Blog: Zakelijk WiFI tips

4 tips voor multisite zakelijk wifi

Door: Edwin Guliker – Netwerkengineer

Veel organisaties groeien, met of zonder groeistrategie. Eén ding is duidelijk: groeien is leuk en positief. Groei vraagt ook om een nieuwe kijk op uw WiFi-netwerk. Want meer medewerkers en meer vestigingen betekent ook meer eisen en wensen. Ik geef u 4 tips voor een groeibestendig WiFi-netwerk.

” Ik geef u 4 tips voor een groeibestendig WiFi-netwerk.”

Tip 1: Zorg voor draagvlak binnen uw organisatie.
Iedere medewerker heeft zijn eigen wensen. De één wil gewoon snel internet, terwijl een ander meer geavanceerde functionaliteiten wil hebben. Onderzoek binnen uw organisatie welke wensen er bij uw medewerkers zijn. En bepaal op basis daarvan welke netwerkinrichting het beste bij uw organisatie past.

 

Tip 2: Zorg voor een overzichtelijk en eenvoudig netwerk.
Een grote uitdaging bij het aanleggen van WiFi op meerdere locaties is het overzicht en beheer van het netwerk. Omdat meerdere locaties vaak aparte netwerken hebben
is het beheren van het netwerk lastig. Zorg bij het aanleggen van het WiFi-netwerk dat alles in één omgeving wordt beheerd. Zorg er bijvoorbeeld voor dat medewerkers zich maar op één netwerk kunnen aanmelden. En regel op de achtergrond welke rechten elke gebruiker heeft. Kies daarnaast voor een eenvoudig gasten netwerk.

 

Tip 3: Zorg voor een veilig netwerk.
Het is een veelgemaakte fout om bij meerdere locaties allemaal gebruik te maken van hetzelfde wachtwoord. Zo bent u veel kwetsbaarder voor een hack van uw WiFi-netwerk. Ook moet u elke keer dat een medewerker vertrekt een nieuw wachtwoord instellen om uw netwerk beveiligd te houden. Zorg daarom voor een koppeling met uw active directory. Het WiFi-netwerk wordt dan automatisch gekoppeld aan het account van uw medewerker. Zodra er wordt ingelogd op het account, wordt er ook direct WiFi-toegang verleend. Als een medewerker besluit om weg te gaan, wordt de WiFi-toegang automatisch weer geblokkeerd.

Tip 4: Regel een apart netwerk voor persoonlijke devices
Door de groei van uw organisatie en het WiFi-netwerk wordt het beheer van het netwerk moeilijker. Omdat er steeds meer devices op het netwerk worden aangesloten is er minder controle mogelijk en ontstaan er veiligheid risico’s. Maak voor persoonlijke devices een apart netwerk. Dit zorgt ervoor dat het bedrijfsnetwerk geen hinder ondervindt van allerlei verschillende apparaten. En ook de veiligheid van het bedrijfsnetwerk wordt hiermee gewaarborgd. Wilt u meer informatie over een groeibestendig multisite WiFi-netwerk? Neem contact met ons op voor een afspraak.

Meer informatie over WiFi voor meerdere vestigingen

Gerelateerde berichten

REFERENTIE

Hogeschool voor kunsten Utrecht

De HKU is de belangrijkste organisatie voor hoger onderwijs in de creatieve industrie. Lagarde heeft voor de Hogeschool het draadloze netwerk gerealiseerd en is het aanspreekpunt voor alle vragen en support m.b.t. WiFi.

Lees verder…

NIEUWS

OPNIEUW GRATIS WIFI VOOR GEMEENTEN

Het WiFi4EU-project, waarbij gemeenten vouchers van maximaal € 15.000 ,- kunnen aanvragen voor WiFi, is weer gestart.

Lees verder…

PAGINA

Zakelijk WiFi

Een zakelijk Wifi-netwerk behelst meer dan een internetkastje met wat signaalboosters. Professioneel Wifi is een integraal en goed beheersbaar onderdeel van uw bedrijfsnetwerk.

Lees verder…

BLOG

WiFi-problemen in magazijn oplossen

Is het magazijn waarin u werkt voorzien van WiFi? In hoeverre zijn de werkzaamheden én automatisering afhankelijk van een goede draadloze verbinding? Dan herkent u ongetwijfeld de irritatie wanneer de verbinding niet meewerkt.

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren