Erik Vlastuin

20 september 2017

Checklist: 4 vragen vóór camerabeveiliging

Stel: je besluit over te gaan tot camerabewaking. Dat is een goed idee. Experts uit verschillende vakgebieden vertellen je in het e-book waarom. Maar waar moet je nu precies op letten? Je hebt een camera: en dan? Daarom maakte ik een checklist voor je. Beantwoord eerst deze vragen en doe dán een verstandige aankoop.

camerabeveiliging

1. Welk object wil je beveiligen?
Het object dat je wilt beveiligen, heeft vaak een aantal toegangspunten. Het is handig om die eerst in kaart te brengen. Op die manier weet je waar je camera’s moet plaatsen. Wellicht zijn er al beveiligingselementen aanwezig. Ook dat is van invloed op de vraag waar je de camera’s installeert.

2. Welke omgevingsfactoren zijn er?
Plaats je je camera’s, dan doe je dat vaak overdag. Maar hoe licht is het eigenlijk ’s nachts op de plek waar je wilt filmen? En is er risico op vandalisme? Of groeien er bomen in het blikveld van de camera? Allemaal belangrijke vragen die je kunt meenemen in je cameraplan.

3. Hoe lang wil je de beelden opslaan?
Camerabeelden wil je waarschijnlijk even bewaren. Dat vraagt de nodige opslagcapaciteit, zeker bij beelden met hoge resolutie. Hoe langer je ze wilt bewaren, hoe meer het kost. Maar aan de andere kant: als je ze maar kort bewaart, krijg je misschien spijt.

4. Hoe wil je de beelden terugkijken?
Ook wat dat betreft is er van alles mogelijk. Wil je overal toegang tot de beelden, bijvoorbeeld op je smartphone? Dan vereist dat moderne techniek. Datzelfde geldt voor de bediening van de camera en eventuele opslag in de cloud. Denk hierover na voordat je aan de slag gaat, dan koop je zeker weten het juiste materiaal.

Wil je meer weten over camerabewaking? Wist je bijvoorbeeld dat je camerabeelden maar beperkte tijd mag opslaan? Lees meer in het e-book!

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIn Pulse

Door Erik Vlastuin

Erik Vlastuin, al meerdere jaren accountmanager bij Lagarde Groep, heeft ruime ervaring met diverse beveiligingsoplossingen. Gespecialiseerd in slagbomen, toegangscontrole en camerabewaking.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Veel mensen werken al maanden thuis en volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid ervaren velen het als positief. Nu voorzichtig de weg naar de kantoorruimte weer wordt gevonden, worden de slapende (WiFi-)netwerken weer ‘wakker geschud’. Mensen werken weer (of...

Lees meer
Omgaan met een wildgroei aan devices

Omgaan met een wildgroei aan devices

Het werken vandaag de dag is nogal wat anders dan een aantal jaar geleden. U en uw collega’s willen toch altijd en overal veilig kunnen werken en bereikbaar zijn? Een mooi doel! Echter betekent dit wel een enorme vlucht in het gebruik van mobiele apparaten. U zult het...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren