Martin Gol

6 december 2017

Even de router aan en uit… WiFi thuis en op de zaak

Als je thuis puberende kinderen hebt, herken je het vast: de maaltijd staat op tafel en als ouder blijf je maar roepen. ‘Eten!’ Sinds kort heb ik een methode daarvoor: ik zet de router even uit. Werkt prima! Binnen 1 minuut staan ze beneden: internet ligt eruit. Ik constateerde dat WiFi een eerste levensbehoefte is. Niet alleen voor m’n kinderen, ook voor klanten én mezelf…

Wifi levensbehoefte

Een WiFi-netwerk op je werk vraagt iets anders dan een WiFi-verbinding in je huis. Op beide plekken is een strakwerkende verbinding onmisbaar. Op je werkplek ben je liever niet een halve dag offline. Want bijna álles gaat via je WiFi-netwerk. Stabiliteit, dekking en veiligheid zijn ongelofelijk belangrijk.

WiFi als water uit de kraan
Bij Lagarde vinden we dat internet even gewoon moet zijn als water uit de kraan. Als je de kraan openzet en je neemt een slok, denk je niet na over de waterkwaliteit. Die vanzelfsprekendheid past ook bij WiFi. Als je inlogt op een netwerk, zou dat veilig moeten zijn. Is dat met jouw (gasten)netwerk het geval?

Overal snel én draadloos
Je wilt even ongestoord een offerte uitwerken op je laptop. In een rustige ruimte klap je je laptop open. Geen WiFi, geen internetkabel. Of je hebt het ene moment wel verbinding en het volgende moment klapt je WiFi er weer uit. Omdat je in de cloud werkt, is stabiel internet écht nodig. Nu ja, dan toch maar weer naar je eigen werkplek. Dekking is enorm belangrijk. Om daarvoor te zorgen, is onderzoek nodig. Grondig, omdat je niet bij een halve oplossing gebaat bent. Wij doen dat altijd met een site survey. Het hele gebouw brengen we in kaart, zodat er geen ‘blinde vlekken’ ontstaan. Gevolg: je hebt overal in je pand snel én draadloos internet.

Mogelijkheid voor Voice over WiFi
De ‘all-wireless-enterprise’ is de toekomst. Neem bijvoorbeeld Voice over WiFi. Niet meer een verouderd DECT-netwerk met allerlei bekabeling, maar alles via de WiFi. Lees hier meer over de voordelen.

Trends in retail

Heb je een winkel en wil je jouw winkelend publiek WiFi aanbieden? Denk na hoe je de volgende trends kunt toepassen in jouw shop:

  • Het customizen van je inlogomgeving. Vraag eerst om een mailadres van je klant (die kun je later gebruiken voor je e-nieuwsbrief of aanbiedingsalert). Of laat een bedrijfsfilm of commercial zien voordat je klant toegang krijgt tot jouw WiFi. Dan is WiFi niet alleen service, maar ook een marketinginstrument!
  • Heatmaps zijn ook interessant: hoe bewegen bezoekers in jouw winkel? Wat is de ideale routing en hoe verleidt je jouw klant onderweg tot aankopen? Gebruik WiFi tracking. Samen brainstormen over jouw marketingkansen en je WiFi-oplossing?
  • Vraag om een like. Social login is een handige manier (ook marketing) om je online netwerk uit te breiden. Klanten loggen in met bijvoorbeeld hun Facebook-, Twitter- of Instagramaccount en kunnen gratis internetten nadat ze jouw social mediakanaal hebben geliked. Quick win!

Doorpraten? Een keer out-of-the-box-brainstormen over jouw WiFi-oplossing? Of tackelen we direct je internetprobleem tijdens onze eerste afspraak?

Deze blog is eerder verschenen op LinkedIn Pulse

Door Martin Gol

Martin kan zich door zijn jarenlange ervaring een echte WiFi-, Netwerk- en Telecom expert noemen en houdt de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten. Als senior accountmanager adviseert hij (grote) organisaties over het efficiënter inrichten van hun netwerk- en telecomomgeving.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Is dit het perfecte moment om uw (WiFi) netwerk te onderhouden?

Veel mensen werken al maanden thuis en volgens het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid ervaren velen het als positief. Nu voorzichtig de weg naar de kantoorruimte weer wordt gevonden, worden de slapende (WiFi-)netwerken weer ‘wakker geschud’. Mensen werken weer (of...

Lees meer
Omgaan met een wildgroei aan devices

Omgaan met een wildgroei aan devices

Het werken vandaag de dag is nogal wat anders dan een aantal jaar geleden. U en uw collega’s willen toch altijd en overal veilig kunnen werken en bereikbaar zijn? Een mooi doel! Echter betekent dit wel een enorme vlucht in het gebruik van mobiele apparaten. U zult het...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren