Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

6 december 2018

4 tips voor multisite zakelijk WiFi

Veel organisaties groeien, met of zonder groeistrategie. Eén ding is duidelijk: groeien is leuk en positief. Groei vraagt ook om een nieuwe kijk op uw WiFi-netwerk. Want meer medewerkers en meer vestigingen betekent ook meer eisen en wensen. Ik geef u 4 tips voor een groeibestendig WiFi-netwerk.

” Ik geef u 4 tips voor een groeibestendig WiFi-netwerk.”

Tip 1: Zorg voor draagvlak binnen uw organisatie.
Iedere medewerker heeft zijn eigen wensen. De één wil gewoon snel internet, terwijl een ander meer geavanceerde functionaliteiten wil hebben. Onderzoek binnen uw organisatie welke wensen er bij uw medewerkers zijn. En bepaal op basis daarvan welke netwerkinrichting het beste bij uw organisatie past.

Tip 2: Zorg voor een overzichtelijk en eenvoudig netwerk.
Een grote uitdaging bij het aanleggen van WiFi op meerdere locaties is het overzicht en beheer van het netwerk. Omdat meerdere locaties vaak aparte netwerken hebben
is het beheren van het netwerk lastig. Zorg bij het aanleggen van het WiFi-netwerk dat alles in één omgeving wordt beheerd. Zorg er bijvoorbeeld voor dat medewerkers zich maar op één netwerk kunnen aanmelden. En regel op de achtergrond welke rechten elke gebruiker heeft. Kies daarnaast voor een eenvoudig gasten netwerk.

Tip 3: Zorg voor een veilig netwerk.
Het is een veelgemaakte fout om bij meerdere locaties allemaal gebruik te maken van hetzelfde wachtwoord. Zo bent u veel kwetsbaarder voor een hack van uw WiFi-netwerk. Ook moet u elke keer dat een medewerker vertrekt een nieuw wachtwoord instellen om uw netwerk beveiligd te houden. Zorg daarom voor een koppeling met uw active directory. Het WiFi-netwerk wordt dan automatisch gekoppeld aan het account van uw medewerker. Zodra er wordt ingelogd op het account, wordt er ook direct WiFi-toegang verleend. Als een medewerker besluit om weg te gaan, wordt de WiFi-toegang automatisch weer geblokkeerd.

Tip 4: Regel een apart netwerk voor persoonlijke devices
Door de groei van uw organisatie en het WiFi-netwerk wordt het beheer van het netwerk moeilijker. Omdat er steeds meer devices op het netwerk worden aangesloten is er minder controle mogelijk en ontstaan er veiligheid risico’s. Maak voor persoonlijke devices een apart netwerk. Dit zorgt ervoor dat het bedrijfsnetwerk geen hinder ondervindt van allerlei verschillende apparaten. En ook de veiligheid van het bedrijfsnetwerk wordt hiermee gewaarborgd. Wilt u meer informatie over een groeibestendig multisite WiFi-netwerk? Neem contact met ons op voor een afspraak.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *