Lagarde Groep - blog auteur

Lagarde Groep

13 maart 2017

Drie redenen waarom ik geloof in netwerkmonitoring

Steeds meer bedrijven zijn afhankelijk van hun netwerk en verbindingen. Verkoop via de webshop, opslag in de cloud en samenwerking via internet: het is normaal geworden. Maar wat als de webshop ineens uit de lucht is? Of als de cloudomgeving onbereikbaar blijkt? Dan merk je ineens hoe afhankelijk we zijn van onze verbindingen en netwerken. Belangrijk dus, om je netwerk in de gaten te houden. Hier geef ik je drie redenen om je netwerk te monitoren.

Als je geen netwerkmonitoringsysteem hebt, ontdek je problemen pas als de eindgebruiker het opmerkt. Trage pc’s, langzame verbindingen of storingen op de telefoonlijn zijn vervelend. Medewerkers fungeren zo als de sensors van je netwerk. Veel effectiever is het om monitoringsensors in te stellen. Die werken vaak accurater en sneller. Bovendien heb je met monitoring zoveel gegevens tot je beschikking, dat de oplossing voor het oprapen ligt.

Netwerkmonitoring

Verlaag de foutgevoeligheid

De detective die netwerkmonitoring heet, spoort ook fouten op. Als protocollen niet op elkaar aansluiten of als data verloren gaat, registreert de netwerkmonitor dat. In plaats van tijden achtereen te werken met een systeem dat lek is of niet naar behoren functioneert, kan je nu actie ondernemen en fouten tot een minimum beperken.

Houd grip op het netwerk

Onderhoud van het netwerk is nauwelijks in te schatten. Vaak ontdek je een slecht werkend onderdeel van het netwerk pas als er klachten zijn. Met netwerkmonitoring ben je er snel bij en zie je kosten van ver aankomen. Bovendien kan je door monitoring zorgen voor balans in het netwerk, waardoor de door jou gekozen prioriteiten voorrang krijgen. Zo houd je grip op het netwerk.

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIN Pulse.

Maandelijks onze beste artikelen ontvangen?

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang maandelijks van ons de beste artikelen. Daarmee zorgt u ervoor dat u niets mist en altijd voorloopt op het gebied van ICT, Communicatie en Beveiliging.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *