8,6 8 ,6 211 reviews Bekijk reviews
camerabewaking-header

Camerabewaking

IP-camera's waken over uw veiligheid

Camerabewaking - surveillance met IP-camera's via een eigen server of in de cloud - is inmiddels zó gemeengoed, dat zelfs veel particulieren al IP-camera's gebruiken. Voor zakelijke camerabeveiliging gelden echter andere normen. Na een grondige analyse komen wij met de juiste oplossing voor uw situatie. Van camerabeveiliging tot een combinatie met een alarmsysteem en toegangscontrole. 


IP-camerabewaking met veel extra opties

Naast beveiliging met slimme detectiesensoren kunt u de camera's ook gebruiken om bezoekersstromen te analyseren en om bedrijfsprocessen te ondersteunen. Bovendien werken strategisch geplaatste camera's preventief aan de beveiliging van uw bedrijf.

Compleet camerasysteem met de juiste focus

Lagarde installeert een compleet camerabeveiligingssysteem met alle hulpmiddelen die u nodig hebt, van bewegingsmelding via kenteken- en gezichtsherkenning tot langdurige opslag van de beelden in de cloud. Dit alles volledig geïntegreerd met uw bedrijfssystemen. Met de juiste focus beschikt u over een geschikte oplossing voor uw beveiligingsuitdaging. Naast camerabeveiliging zorgen we ervoor dat uw bedrijfspand en medewerkers goed beveiligd zijn met de juiste inzet van een alarmsysteem, toegangscontrole en brandbeveiliging.  

Bereken nu uw camerasysteem

Vul nu de calculator in en bereken op onze website uw investering

Een aantal van onze referenties camerabewaking


Casus camerabeveiliging Arla Foods

Arla Foods stond voor de uitdaging om de opnieuw in te richten laad- en losplaats te voorzien van een monitorings- en beveiligingsoplossing. Lagarde realiseerde volgens Arla Foods "een geweldig overzicht" met de inzet van cameratoezicht. Beveiligingscamera's kunnen op deze manier ingezet worden voor meer doeleinden dan bewaking alleen.

Adviseur camerabewaking Mario Bos

"Het grootste voordeel van camerabeveiliging is dat het zoveel informatie geeft. Bijvoorbeeld bij inbraak is dat heel handig. Wat is er precies gebeurd? Om welke tijd en met welke middelen? Welke vluchtwegen gebruikten de daders? Door het combineren van de beelden van verschillende
camera’s ontstaat een compleet beeld.

Mario Bos - adviseur

24/7 efficiënt

Met een camerabewakingssysteem heeft u inzicht in alle activiteiten in en rondom uw bedrijf. Dat is veilig en betrouwbaar. Maar er zijn meerdere opties te realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Een greep uit de instellings- en integratiemogelijkheden van een camerabewakingssysteem.

»  Mensen detecteren

24/7 beelden bekijken is geen optie. Daarom kunt u bijvoorbeeld instellen dat mensen wel gedetecteerd worden, maar (huis)dieren niet. Zodat u niet van elke beweging een melding krijgt via een bericht of app;

»  Kentekenherkenning

Wilt u graag dat alle auto’s op uw terrein gedetecteerd worden? Ook dat is mogelijk. Door middel van kentekenherkenning heeft u zicht op uw bezoekers en kunt u in combinatie met uw toegangscontrolesysteem besluiten de slagboom al dan niet te openen;

»  Verdacht gedrag

Wilt u alleen ‘verdacht gedrag’ detecteren? Ook dat kunt u instellen met uw beveiligingssysteem. Bij het signaleren van verdacht gedrag neemt het systeem direct beeld (en eventueel audio) op;

»  Alleen beweging

Wilt u ten slotte de opslagcapaciteit minderen? Dan kunt u instellen dat het systeem alleen beeld (en eventueel audio) opneemt wanneer het beweging detecteert. Efficiënt en gemakkelijk.

camerabewaking-dome

6 aankooptips voor cameratoezicht

»  Locatie
De locatie van uw beveiligingscamera’s bepaalt in grote mate welk type camera’s u nodig heeft. Binnen of beveiligingscamera voor buiten? Door bewakingscamera’s op de locatie af te stemmen bereikt u het beste resultaat.

»  Omgevingsfactoren
Veel verschillende omgevingsfactoren hebben invloed op de effectiviteit van uw camerabewaking. Zo moet een beveiligingscamera voor buiten voldoen aan andere eisen. Kan er fel zonlicht of tl-licht op de cameralens komen? Is er kans op vandalisme?

»  Analoge camera’s of IP-camera’s
Er zijn legio verschillen tussen een analoge camera of IP-camera oplossing. Aanwezigheid van bestaande bekabeling kan een analoge camera oplossing voordeliger maken. Wilt u hogere kwaliteit? Kies dan voor IP-camera’s.

»  Opnametijden

Wat zijn de belangrijkste opnametijden? Om bij nachtopnames scherp beeld te krijgen zijn andere cameraspecificaties vereist.

»  Opslag beelden

De opslag van camerabeelden vraagt de nodige opslagcapaciteit. Hoelang wilt u beelden terug kunnen kijken? Een korte opslagtijd is voordeliger. Een lange opslagtijd wellicht effectiever?

»  Terugkijken en bedienen

Op welke manier wilt u de beelden kunnen inzien? Is dit met monitoren of via een app? Wilt u ook met uw smartphone de beveiligingscamera’s kunnen bedienen?

Eenvoudige camerasystemen

In sommige situaties is een cameraoplossing met een losstaand systeem op locatie bij de gebruiker geschikt. Deze systemen zijn gericht op eenvoud en bieden camerabeelden op een monitor en opslag op een recorder. Ideaal voor de organisaties die effectieve bewaking willen hebben, zonder veel aanvullende eisen.

Geïntegreerde camerabeveiliging

Naast losstaande systemen realiseert Lagarde ook geïntegreerde systemen. Hierbij kan een specifieke integratie gemaakt worden, bijvoorbeeld met toegangscontrole (lees het verhaal van First Selection). Ook volledige integraties in een beveiligingsmanagement systeem behoort tot de mogelijkheden. Hierbij vormt camerabeveiliging een integraal onderdeel van de beveiligingsomgeving. Vraag naar de mogelijkheden.

Nachtzicht

Om ook in het donker camerabeeld te hebben, ook wel nachtzicht genoemd, dient de camera te beschikken over infrarood LED’s. De infrarood sensoren zijn beschikbaar in meerdere varianten en geschikt voor verschillende afstanden. Door de beveiligingscamera’s met infrarood uit te rusten heeft u ook ’s avonds en ’s nachts goede beelden, zodat eventuele indringers zijn te identificeren. Aan infrarood IP-camera's kleven diverse nadelen. Nieuwe ontwikkelingen zoals 'witlicht' en 'starlight' zorgen voor nieuwe mogelijkheden.


Starlight camera's

Door gebruik te maken van starlight bewakingscamera’s beschikt u zelfs in situaties met weinig licht over duidelijke en heldere beelden. De starlight camera’s kunnen zelfs met weinig licht nachtbeelden in kleur weergeven. Tevens ondersteunen de starlight camera’s people counting en bieden een heat map voor het vaststellen van ‘hot spots’ en detectie in gebieden met geringe lichtsterkte.  

Full HD en HD

Het verschil tussen een Full HD camera en een HD camera het aantal pixels. Een HD camera heeft een resolutie van 1.280 x 720 pixels. Full HD heeft een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Het beeld van een HD camera zal sneller ‘korrelig’ zijn dan een beeld van een Full HD beveiligingscamera. Dit heeft alles te maken met het aantal pixels. Steeds meer organisaties kiezen momenteel voor Full HD.


Advies

Nachtzicht, Full HD IP-camera's, geïntegreerd of enkelvoudig en bewegingsdetectie. Allemaal maatregelen om camerabewaking ervoor te laten zorgen dat u uw werkzaamheden veilig kunt uitvoeren. Zoveel mogelijkheden en zoveel keuzes. Wij adviseren u graag! 

Camerabewaking: onze merken en ervaring

Bij de aanschaf van camerabeveiliging is advies op maat van belang. Wij bieden u jarenlange ervaring op dit gebied. Van analoge camerasystemen naar IP-camerasystemen en hosted cameradiensten; wij hebben expertise op alle drie de domeinen. Daarnaast staat productkwaliteit voorop. Wij bieden u primair de systemen van Milestone en Mirasys en de IP-camera’s van Samsung, Sony en Panasonic aan. Maar ook hiervoor geldt: net wat ú wenst!

Vragen over de inrichting van uw pand met camerabewakingssystemen? Wij denken graag met u mee. Maak een afspraak voor een (geïntegreerd) advies op maat!

camerabewaking-buiten

IP (internet protocol) of analoog

Naast volledig analoge oplossingen, zijn ook volledig IP-gebaseerde oplossingen mogelijk. Op het moment dat bepaalde analoge componenten nog niet aan vervanging toe zijn, is het mogelijk om een migraetraject te starten waarin bepaalde onderdelen vervangen worden voor IP-onderdelen en verregaande integraties met andere beveiligingssystemen mogelijk worden.

Beelden op uw smartphone

Naast inzicht in de beelden op een monitor leveren wij ook oplossingen waarbij u de camerabeelden op een app op uw smartphone kunt bekijken. Ideaal voor het aansturen van systemen op afstand.

Cloud opslag

Bij een inbraak of overval proberen inbrekers vaak de recorder te vernielen of mee te nemen. Door beelden niet op een recorder op te slaan, maar in de cloud, verhoogt u de veiligheid. Met de opslag van beelden in de cloud zijn deze veilig en altijd terug te kijken.

Camerabewaking in Keyprocessor

Lagarde kan een complete beveiligingsomgeving met IP-camera's inrichten vanuit een Keyprocessor omgeving. De volgende beveiligingsoplossingen kunnen wij integreren in één omgeving:

»  Toegangscontrole
»  Camerabeveiliging
»  Tijdregistratie
»  Parkeerbeheer
»  Lockermanagement
»  Intercom

Door camerabewaking te integreren in Keyprocessor beschikt u over onder andere de volgende functionaliteiten:

»  ondersteuning van diverse camera's
»  compleet IP-gebaseerde oplossing
»  hoge resolutie beelden
​​​​​​​»  opties als nummerplaatherkenning en object identificatie


De werking en mogelijkheden van video in iProtect

Binnen iProtect™ is Lagarde in staat om een volledig geïntegreerde IP-Video Observatiemodule aan te bieden. Met de IP-netwerkcamera’s van vandaag de dag biedt Lagarde grote voordelen. Naast een uitstekende beeldkwaliteit en het voordeel van kostenbesparingen, kunnen de videobeelden worden gebruikt door verschillende toepassingen op verschillende locaties. De IP-Video observatietoepassing kan worden gebruikt als een standalone oplossing. De toegevoegde waarde ligt in het feit dat deze kan worden gecombineerd met diverse andere iProtect™ modules zoals inbraakdetectie, toegangscontrole en parkeerbeheer.  Intelligente functies zoals bijvoorbeeld video bij transactie, video bij beweging en/of herkenning en verregaande observatie geven de zekerheid van een volledig geavanceerd IP-Videosysteem.


Bedraad

Een bedraad camerasysteem is veilig en betrouwbaar. Er zijn meerdere mogelijkheden en keuzes. Denk daarbij aan coax of UTP. In het geval van coaxbekabeling wordt meestal een externe voeding (230 volt) aangelegd. In sommige gevallen kan de voeding over coax plaatsvinden. Als je kiest voor UTP-bekabeling kan Power over Ethernet (PoE) worden toegepast. Het voordeel is dan dat de voeding van de beveiligingscamera wordt uitgevoerd door middel van de switch, waardoor aparte voedingen niet meer nodig zijn. Ook kan een videorecorder de camera's voeden. De beeldsnelheid van UTP is hoger dan van coax bekabeling. Een nadeel van een bedraad camerasysteem is het feit dat er kabels aangelegd moeten worden naar alle bewakingscamera's.

Camerabeveiliging draadloos

Af en toe krijgen we de vraag voor draadloze beveiligingscamera's. Het voordeel van een draadloze camera is dat er geen bekabeling hoeft te worden aangelegd. Een ander groot voordeel is dat het werkt als een standalone systeem. Er hoeft geen recorder aangesloten worden om de beelden op te kunnen slaan. Een WiFi-beveiligingscamera is in veel gevallen uit te breiden met een (tot 128GB) Micro SD-kaart. Een nadeel is dat veel draadloze camera’s beschikken over een antenne. Helaas is dit te saboteren. Door de sabotage wordt de verbinding met het draadloze netwerk verbroken en is er geen beeld meer beschikbaar. Daarnaast is de draadloze bewakingscamera een opkomende markt. Daarom zijn de draadloze bewakingscamera’s nog niet zover doorontwikkeld als bedrade IP-camera’s.

Wij helpen u bij het selecteren van een bedraad of draadloos camerasysteem. Ons aanbod is afhankelijk van de eisen en wensen van uw organisatie. 

HD over coax

Bekabeling is een belangrijk, en soms vervelend, onderdeel van een nieuw camerasysteem. Camera over WiFi is een mogelijkheid, maar ook fraudegevoelig door WiFi-onderdrukkers. Het gebruik van bestaande bekabeling kan een uitkomst zijn. Met de komst van HD over coax kan de bestaande coax-bekabeling (her)gebruikt worden, terwijl (full) HD-beelden geen probleem zijn.

Bestaand camerasysteem stapsgewijs vervangen

Met HD over coax is het ook mogelijk om met hybride videorecorders de bestaande videobewakingssystemen stapsgewijs te vervangen. Bijvoorbeeld als de bekabeling in bepaalde delen van uw pand(en) niet meer bruikbaar is. 


HD over coax: voordelig en toekomstbestendig!

Onderhoud van beveiligingscamera's

Naast de verkoop van camerasystemen zetten wij onze kennis ook in om u te voorzien het juiste onderhoud. Met het uitvoeren van controles bent u verzekerd van continue zekerheid. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in het onderhoud en beheer van de systemen, want als het om camerabewaking gaat is een goed werkend systeem uiterst belangrijk. 


Tijdens het onderhoud van het systeem wordt onder andere het volgende door ons uitgevoerd:

  • DVR, NVR of server reinigen binnen/buitenkant

  • Controleren van de juiste werking van de DVR/NVR/ server

  • Opname en opslag van beelden controleren

  • Controleren van de juiste werking van de beveiligingscamera’s

  • IP-camera's en analoge camera’s reinigen buitenkant

  • Security check

  • Back-up maken van instellingen en uploaden naar Lagarde server

Offerte
direct offerte aanvragen
Contact
direct contactformulier
Storing
een storing melden
0. 00