5 tips van Lagarde Groep voor een zorgeloze ondernemersvakantie

Zorgeloze ondernemersvakantie
Bert Noteboom
Ing. Bert Noteboom
Algemeen directeur
09.07.2019

Een koffer vol met kleding en spullen. En een hoofd vol met gedachten. Als ondernemer neem je meestal beide mee op vakantie. Stel dat je tijdens je vakantie een fantastisch idee krijgt voor je onderneming. Of dat je een berichtje krijgt dat het totaal niet goed loopt op de werkvloer. Wat doe je dan? Ik geef je 5 tips voor een zorgeloze ondernemersvakantie.

Tip 1: zorg voor juiste vervanging

Gespreid vakantie zodat de business doorgaat? Of iedereen tegelijk op vakantie? In beide gevallen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je mensen een aanspreekpunt hebben voor dagelijkse vragen en uitdagingen. Zo voorkom je dat ze allemaal bij jou aankloppen.

Tip 2: zorg voor de juiste bereikbaarheid

Bereikbaarheid is ook in de vakantieperiode van groot belang. Jouw klanten willen bij storingen of problemen ook tijdens de vakantie goed worden geholpen. Zorg ervoor dat je telefonie-omgeving is aangepast op de vakanties. En zorg ervoor dat centrale mailboxen en persoonlijke e-mails juist worden afgehandeld. De klant blij en jij blij.

Tip 3: wees zelf beperkt bereikbaar

Wist je dat je in je smartphone allerlei instellingen kunt regelen voor bereikbaarheid? Telefoontjes van de bedrijfsleider wil je wel ontvangen. Maar van je 100 overige medewerkers waarschijnlijk even niet. Heb je je mobiel gekoppeld aan de telefooncentrale? Dan kun je nog slimmer gebruik maken van de mogelijkheden om jouw vakantie zo rustig mogelijk te laten verlopen.

Tip 4: regel goede beveiliging voor je pand

Aangepaste werktijden tijdens de vakantieperiode? Pas dan ook de programmering van je alarmsysteem aan. En zorg ervoor dat de particuliere alarmcentrale op de hoogte is van de aangepaste openingstijden. Een inbraak tijdens je vakantie kan de vakantiepret namelijk nogal beïnvloeden.

Tip 5: laat je laptop goed beveiligd achter

Je laptop mee op vakantie? In sommige gevallen is dat handig. Maar denk goed na over beveiliging. Waar neem je je laptop mee naartoe? En is je hotelkamer net zo goed beveiligd als je bedrijfspand of woonhuis? Met moderne ICT-oplossingen kun je ook via je smartphone de nodige zaken regelen vanaf je vakantieadres. Weer een zorg minder.

Bonustip: regel je ISDN alternatief voor de vakantie

ISDN stopt per september! Dat heeft impact op je telefonie- en op je beveiligingsoplossingen. Ik kan niet beloven dat we nog veel tijd hebben om het voor je te regelen. Maar neem op z’n minst even contact met ons op voor de mogelijkheden of een tijdelijke oplossing.

Een fijne vakantie!

Vraag stellen
Vragen? Stel deze hieronder en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Bedrijfsbeveiliging, daar moet je toch niet aan denken?

Bedrijfsbeveiliging, daar moet je toch niet aan denken?

Kees de KluijverProductmanagerReacties: 009.09.2019Als iemand die zich dagelijks bezighoudt met de beveiliging vind ik het heerlijk om te zien dat er bedrijven zijn die helemaal niks doen aan beveiliging. Openstaande deuren, iedereen die naar binnen kan lopen, geen...

6 tips voor het voorkomen van ransomware

6 tips voor het voorkomen van ransomware

Niels van CappellenAccountmanager ICTReacties: 002.09.2019Ransomware, hoe vaak ziet u het wel niet in het nieuws voorbij komen? Voor degenen die er niet bekend mee zijn: ransomware, ook wel bekend als malware, is chantage via het internet. Hackers blokkeren uw data en...

Introductie e-sim

Introductie e-sim

NieuwsReacties: 023.08.2019T-Mobile introduceert de e-simfunctionaliteit in Nederland. Klanten die beschikken over een abonnement én een geschikt toestel hebben de mogelijkheid een e-sim aan te vragen. Met het gebruiken van een e-sim vervalt de plastic variant. Wat is...

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren