Christiaan Naberman

24 april 2020

Fever screening met thermische camera’s

De coronacrisis heeft al bij veel organisaties voor de nodige veranderingen gezorgd. Alles met het doel om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Overal zien we mooie initiatieven en creatieve ideeën om op gepaste terug te gaan naar het “nieuwe normaal”.

Aan de andere kant leren we gelijk dat we goed voorbereid moeten zijn op dit soort situaties. En dat we maatregelen moeten treffen om de veiligheid te kunnen garanderen. Ik zie hier ook een rol voor camerabewaking weggelegd. In deze blog licht ik kort en bondig de mogelijkheid van fever screening aan u toe. Een tool waarmee organisaties de gezondheidsrisico’s verder kunnen beperken.

‘Hot item’

Wellicht bent u al bekend met fever screening: screening van verhoogde lichaamstemperatuur. Fever screening is een hot item in deze tijd waarin bedrijven, horeca en zorginstellingen op zoek zijn naar passende oplossingen om gezondheidsrisico’s in de ‘1,5 meter samenleving’ tot een minimum te beperken. Voor nu én voor in de toekomst.

Beperken van risico’s is van groot belang. Bijvoorbeeld door het advies te volgen om contact met mensen met ziekteverschijnselen te voorkomen. Maar hoe is dit te controleren? En hoe hebben we hier grip op?

Het optimaal screenen van elke werknemer, klant, bezoeker of patiënt is lastig te realiseren. Behalve als we gebruikmaken van speciale technieken waarmee we in staat zijn om personen op afstand te controleren op verhoogde lichaamstemperatuur. Dat doet fever screening, met een maximale afwijking van 0,5 graden. Zie ook onderstaande video voor de werking van fever screening.

En hoe zit het met de AVG?

Ik hoor u al denken: “lichaamstemperatuur is een persoonsgegeven”, dat klopt. Daarom moet hier op een bepaalde manier mee worden omgegaan. Autoriteit persoonsgegevens zegt het volgende over meten van temperaturen bij personen:

“De AVG geldt niet als alleen de temperatuur wordt afgelezen en daar verder niets mee gebeurt. Dus als de temperatuur niet wordt geregistreerd en ook niet in een geautomatiseerd systeem terechtkomt.”

Wilt u fever screening gaan toepassen? Uiteraard denken wij dan graag met u mee hoe u dit op de juiste wijze kunt doen.

Al met één thermische camera

Deze oplossing klinkt wellicht ingewikkeld en kostbaar, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn! Al met één thermische camera bent u in staat om meer controle te krijgen op mogelijke besmettingsrisico’s. U kunt hierbij denken aan een vaste cameraopstelling of het gebruik van een handheld camera.

Hebben wij uw interesse gewekt? Ik informeer u graag over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier.

Ontvang meer informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door Christiaan Naberman

Christiaan is een echte specialist op het gebied van elektronische beveiliging, waarbij het zwaartepunt ligt op inbraakbeveiliging en camerabewaking. Bij Lagarde Groep is hij gestart als verkoper binnendienst op de beveiligingsafdeling. Na enkele jaren maakte hij de stap naar accountmanager. Dankzij zijn ruime ervaring is hij de ideale sparringpartner voor elk beveiligingsvraagstuk met als primair doel het ontwerpen van een totale beveiligingsoplossing.

Bekijk onze gerelateerde blogberichten

Omgaan met een wildgroei aan devices

Omgaan met een wildgroei aan devices

Het werken vandaag de dag is nogal wat anders dan een aantal jaar geleden. U en uw collega’s willen toch altijd en overal veilig kunnen werken en bereikbaar zijn? Een mooi doel! Echter betekent dit wel een enorme vlucht in het gebruik van mobiele apparaten. U zult het...

Lees meer
10 aandachtspunten voor netwerksecurity

10 aandachtspunten voor netwerksecurity

Uw bedrijfsdata is misschien wel het meest waardevolle bezit van uw organisatie. Daarom mag er niks mis zijn met de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk! Om die reden geef ik 10 aandachtspunten voor uw netwerksecurity. Leest u mee? AandachtKrijgt uw netwerk aandacht?...

Lees meer
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt advertentiecookies. Door op 'Oké, sluiten' te klikken geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie of om uw instellingen aan te passen.
Annuleren