Camerabewaking bedrijf

Voor optimale beveiliging van uw organisatie

Ongewenste bezoekers, inbraken, u moet er niet aan denken. Met professionele camerabewaking heeft u altijd zicht (realtime en achteraf) op uw terrein én schrikt u ongewenste bezoekers af. Lagarde Groep heeft door de jaren heen bij honderden organisaties succesvol camerabewaking geplaatst. Wanneer optimaliseert u uw beveiliging?

Camerabewaking
“In al de trajecten die we tot op heden samen met Lagarde Groep hebben gedraaid was sprake van een combinatie van klantvriendelijkheid en bereidheid om mee te denken.”

Wim – Synerkri

Camerabeveiliging voor uw bedrijf

Lagarde Groep installeert een compleet camerabeveiligingssysteem met alle hulpmiddelen die u nodig hebt, van bewegingsmelding via kenteken- en gezichtsherkenning tot langdurige opslag van de beelden in de cloud. Dit alles volledig geïntegreerd met uw bedrijfssystemen. Met de juiste focus beschikt u over een geschikte oplossing voor uw beveiligingsuitdaging. Naast camerabeveiliging zorgen we ervoor dat uw bedrijfspand en medewerkers goed beveiligd zijn met de juiste inzet van een alarmsysteem, toegangscontrole en brandbeveiliging.

CCTV installatie

CCTV staat voor Closed-circuit television, ofwel ‘gesloten tv-systeem’. Er zijn kortweg twee soorten CCTV-installaties, verderop de pagina gaan we hier dieper op in. Een CCTV installatie kan door iedere organisatie verschillend zijn. Daarom werkt Lagarde Groep met maatwerkoplossingen. Wij informeren u graag over uw mogelijkheden.

Ga meteen naar
fas|fa-angle-double-left|
fas|fa-angle-double-right|

Voordelen

Waarom Lagarde Groep?
et|icon_box-checked|Z

Ervaring

Meer dan 25 jaar ervaring in beveiliging en camerabewaking

et|icon_box-checked|Z

Gecertificeerd

Lagarde Groep is een erkend technisch beveiligingsbedrijf

et|icon_box-checked|Z

Totaalpakket

Wij leveren een complete beveiligingsoplossing

Casus camerabeveiliging Arla Foods

Arla Foods stond voor de uitdaging om de opnieuw in te richten laad- en losplaats te voorzien van een monitorings- en beveiligingsoplossing. Lagarde Groep realiseerde volgens Arla Foods “een geweldig overzicht” met de inzet van cameratoezicht. Beveiligingscamera’s kunnen op deze manier ingezet worden voor meer doeleinden dan bewaking alleen.

“Lagarde Groep maakt goede beveiliging tegen een lage investering mogelijk. Onze professionals werken met een scala aan hightech oplossingen: daag ons uit!” Marco van Hoften

Engineer

Een aantal van onze referenties
Stella logo
Arla logo
Logo Anva
Logo Woonstede
Logo Leendert van Steenis
Logo Zoo&zo
De Meerwaarde logo
Jonker & Schut logo

Bereken uw camerasysteem

Vul nu de calculator in en bereken op onze website uw investering

Offerte Camerabewaking

Welk pakket past het beste bij u?

E-book Camerabewaking

Niemand zit op ongenode gasten te wachten. Om dat te voorkomen, schrikken camera’s flink af. De camera-eigenaar heeft veel mogelijkheden. Beelden uitlezen, kentekens herkennen of verdacht gedrag signaleren: het kan met een camerasysteem.

Download ons E-book en lees hoe het in de praktijk werkt.

Apparatuur
Hitech oplossingen
IP camera
IP-camera’s zijn (bedrade of draadloze) camera’s die gebruik maken van het Internet-Protocol. Videobeelden en geluid worden rechtstreeks gestreamd via internet
Infrarood camera
Om in het donker camerabeeld te hebben, dient de camera te beschikken over infrarood LED’s. De infrarood sensoren zijn beschikbaar in meerdere varianten en geschikt voor verschillende afstanden.

Starlight camera
Door gebruik te maken van starlight bewakingscamera’s beschikt u zelfs in situaties met weinig licht over duidelijke en heldere beelden.
Full HD camera
tussen een Full HD camera en een HD camera is het aantal pixels. Vanwege de beeldkwaliteit kiezen steeds meer bedrijven voor full HD.

Camerasysteem WiFi
Met een WiFi camera wordt het mogelijk om de beelden van de camera live te zien op bijvoorbeeld uw mobiele telefoon via een app.
Integratie
Naast losstaande systemen realiseert Lagarde Groep ook geïntegreerde systemen. Hierbij kan een specifieke integratie gemaakt worden, bijvoorbeeld met toegangscontrole en in een beveiligingsmanagement systeem.
Verschillende oplossingen
et|icon_desktop|

IP (INTERNET PROTOCOL) OF ANALOOG
Naast volledig analoge oplossingen, zijn ook volledig IP-gebaseerde oplossingen mogelijk. Op het moment dat bepaalde analoge componenten nog niet aan vervanging toe zijn, is het mogelijk om een migratietraject te starten waarin bepaalde onderdelen vervangen worden voor IP-onderdelen en verregaande integraties met andere beveiligingssystemen mogelijk worden.

et|icon_mobile|

BEELDEN OP UW SMARTPHONE
Naast inzicht in de beelden op een monitor leveren wij ook oplossingen waarbij u de camerabeelden op een app op uw smartphone kunt bekijken. Ideaal voor het aansturen van systemen op afstand.

et|icon_cloud_alt|

CLOUD OPSLAG
Bij een inbraak of overval proberen inbrekers vaak de recorder te vernielen of mee te nemen. Door beelden niet op een recorder op te slaan, maar in de cloud, verhoogt u de veiligheid. Met de opslag van beelden in de cloud zijn deze veilig en altijd terug te kijken.

24/7 efficiënte camerabewaking

Met een camerabewakingssysteem heeft u inzicht in alle activiteiten in en rondom uw bedrijf. Dat is veilig en betrouwbaar. Maar er zijn meerdere opties te realiseren. Benieuwd naar de mogelijkheden van camerabewaking? Bedrijven kiezen voor steeds meer functionaliteit om de beveiliging te verhogen.

Mensen detecteren
24/7 beelden bekijken is geen optie. Daarom kunt u bijvoorbeeld instellen dat mensen wel gedetecteerd worden, maar (huis)dieren niet. Zodat u niet van elke beweging een melding krijgt via een bericht of app.
Kentekenherkenning

Wilt u graag dat alle auto’s op uw terrein gedetecteerd worden? Ook dat is mogelijk. Door middel van kentekenherkenning heeft u zicht op uw bezoekers en kunt u in combinatie met uw toegangscontrolesysteem besluiten de slagboom al dan niet te openen.

Verdacht gedrag

Wilt u alleen ‘verdacht gedrag’ detecteren? Ook dat kunt u instellen met uw beveiligingssysteem. Bij het signaleren van verdacht gedrag neemt het systeem direct beeld (en eventueel audio) op.

Alleen beweging

Wilt u ten slotte de opslagcapaciteit minderen? Dan kunt u instellen dat het systeem alleen beeld (en eventueel audio) opneemt wanneer het beweging detecteert. Efficiënt en gemakkelijk.

Eenvoudige camerasystemen

In sommige situaties is een cameraoplossing met een losstaand systeem op locatie bij de gebruiker geschikt. Deze systemen zijn gericht op eenvoud en bieden camerabeelden op een monitor en opslag op een recorder. Ideaal voor de organisaties die effectieve bewaking willen hebben, zonder veel aanvullende eisen.

Geïntegreerde camerabeveiliging

Naast losstaande systemen realiseert Lagarde Groep ook geïntegreerde systemen. Hierbij kan een specifieke integratie gemaakt worden, bijvoorbeeld met toegangscontrole (lees het verhaal van First Selection). Ook volledige integraties in een beveiligingsmanagement systeem behoort tot de mogelijkheden. Hierbij vormt camerabeveiliging een integraal onderdeel van de beveiligingsomgeving. Vraag naar de mogelijkheden.

Nachtzicht
Om ook in het donker camerabeeld te hebben, ook wel nachtzicht genoemd, dient de camera te beschikken over infrarood LED’s. De infrarood sensoren zijn beschikbaar in meerdere varianten en geschikt voor verschillende afstanden. Door de beveiligingscamera’s met infrarood uit te rusten heeft u ook ’s avonds en ’s nachts goede beelden, zodat eventuele indringers zijn te identificeren. Aan infrarood IP-camera’s kleven diverse nadelen. Nieuwe ontwikkelingen zoals ‘witlicht’ en ‘starlight’ zorgen voor nieuwe mogelijkheden.
Starlight camera’s
Door gebruik te maken van starlight bewakingscamera’s beschikt u zelfs in situaties met weinig licht over duidelijke en heldere beelden. De starlight camera’s kunnen zelfs met weinig licht nachtbeelden in kleur weergeven. Tevens ondersteunen de starlight camera’s people counting en bieden een heat map voor het vaststellen van ‘hot spots’ en detectie in gebieden met geringe lichtsterkte.
Full HD en HD
Het verschil tussen een Full HD camera en een HD camera het aantal pixels. HD camerabewaking heeft een resolutie van 1.280 x 720 pixels. Full HD heeft een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Het beeld van een HD camera zal sneller ‘korrelig’ zijn dan een beeld van een Full HD beveiligingscamera. Dit heeft alles te maken met het aantal pixels. Steeds meer organisaties kiezen momenteel voor Full HD.
HD over coax
Bekabeling is een belangrijk, en soms vervelend, onderdeel van een nieuw camerasysteem. Camera over WiFi is een mogelijkheid, maar ook fraudegevoelig door WiFi-onderdrukkers. Het gebruik van bestaande bekabeling kan een uitkomst zijn. Met de komst van HD over coax kan de bestaande coax-bekabeling (her)gebruikt worden, terwijl (full) HD-beelden geen probleem zijn.

Met HD over coax is het ook mogelijk om met hybride videorecorders de bestaande videobewakingssystemen stapsgewijs te vervangen. Bijvoorbeeld als de bekabeling in bepaalde delen van uw pand(en) niet meer bruikbaar is.

Bedraad Camerasysteem

Een bedraad camerasysteem is veilig en betrouwbaar. Er zijn meerdere mogelijkheden en keuzes. Denk daarbij aan coax of UTP. In het geval van coaxbekabeling wordt meestal een externe voeding (230 volt) aangelegd. In sommige gevallen kan de voeding over coax plaatsvinden. Als je kiest voor UTP-bekabeling kan Power over Ethernet (PoE) worden toegepast. Het voordeel is dan dat de voeding van de beveiligingscamera wordt uitgevoerd door middel van de switch, waardoor aparte voedingen niet meer nodig zijn. Ook kan een videorecorder de camera’s voeden. De beeldsnelheid van UTP is hoger dan van coax bekabeling. Een nadeel van een bedraad camerasysteem is het feit dat er kabels aangelegd moeten worden naar alle bewakingscamera’s.

Camerabeveiliging draadloos

Af en toe krijgen we de vraag voor draadloze camerabeveiliging. Het voordeel van een draadloze camera is dat er geen bekabeling hoeft te worden aangelegd. Een ander groot voordeel is dat het werkt als een standalone systeem. Er hoeft geen recorder aangesloten worden om de beelden op te kunnen slaan. Een WiFi-beveiligingscamera is in veel gevallen uit te breiden met een (tot 128GB) Micro SD-kaart. Een nadeel is dat veel draadloze camera’s beschikken over een antenne. Helaas is dit te saboteren. Door de sabotage wordt de verbinding met het draadloze netwerk verbroken en is er geen beeld meer beschikbaar. Daarnaast is draadloze camerabeveiliging een opkomende markt. Daarom zijn de draadloze bewakingscamera’s nog niet zover doorontwikkeld als bedrade IP-camera’s.

Wij helpen u bij het selecteren van een bedraad of draadloos camerasysteem. Ons aanbod is afhankelijk van de eisen en wensen van uw organisatie.

Opties voor camerabewaking

Zoekt u meer dan een camerasysteem?

Video Management Software (VMS)

Is flexibiliteit zonder beperking een vereiste bij aanschaf van uw camerasysteem? Dan biedt Video Management Software uitkomst. Wij bieden verschillende pakketten, ook voor uw organisatie.
Lees meer over VMS >>

Video Content Analyse (VCA)

Valse meldingen tot een minimum beperken en meer inzicht in bezoekersstromen? Realiseer dit met Video Content Analyse. Wat zijn uw mogelijkheden?
Lees meer over VCA >>

Video verificatie / live view

Inbraak, en nu? Met video verificatie geeft u een centralist, wanneer dat nodig is, direct inzicht in uw situatie waardoor er snel en op de juiste wijze gehandeld kan worden.
Lees meer over video verificatie >>

Veelgestelde vragen

Wij denken in oplossingen

Camera’s in het donker hebben slecht zicht en dus weinig zin?
Zeker niet! Onze camera’s zijn standaard uitgerust met infraroodtechniek en daar komt veel meer uit dan u denkt…
Uit zo’n camera komt veel data, waar ga ik dat allemaal opslaan?
Door motion detection wordt data alleen opgeslagen bij beweging. Data bewaren we lokaal met backup in de cloud of juist andersom.
Mijn camera’s zijn prima, alleen mijn systeem is verouderd.
Lagarde Groep heeft slimme oplossingen voor migratie van bestaande oplossingen door een nieuw, modulair systeem.

Camerabewaking is belangrijk maar ik heb weinig budget.
Met een aantal goede prijskwaliteitproducten
maakt Lagarde Groep goede beveiliging tegen een lage investering mogelijk.

Ik heb veel budget voor camerabeveiliging.
Onze professionals werken met een scala aan high-tech oplossingen: daag hen uit!

Camerasytemen zijn ingewikkeld en ik heb geen enkel inzicht daarin.
Bij Lagarde Groep werken we met duidelijke en voor de gebruiker eenvoudige systemen te bedienen vanuit handige Apps.
“Het grootste voordeel van camerabeveiliging is dat het zoveel informatie geeft. Bijvoorbeeld bij inbraak is dat heel handig. Wat is er precies gebeurd? Om welke tijd en met welke middelen? Welke vluchtwegen gebruikten de daders?
Door het combineren van de beelden van verschillende camera’s ontstaat een compleet beeld.”

Beveiliging in beeld

Benieuwd wat uw mogelijkheden zijn op het gebied van beveiliging? Beelden zeggen meer dan woorden. Bekijk de video’s en ervaar wat professionele beveiliging voor uw bedrijf kan betekenen.

 • Bedrijfsvideo’s
 • Productvideo’s
 • Referentievideo’s

Bekijk ook ons YouTubekanaal.

6 aankooptips voor cameratoezicht

Locatie
De locatie van uw beveiligingscamera’s bepaalt in grote mate welk type camera’s u nodig heeft. Binnen of beveiligingscamera voor buiten? Door bewakingscamera’s op de locatie af te stemmen bereikt u het beste resultaat.
Omgevingsfactoren
Veel verschillende omgevingsfactoren hebben invloed op de effectiviteit van uw camerabewaking. Zo moet een beveiligingscamera voor buiten voldoen aan andere eisen. Kan er fel zonlicht of tl-licht op de cameralens komen? Is er kans op vandalisme?
Analoge camera’s of IP camera’s

Er zijn legio verschillen tussen een analoge camera of IP-camera oplossing. Aanwezigheid van bestaande bekabeling kan een analoge camera oplossing voordeliger maken. Wilt u hogere kwaliteit? Kies dan voor IP-camera’s.
Beeldkwaliteit
Het verschil tussen Full HD camerabeveiliging en een HD camerabeveiliging is het aantal pixels. De beeldkwaliteit wordt steeds beter voor camerabewaking. Bedrijven kiezen daarom steeds vaker voor full HD.
Opslag beelden

Met een WiFi camera wordt het mogelijk om de beelden van de camera live te zien op bijvoorbeeld uw mobiele telefoon via een app.
Terugkijken en bedienen
Naast losstaande systemen realiseert Lagarde Groep ook geïntegreerde systemen. Hierbij kan een specifieke integratie gemaakt worden, bijvoorbeeld met toegangscontrole en in een beveiligingsmanagement systeem.

Zakelijk camerasysteem

Bij de aanschaf van zakelijke camerabeveiliging is advies op maat van belang. Wij bieden u jarenlange ervaring op dit gebied. Van analoge camerasystemen naar IP-camerasystemen en hosted cameradiensten; wij hebben expertise op alle drie de domeinen. Daarnaast staat productkwaliteit voorop. Wij bieden u primair de systemen van Milestone en Mirasys en de IP-camera’s van Samsung, Sony en Panasonic aan. Maar ook hiervoor geldt: net wat ú wenst!

Vragen over de inrichting van uw pand met camerabewakingssystemen? Wij denken graag met u mee. Maak een afspraak voor een (geïntegreerd) advies op maat!

Camerabewaking buiten
Camerabewaking in Keyprocessor

Lagarde Groep kan een complete beveiligingsomgeving met IP-camera’s inrichten vanuit een Keyprocessor omgeving. De volgende beveiligingsoplossingen kunnen wij integreren in één omgeving:

 • Toegangscontrole
 • Camerabeveiliging
 • Parkeerbeheer
 • Lockermanagement
 • Intercom

Met een integratie in Keyprocessor beschikt u over onder andere de volgende functionaliteiten:

 • ondersteuning van diverse camera’s
 • compleet IP-gebaseerde oplossing
 • hoge resolutie beelden
 • opties als nummerplaatherkenning en object identificatie
De werking en mogelijkheden van video in iProtect
Binnen iProtect™ is Lagarde Groep in staat om een volledig geïntegreerde IP-Video Observatiemodule aan te bieden. Met de IP-netwerkcamera’s van vandaag de dag biedt Lagarde Groep grote voordelen. Naast een uitstekende beeldkwaliteit en het voordeel van kostenbesparingen, kunnen de videobeelden worden gebruikt door verschillende toepassingen op verschillende locaties. De IP-Video observatietoepassing kan worden gebruikt als een standalone oplossing. De toegevoegde waarde ligt in het feit dat deze kan worden gecombineerd met diverse andere iProtect™ modules zoals inbraakdetectie, toegangscontrole en parkeerbeheer.  Intelligente functies zoals bijvoorbeeld video bij transactie, video bij beweging en/of herkenning en verregaande observatie geven de zekerheid van een volledig geavanceerd IP-Videosysteem.
Wetgeving cameratoezicht

Wetgeving cameratoezicht

Voordat u camerabewaking in uw bedrijf toepast, adviseren we u te laten informeren over de regels rondom camerabewaking. Enerzijds wilt u diefstal en beschadiging van eigendommen voorkomen. Aan de andere kant wilt u de privacy van uw personeel niet schenden. Wilt u bewakingcamera’s installeren, dan dient u mogelijk aan een meerdere voorwaarden te voldoen:

 • De inbreuk op privacy moet zo klein mogelijk zijn. Plaats bijvoorbeeld geen camera op het toilet.
 • U mag geen geluidsopnamen maken.
 • U dient een gerechtvaardigd belang te hebben, bijvoorbeeld diefstal tegengaan.
 • Hoe noodzakelijk is het? Is er een andere minder ingrijpende manier met het oog op de privacy? U dient eerst de alternatieven na te gaan.
 • Toestemming van de ondernemingsraad, indien van toepassing.

Let op: Regels kunnen per organisatie én camerasysteem verschillen. Om die reden gaat onze voorkeur uit naar een gesprek waarin we u op maat adviseren.

Onderhoud camerabeveiliging

Naast de verkoop van camerasystemen zetten wij onze kennis ook in om u te voorzien het juiste onderhoud. Met het uitvoeren van controles bent u verzekerd van continue zekerheid. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in het onderhoud en beheer van de systemen, want als het om camerabewaking voor uw bedrijf gaat is een goed werkend systeem uiterst belangrijk.

Onderhoud van beveiligingscamera’s

Tijdens het onderhoud van het systeem wordt onder andere het volgende door ons uitgevoerd:

 • DVR, NVR of server reinigen binnen/buitenkant
 • Controleren van de juiste werking van de DVR/NVR/ server
 • Opname en opslag van beelden controleren
 • Controleren van de juiste werking van de beveiligingscamera’s
 • IP-camera’s en analoge camera’s reinigen buitenkant
 • Security check
 • Back-up maken van instellingen en uploaden naar Lagarde Groep server
Onderhoud camerabewaking
Neem contact met ons op

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren