Edwin Guliker

6 december 2018

4 tips voor multisite zakelijk WiFi

Veel organisaties groeien, met of zonder groeistrategie. Eén ding is duidelijk: groeien is leuk en positief. Groei vraagt ook om een nieuwe kijk op uw WiFi-netwerk. Want meer medewerkers en meer vestigingen betekent ook meer eisen en wensen. Ik geef u 4 tips voor een groeibestendig WiFi-netwerk.

” Ik geef u 4 tips voor een groeibestendig WiFi-netwerk.”

Tip 1: Zorg voor draagvlak binnen uw organisatie.
Iedere medewerker heeft zijn eigen wensen. De één wil gewoon snel internet, terwijl een ander meer geavanceerde functionaliteiten wil hebben. Onderzoek binnen uw organisatie welke wensen er bij uw medewerkers zijn. En bepaal op basis daarvan welke netwerkinrichting het beste bij uw organisatie past.

Tip 2: Zorg voor een overzichtelijk en eenvoudig netwerk.
Een grote uitdaging bij het aanleggen van WiFi op meerdere locaties is het overzicht en beheer van het netwerk. Omdat meerdere locaties vaak aparte netwerken hebben
is het beheren van het netwerk lastig. Zorg bij het aanleggen van het WiFi-netwerk dat alles in één omgeving wordt beheerd. Zorg er bijvoorbeeld voor dat medewerkers zich maar op één netwerk kunnen aanmelden. En regel op de achtergrond welke rechten elke gebruiker heeft. Kies daarnaast voor een eenvoudig gasten netwerk.

Tip 3: Zorg voor een veilig netwerk.
Het is een veelgemaakte fout om bij meerdere locaties allemaal gebruik te maken van hetzelfde wachtwoord. Zo bent u veel kwetsbaarder voor een hack van uw WiFi-netwerk. Ook moet u elke keer dat een medewerker vertrekt een nieuw wachtwoord instellen om uw netwerk beveiligd te houden. Zorg daarom voor een koppeling met uw active directory. Het WiFi-netwerk wordt dan automatisch gekoppeld aan het account van uw medewerker. Zodra er wordt ingelogd op het account, wordt er ook direct WiFi-toegang verleend. Als een medewerker besluit om weg te gaan, wordt de WiFi-toegang automatisch weer geblokkeerd.

Tip 4: Regel een apart netwerk voor persoonlijke devices
Door de groei van uw organisatie en het WiFi-netwerk wordt het beheer van het netwerk moeilijker. Omdat er steeds meer devices op het netwerk worden aangesloten is er minder controle mogelijk en ontstaan er veiligheid risico’s. Maak voor persoonlijke devices een apart netwerk. Dit zorgt ervoor dat het bedrijfsnetwerk geen hinder ondervindt van allerlei verschillende apparaten. En ook de veiligheid van het bedrijfsnetwerk wordt hiermee gewaarborgd. Wilt u meer informatie over een groeibestendig multisite WiFi-netwerk? Neem contact met ons op voor een afspraak.

Door Edwin Guliker

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

Uw bedrijfsdata is misschien wel het meest waardevolle bezit van uw organisatie. Daarom mag er niks mis zijn met de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk! Om die reden geef ik 10 aandachtspunten voor uw netwerksecurity. Leest u mee? AandachtKrijgt uw netwerk aandacht?...

Lees meer
Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Ervaar de mogelijkheden van toegangscontrole anno 2020

Toegangscontrole is ons inmiddels allemaal wel bekend, toch? Voor degene die zich afvragen waar ik het nu over heb, dikke tip, lees mijn vorige blog over toegangscontrole even. Dan ben je helemaal bij. Als toegangscontrole gewoon functioneel werkt in een organisatie...

Lees meer
Fever screening met thermische camera’s

Fever screening met thermische camera’s

De coronacrisis heeft al bij veel organisaties voor de nodige veranderingen gezorgd. Alles met het doel om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Overal zien we mooie initiatieven en creatieve ideeën om op gepaste terug te gaan naar het "nieuwe normaal". Aan...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren