Checklist: 4 vragen vóór camerabeveiliging

Erik Vlastuin adviseur beveiliging
Erik Vlastuin
Adviseur beveiliging
20.09.2017

Door: Erik Vlastuin – adviseur beveiliging

Stel: je besluit over te gaan tot camerabewaking. Dat is een goed idee. Experts uit verschillende vakgebieden vertellen je in het e-book waarom. Maar waar moet je nu precies op letten? Je hebt een camera: en dan? Daarom maakte ik een checklist voor je. Beantwoord eerst deze vragen en doe dán een verstandige aankoop.

camerabeveiliging

1. Welk object wil je beveiligen?
Het object dat je wilt beveiligen, heeft vaak een aantal toegangspunten. Het is handig om die eerst in kaart te brengen. Op die manier weet je waar je camera’s moet plaatsen. Wellicht zijn er al beveiligingselementen aanwezig. Ook dat is van invloed op de vraag waar je de camera’s installeert.

2. Welke omgevingsfactoren zijn er?
Plaats je je camera’s, dan doe je dat vaak overdag. Maar hoe licht is het eigenlijk ’s nachts op de plek waar je wilt filmen? En is er risico op vandalisme? Of groeien er bomen in het blikveld van de camera? Allemaal belangrijke vragen die je kunt meenemen in je cameraplan.

3. Hoe lang wil je de beelden opslaan?
Camerabeelden wil je waarschijnlijk even bewaren. Dat vraagt de nodige opslagcapaciteit, zeker bij beelden met hoge resolutie. Hoe langer je ze wilt bewaren, hoe meer het kost. Maar aan de andere kant: als je ze maar kort bewaart, krijg je misschien spijt.

4. Hoe wil je de beelden terugkijken?
Ook wat dat betreft is er van alles mogelijk. Wil je overal toegang tot de beelden, bijvoorbeeld op je smartphone? Dan vereist dat moderne techniek. Datzelfde geldt voor de bediening van de camera en eventuele opslag in de cloud. Denk hierover na voordat je aan de slag gaat, dan koop je zeker weten het juiste materiaal.

Wil je meer weten over camerabewaking? Wist je bijvoorbeeld dat je camerabeelden maar beperkte tijd mag opslaan? Lees meer in het e-book!

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIn Pulse

Vraag stellen
Vragen? Stel deze hieronder en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen

Wapen uzelf tegen cybercriminaliteit!

Roger van OordtCommercieel directeurReacties: 021.02.2019Cybercriminaliteit, een topic dat wekelijks in het nieuws voorbij komt. RTL nieuws plaatste deze week een bericht waarin zij toetsen in hoeverre criminelen bij gevoelige informatie van bedrijven kunnen komen. De...

De eindeloze mogelijkheden van het ‘nieuwe WiFi’

Martin GolSalesmanager telecomReacties: 013.02.20197 februari 2019 was het weer zover, de jaarlijkse Aerohive Experience Day. Ieder jaar geeft dit cloudmanagement bedrijf een kijkje in haar keuken. De onderwerpen die voorbij komen zijn voor ons interessant, en al...

5 aandachtspunten bij uitfasering ISDN

Cornelis VreekenAccountmanager communicatieReacties: 023.01.2019ISDN stopt en dat betekent overstappen op een nieuwe verbinding. 5 aandachtspunten bij uitfasering van ISDN zijn de faxmachine, pinautomaat, alarmsysteem, frankeermachine en intercom. Onlangs werd ik...

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren