Beveiliging bedrijf & Nationale veiligheid

Beveiliging van uw business bijdrage aan nationale veiligheid?
Door: Generaal-majoor (b.d.) drs. Pieter Cobelens (voormalig directeur MIVD)

In Nederland geven we nog mondjesmaat geld uit voor beveiliging. Het meeste wordt besteed nadat men een slechte ervaring achter de rug heeft, en dan moet de put worden gedicht! We zijn een rijk land met een mild opsporingsklimaat en derhalve steeds aantrekkelijker voor (internationale) dieven, die een gokje willen wagen. Ze worden steeds brutaler en overmatig geweld wordt vaak niet geschuwd. De traumatische gevolgen voor de slachtoffers van dergelijke praktijken is vaak niet te overzien, en sommigen raken die ervaring niet meer kwijt uit hun systeem.

Overleg beveiliging
“Door een adequate beveiliging, die in verhouding staat tot de risico’s die u loopt, draagt u ook bij aan de nationale veiligheid.”
Overleg beveiliging
Adviesgesprek beveiliging. Links op de foto: Generaal-majoor (b.d.) drs. Pieter Cobelens.
Door een adequate beveiliging, die in verhouding staat tot de risico’s die u loopt, draagt u ook bij aan de nationale veiligheid. Zeker als u gebruik maakt van (infra rood) camera toezicht, dragen die beelden vaak bij aan de opsporing van criminelen. Wist u dat twee derde van de terreurverdachten een crimineel verleden hebben? Dus adequate beveiliging is niet alleen ter bescherming van uw eigen have en goed, maar kan zeer wel bijdragen aan het opsporen van toekomstige terroristen.

 

Vragen?

Benieuwd naar uw mogelijkheden voor beveiliging van uw organisatie? Wij informeren u graag.

Gerelateerde berichten

Blog

4 vragen vóór camerabeveiliging

Stel: je besluit over te gaan tot camerabewaking. Dat is een goed idee. Experts uit verschillende vakgebieden vertellen je in het e-book waarom. Maar waar moet je nu precies op letten? Je hebt een camera: en dan? Daarom maakte ik een checklist voor je.

Lees verder…

Nieuws

Voel u veilig op uw werk

‘Klassieke’ criminaliteit neemt nieuwe vormen aan. Door bedrijfsverzamelgebouwen, flexwerken en open kantoortuinen slaan indringers hun slag. Gewoon op klaarlichte dag, door onverschrokken naar binnen te wandelen en hun buit van het bureau te pakken.

Lees verder…

Pagina

Beveiliging voor uw organisatie

Beveiliging is in onze ogen een multidisciplinair vraagstuk. De combinatie van hoogwaardige technologie en menselijk inzicht maken beveiliging tot een waardevol domein waarmee u, uw medewerkers, bezoekers en bezittingen beschermd worden tegen externe gevaren.

Lees verder…

Referentie

Provinciehuis Groningen

In het hart van het oude Groningse centrum staat het Provinciehuis. Een imposante verschijning, gelegen aan het Martinikerkhof. Een gebouw met karakter, dat dagelijks toegang verleent aan meer dan 800 bezoekers en medewerkers. En daarmee staat beveiliging dan ook hoog in het vaandel.

Lees verder…

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren