Drie redenen waarom ik geloof in netwerkmonitoring

Adriaan Mol technisch consultant
Adriaan Mol
Technisch Consultant
13.03.2017
Steeds meer bedrijven zijn afhankelijk van hun netwerk en verbindingen. Verkoop via de webshop, opslag in de cloud en samenwerking via internet: het is normaal geworden. Maar wat als de webshop ineens uit de lucht is? Of als de cloudomgeving onbereikbaar blijkt? Dan merk je ineens hoe afhankelijk we zijn van onze verbindingen en netwerken. Belangrijk dus, om je netwerk in de gaten te houden. Hier geef ik je drie redenen om je netwerk te monitoren.

Als je geen netwerkmonitoringsysteem hebt, ontdek je problemen pas als de eindgebruiker het opmerkt. Trage pc’s, langzame verbindingen of storingen op de telefoonlijn zijn vervelend. Medewerkers fungeren zo als de sensors van je netwerk. Veel effectiever is het om monitoringsensors in te stellen. Die werken vaak accurater en sneller. Bovendien heb je met monitoring zoveel gegevens tot je beschikking, dat de oplossing voor het oprapen ligt.

Netwerkmonitoring

Verlaag de foutgevoeligheid

De detective die netwerkmonitoring heet, spoort ook fouten op. Als protocollen niet op elkaar aansluiten of als data verloren gaat, registreert de netwerkmonitor dat. In plaats van tijden achtereen te werken met een systeem dat lek is of niet naar behoren functioneert, kan je nu actie ondernemen en fouten tot een minimum beperken.

Houd grip op het netwerk

Onderhoud van het netwerk is nauwelijks in te schatten. Vaak ontdek je een slecht werkend onderdeel van het netwerk pas als er klachten zijn. Met netwerkmonitoring ben je er snel bij en zie je kosten van ver aankomen. Bovendien kan je door monitoring zorgen voor balans in het netwerk, waardoor de door jou gekozen prioriteiten voorrang krijgen. Zo houd je grip op het netwerk.

E-book netwerkmonitoring

“Zullen we hier een keer over doorpraten? Je mag met natuurlijk altijd bellen: 0341 375 757. Ik help je graag aan een passende oplossing!”

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIN Pulse.

Vraag stellen
Vragen? Stel deze hieronder en u ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen

Wapen uzelf tegen cybercriminaliteit!

Roger van OordtCommercieel directeurReacties: 021.02.2019Cybercriminaliteit, een topic dat wekelijks in het nieuws voorbij komt. RTL nieuws plaatste deze week een bericht waarin zij toetsen in hoeverre criminelen bij gevoelige informatie van bedrijven kunnen komen. De...

De eindeloze mogelijkheden van het ‘nieuwe WiFi’

Martin GolSalesmanager telecomReacties: 013.02.20197 februari 2019 was het weer zover, de jaarlijkse Aerohive Experience Day. Ieder jaar geeft dit cloudmanagement bedrijf een kijkje in haar keuken. De onderwerpen die voorbij komen zijn voor ons interessant, en al...

5 aandachtspunten bij uitfasering ISDN

Cornelis VreekenAccountmanager communicatieReacties: 023.01.2019ISDN stopt en dat betekent overstappen op een nieuwe verbinding. 5 aandachtspunten bij uitfasering van ISDN zijn de faxmachine, pinautomaat, alarmsysteem, frankeermachine en intercom. Onlangs werd ik...

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren