Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

20 september 2017

Checklist: 4 vragen vóór camerabeveiliging

Stel: je besluit over te gaan tot camerabewaking. Dat is een goed idee. Experts uit verschillende vakgebieden vertellen je in het e-book waarom. Maar waar moet je nu precies op letten? Je hebt een camera: en dan? Daarom maakte ik een checklist voor je. Beantwoord eerst deze vragen en doe dán een verstandige aankoop.

camerabeveiliging

1. Welk object wil je beveiligen?
Het object dat je wilt beveiligen, heeft vaak een aantal toegangspunten. Het is handig om die eerst in kaart te brengen. Op die manier weet je waar je camera’s moet plaatsen. Wellicht zijn er al beveiligingselementen aanwezig. Ook dat is van invloed op de vraag waar je de camera’s installeert.

2. Welke omgevingsfactoren zijn er?
Plaats je je camera’s, dan doe je dat vaak overdag. Maar hoe licht is het eigenlijk ’s nachts op de plek waar je wilt filmen? En is er risico op vandalisme? Of groeien er bomen in het blikveld van de camera? Allemaal belangrijke vragen die je kunt meenemen in je cameraplan.

3. Hoe lang wil je de beelden opslaan?
Camerabeelden wil je waarschijnlijk even bewaren. Dat vraagt de nodige opslagcapaciteit, zeker bij beelden met hoge resolutie. Hoe langer je ze wilt bewaren, hoe meer het kost. Maar aan de andere kant: als je ze maar kort bewaart, krijg je misschien spijt.

4. Hoe wil je de beelden terugkijken?
Ook wat dat betreft is er van alles mogelijk. Wil je overal toegang tot de beelden, bijvoorbeeld op je smartphone? Dan vereist dat moderne techniek. Datzelfde geldt voor de bediening van de camera en eventuele opslag in de cloud. Denk hierover na voordat je aan de slag gaat, dan koop je zeker weten het juiste materiaal.

Wil je meer weten over camerabewaking? Wist je bijvoorbeeld dat je camerabeelden maar beperkte tijd mag opslaan? Lees meer in het e-book!

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIn Pulse

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *