Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

16 maart 2020

3 oplossingen voor efficiënt thuiswerken

Maart 2020, meer dan ooit wordt er thuisgewerkt in Nederland. Een drastische maatregel van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een goede maatregel als u het mij vraagt, de gezondheid is immers het allerbelangrijkste. Natuurlijk heeft dit ook invloed op de manier waarop organisaties werken. Al helemaal wanneer er nog geen (goede) oplossing is voor thuiswerken. Daarom geef ik in deze blog 3 opties voor thuiswerken, snel voor iedere organisatie te regelen:

Microsoft Teams


Probeer Microsoft Teams nu 6 maanden gratis (v.a. 10 gebruikers)!

In verband met de huidige ‘corona-maatregelen’ kunt u Microsoft Teams nu 6 maanden gratis proberen via Lagarde Groep (Minimaal 10 gebruikers)! Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul het contactformulier onderaan deze pagina in voor meer informatie.

Veel bedrijven maken reeds gebruik van Microsoft Teams, waarmee zij beschikken over een veilige en moderne werkplek. Alle documenten en data zijn vanaf iedere locatie te benaderen. Communicatie met collega’s en klanten verloopt via de zogenaamde ‘Teams’. Kortom, efficiënter en overzichtelijker online samenwerken.

De mogelijkheid tot chatten en videovergaderen binnen Microsoft Teams zorgt voor korte lijnen. Documenten worden eenvoudig gedeeld, het is zelfs mogelijk om tegelijk in dezelfde documenten te werken! Benieuwd naar meer mogelijkheden van Microsoft Teams? Bekijk dan onderstaande video.

Wilt u alvast een kijkje nemen? Registreer u dan gratis voor Microsoft Teams!

Belangrijk: We zien dat veel bedrijven zelf aan de slag gaan met Microsoft Teams. Dit juich ik alleen maar toe! Echter schuilt het gevaar in het gebrek aan een goede basis. We hebben al bij diverse bedrijven gezien dat er een wildgroei ontstond aan Teams en er geen duidelijke visie was. Geloof mij, voorkomen is in dit geval beter dan genezen. Denk van tevoren goed na over de inrichting of laat u informeren.

MiTeam

De “Teams-variant” van Mitel heet MiTeam. Net als Microsoft stelt Mitel MiTeam 6 maanden gratis beschikbaar voor gebruikers. Voorwaarde is wel dat u gebruik maakt van Mitel MiCollab 9.1. of hoger. Beschikt u hierover? Of bent u van plan dit te gaan gebruiken? Dan kunt u met behulp van MiTeam uw omgeving transformeren naar een online werkomgeving:

 • Naadloos communiceren via chat en video.
 • Open samenwerking, bijvoorbeeld samen werken in documenten.
 • Diverse integratiemogelijkheden.

Belangrijk voordeel is dat u door deze manier van werken het e-mailverkeer drastisch verlaagt. Een stuk efficiënter dus! Als kers op de taart: het is op ieder device beschikbaar. MiTeam is gekoppeld aan uw mailadres, waardoor u zowel op tablet, smartphone als op desktop kunt inloggen en er gebruik van kunt maken. 24/7 connected!

Download gratis 5 tips voor werken op afstand

Zelf aan de slag met het inrichten van een online werkomgeving? Download dan onze infographic met 5 tips over werken op afstand (1 A4).

5 tips voor werken op afstand

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Thuiswerken

In de onderstaande video wordt MiTeam nader toegelicht:

Hosted IP Telefonie

HIP, Hosted IP Telefonie, is een dienst van KPN die we bij veel organisaties beheren. Met HIP van KPN belt u via het internet (via IP) en profiteert hierdoor van:

 • optimale bereikbaarheid;
 • eenvoudige schaalbaarheid;
 • uitgebreide functionaliteit;
 • relatief lage kosten.

Wanneer u thuis werkt wilt u optimaal bereikbaar zijn. Dit kunt u realiseren door uw hosted oplossing uit te breiden. Bijvoorbeeld met I AM Totaalcommunicatie, een applicatie waarmee u bereikbaar bent via uw vaste en interne nummer. Ook kunt u middels deze oplossing videovergaderen.

Met de uitbreiding Hipper+ heeft u meer mogelijkheden om de telefooncentrale te bedienen. Zoals het instellen van doorschakelingen. Liever uw vaste nummer ook doorzetten naar uw mobiele nummer? Dan biedt de Anywhere module uitkomst. Of Juist een extern toestel gebruiken voor inkomende en uitgaande gesprekken? Dan maakt u gebruik van de zogenaamde Remote Office functie.

Kortom, met HIP+ breidt u de telefonieomgeving verder uit, wat allerlei mogelijkheden biedt om efficiënter en productiever samen te werken. Vooral op het gebied van communicatie slaat u een enorme optimalisatieslag: chatten, bellen, (video)vergaderen en samenwerken vanaf ieder apparaat.

Mix communicatiekanalen

Thuiswerken realiseren voor uw organisatie?

De functies van de oplossingen komen in grote lijnen overeen. Samenwerken, vanaf ieder device, op ieder gewenst moment.

Juist nu stappen veel bedrijven hierop over om de continuïteit te waarborgen. In veel gevallen is er al op korte termijn een professionele online werkomgeving te realiseren. Is dat moment voor nu ook aangekomen voor uw organisatie? Vul onderstaand contactformulier in of laat een reactie achter. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om de mogelijkheden aan u toe te lichten!

Laat uw gegevens achter

 • Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *