicijnen en niet iedereen kan overal naar binnen;
  • Altijd ‘up’: Wi-Fi, telefonie en alarmering moet altijd werken.

Vooroplopen

Dhr. Buwalda herinnert zich nog goed hoe de relatie met Lagarde Groep in 2010 startte met de implementatie van de IP telefooncentrale en IP telefoons in de nieuwbouw van het hoofdkantoor. Op dat moment had iedere locatie nog zijn eigen meervoudige ISDN telefoonlijnen. In 2011 zijn al deze ISDN lijnen vervangen door ISDN IP gateways en sindsdien loopt het telefoonverkeer van heel Oosterlengte via één glasvezelverbinding op het hoofdkantoor. Buwalda: “Onlangs werd bekend dat KPN ISDN gaat uitfaseren. Lagarde Groep liep voorop door ons toen al een nieuwe vorm van telefonie aan te bieden en ISDN uit te faseren. Dat doen ze nog steeds, dat vooroplopen.”

Sparren en adviseren

Een ICT-manager heeft een sparringpartner nodig, vindt Buwalda. Hij heeft zijn sparringpartner gevonden in Lagarde Groep . Als hij een nieuw idee heeft, probeert hij het eerst zelf. Gaat de test niet naar wens, of heeft hij vragen, dan belt hij Lagarde Groep . Samen komen ze tot de oplossing. “Ik ervaar Lagarde Groep als een goede partner. De meeste werkzaamheden voert de ICT afdeling van Oosterlengte zelf uit waarbij we ons graag laten adviseren door de experts van Lagarde Groep .”

Aanpassend vermogen

Een mooi voorbeeld van dat partnerschap vindt Buwalda de IP-telefonie over een straalverbinding. In Oost-Groningen, waar Oosterlengte veel huizen heeft, is glasvezel vaak geen optie. Oosterlengte heeft uitstekende ervaringen met straalverbindingen die reeds sinds 2001 in gebruik zijn als netwerkverbinding tussen de locaties . Lagarde Groep heeft zich aangepast aan de wens om met straalverbindingen te werken en in samenwerking is een mooie stabiele oplossing gerealiseerd.

Return on investment

“Op advies van Lagarde hebben we behoorlijke investeringen gedaan die naast een verbetering van kwaliteit, flexibiliteit en beschikbaarheid onder aan de streep ook een flinke besparing opleverden. Doordat de adviseurs onze situatie goed kennen, bevelen ze ons de juiste investeringen aan.” “

Gerrit Buwalda, Hoofd ICT Oosterlengte

Vrijblijvend advies

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Uw gegevens zijn veilig!
w

Oplossing naar uw wens
Na het invullen van het formulier nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. 

❯❯ Inventarisatie
❯❯ Offerte
❯❯ Implementatie
❯❯ Service

Succesvolle projecten

Klanttevredenheid