Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

30 april 2019

Betere zorgverlening door professioneel WiFi

Heeft u er ooit bij stil gestaan hoe belangrijk WiFi is voor de zorgsector? De zorgvraag neemt toe, budgetten nemen af, patiënten willen meer faciliteiten en de tablets nemen een belangrijkere plaats in op de werkvloer. Draadloos toegang tot externe en interne gegevens in een veilige omgeving is essentieel. Het toenemende gebruik van video in de patiëntenzorg vereist kennis en specialisme. Waarmee bent u als zorgverlener dan geholpen? Een betaalbare, eenvoudig beheersbare oplossing voor het WiFi-netwerk, met uitgebreide functionaliteit.

Cyber attack data breach

Ontzorgt door WiFi van Lagarde Groep

De eerdere punten die ik noemde realiseert u met een WiFi-netwerk van Aerohive, de WiFi-oplossing die Lagarde Groep levert. U profiteert van een eenvoudig beheer met continu nieuwe functionaliteit tegen een betaalbare prijs. Een WiFi-netwerk van Aerohive “ontzorgt” u. Op welke manier? Onderstaand geef ik u een enkele interessante functionaliteiten, speciaal voor de zorgsector!

Een WiFi-netwerk voor iedere kamer

Bij zorginstellingen denk ik direct aan heel veel kamers, en dus heel veel cliënten. Vrijwel iedere cliënt, maar ook iedere medewerker, wil gebruik maken van het WiFi-netwerk. Wat betekent dit voor de veiligheid en rechten? Aerohive introduceerde onlangs de oplossing ‘Private client groups’.
Private client groups is een unieke oplossing die alleen wordt geleverd door Aerohive. Private client groups is de oplossing voor zorginstellingen. U als zorgverlener bepaalt per kamer/gebied de toegang en rechten tot uw WiFi-netwerk. 

Goed WiFi voor cliënten, medewerkers én klanten

Het aantal devices dat gebruik maakt van een WiFi-netwerk in een zorginstelling is enorm. Buitenom de cliënten en medewerkers krijgt uw WiFi-netwerk het nog zwaarder te verduren door de stroom aan gasten. Toegang verlenen tot uw WiFi-netwerk kan al een redelijke klus zijn, maar wat dacht u van het creëren van een beveiligde verbinding? Aerohive biedt hiervoor guestmanagement, ofwel het inrichten van een veilig gastennetwerk. U houdt de gasten gescheiden van uw ‘hoofdnetwerk’ en zorgt ervoor dat iedere gast veilig gebruik kan maken van het gastennetwerk. Als kers op de taart heeft u de mogelijkheid een captive webportal in te richten: een webpagina in uw huisstijl waarop uw gasten inloggen op het netwerk.

Laptop met stethoscoop en wifi-elementen

Data uit uw netwerk

Het buzzwoord van de afgelopen jaren: ‘data’. Ook binnen de WiFi-branche. In de beheeromgeving van Aerohive ziet u de mooiste rapportages. Naast dat het er mooi uit ziet is het ook functioneel. U ziet welke devices en iBeacons (als het ware een tag, bijvoorbeeld een armbandje) er verbonden zijn met welke acces point. Door middel van asset tracking, een manier om deze fysieke ‘assets’ te tracken, wordt automatisch een accurate heatmap gecreëerd.

Koppeling met andere systemen

Het mooie van Aerohive is dat het de mogelijkheid heeft deze informatie te delen met andere systemen. Als we een stapje verder gaan kunnen we dit perfect toepassen om cliënten nog betere zorg te bieden. Stelt u zich de volgende situatie eens voor:

Mevrouw Jansen is dement. Ze draagt een halsdrager of armband met een iBeacon. De access points (het WiFi-netwerk) registreren het gebied dat zij bestrijkt. Deze data wordt doorgezet naar een zorgapplicatie. In deze applicatie zijn 3 ‘leefcirkels’ gedefinieerd: de kamer van mevrouw Jansen (cirkel 1), de kamer en de hal (cirkel 2) en de kamer, hal en centrale woonkamer (cirkel 3). Er is bepaalt dat zij alleen toegang heeft tot en met leefcirkel 2. Wanneer zij in cirkel 3 terecht komt, wordt dit gedetecteerd via het WiFi-netwerk en doorgegeven aan de zorgapplicatie. Op basis van deze informatie informeert de zorgapplicatie de verpleging via bijvoorbeeld een app, telefoon of computer.

Zorg voor een veilige (WiFi-)omgeving

Had u, voordat u dit artikel las, gedacht dat er zoveel mogelijk zou zijn met WiFi? Dit is slechts het topje van de ijsberg. Bent u nieuwsgierig? Ik kom u graag meer vertellen over de mogelijkheden.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *